jam, 3 седмици имах задържане или по-точно сваля в протеиновите дни половин-едно кило, а после в смесените си го наваксам, че и отгоре. Спазвах изключително стриктно режима и естествено се ядосвах. Мисля, че се случи около 7-8 свален килограм. Четох, че е естествена реакция на организма и трябва да го зтърпиш. Аз се справих по мой си начин, не го препоръчвам, само го споделям - отделих си един ден от седмицата (петък или събота), в който на вечеря си позволявам всичко - и алкохол, и ядки, и свинско, че и торта два-три пъти (без нишестени и мазни неща). Вдигам едно кило, но на следващите дни съм на протеини с много вода и много пилешко и риба. Каченото от галавечерята кило обикновено си заминава за 2 дни, но хуавото е, че след това отслабването продължава. Един вид своеобразна трета фаза, използвана за рестарт.
Пример последното задържане:
Въртях се около 60-60.5, а вече имах нова цел и исках да съм 58. Миналия петък видях 59.8. Вечерта обаче бях определила за гала-вечеря, ядох пица с бира (извинявам се, ако ви дразня). В събота си продължих с протеините, но ми се замота програмата и вечерта бяхме на китайски, там колкото и да се старах, режимно не можех да ям, та пак го писах гала-вечеря. В неделя бях 60.7, днес съм 58.6.
Не смятам обаче, че постъпвам правилно, но ако се изморите от задържането, това е по-добрия вариант, отколкото да зарежете изобщо диетата.
Почнах и на фитнес да ходя, ама не го броя, щото е 1 път седмично и с кумата май повече си лафим, отколкото слабеем