0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро в АГ-Варна
« Отговор #100 -: Март 31, 2008, 09:29:31 am »
Момичета има ли някоя от вас започваща процедурата  юни- до кога ще работи екипа тази година знаете ли?

Денди, на мен ми казаха, че ще работят най-много до 15 юни/Ние искахме да започнем края на май но няма да успеем защото излизат ваканция.
За по-сигурно мойеш да попиташ и ти разбира се, да не би да има промяна.Моята информация е отпреди 1 месец.
Успех:)
Това е вярната информация. Може би да поработят най-много до края на месец юни, но то е само да довършат започнатите момичета.
Успех на всички и чакаме добри новини!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

« Отговор #101 -: Март 31, 2008, 11:41:42 am »
момичета искам да питам нещо, което много ме притеснява напосредък, след като стана ясно, че ще правя ин-витро през май. предполагам всички /или по-голямата част/ ходим на работа. как се справяте или ще се справите с отсъствията от работа, не ви ли мърморят. аз смятам да си пусна отпуст за целия курс на ин-витро /от началото на стимулацията до края/. събират се около 3 седмици и направо настръхвам като си помисля как ще казвам на шефа
*
« Отговор #102 -: Март 31, 2008, 12:09:10 pm »
Може да ползваш и болнични.
*
« Отговор #103 -: Март 31, 2008, 13:04:17 pm »
момичета искам да питам нещо, което много ме притеснява напосредък, след като стана ясно, че ще правя ин-витро през май. предполагам всички /или по-голямата част/ ходим на работа. как се справяте или ще се справите с отсъствията от работа, не ви ли мърморят. аз смятам да си пусна отпуст за целия курс на ин-витро /от началото на стимулацията до края/. събират се около 3 седмици и направо настръхвам като си помисля как ще казвам на шефа
аз също съм по този начин а и нали на болничния пише инвитро а аз неискам да знае шефа ми голям гадняр е.а колко дни е болничния някои знае ли
« Отговор #104 -: Март 31, 2008, 13:13:56 pm »
На моя болничен не пишеше инвитро, а май премахване на киста или нещо подобно...
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
« Отговор #105 -: Март 31, 2008, 13:17:25 pm »
Ама това с шефовете си е гадно - не стига, че от никъде помощ не иде, а и на партизани трябва да се правим, все едно вършим престъпление... Между другото, на мен ми се наложи да напусна работа след първото инвитро - така ми се разсърдиха че искам да имам дете....
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
« Отговор #106 -: Март 31, 2008, 13:19:23 pm »
май ще трябва да питам док. когато отида за сондажа- нали той ще издаде болничния
« Последна редакция: Март 31, 2008, 13:21:24 pm от treysi »
*
« Отговор #107 -: Март 31, 2008, 13:24:31 pm »
права си аз имах две операции и бях болничен два мес.и сега ми се натяква постоянно и незнам какво да правя сега как да кажа че ще излизам не мислят изобщо за нас :balk_149:
« Последна редакция: Март 31, 2008, 13:26:11 pm от treysi »
« Отговор #108 -: Март 31, 2008, 14:51:19 pm »
Колко много ми е познато всичко това. Когато ме опрерираха от ендометриоза излязох в отпуск за 1 месец, но преди операцията трябваше за 5 дена да си намеря някой който да ме замества през този един месец, не беше лесно. И понеже в офиса има само мъже няма с кой да споделя къде ходя и какво правя, и да очаквам разбиране.
Шефът ми  никога не ми  е натяквал директно  нещо за този 1 месец, нито за часовете, в които ме няма, докато съм по прегледи, но виждам, че не му е приятно като ме няма. От време на време казва: Тук не сме благотворителна организация, който не може да работи – да си отива  :oops:

« Отговор #109 -: Март 31, 2008, 17:18:13 pm »
Мен още ме държи оня бяс дето си го развих, когато новата ми шефка ме привика и ме накара да и разкажа защо излизам в болнични и какви са ми бъдещите планове, защото и тя си имала свои. След процедурите ми каза, че тъй като работата ми не ми била пръв приоритет, и че не съм била виновна че излизам в болнични, но това пречело на работата, няма да ми увеличи заплатата (тогава значително увеличиха заплатите на всичките ми колеги). Аз, слава Богу, вече съм бременна, та как да ходя и да троша нерви и да застрашавам здравето си за такива хора. Сега ще си стояяяяя в болнични. На мен цялата работа и в моя и във вашите случаи ми навява на дискриминация. :fighting:
Ох! И как да мисля само за красиви неща...
*
« Отговор #110 -: Март 31, 2008, 17:28:56 pm »
Faith_hope, ако знаеш колко добре те разбирам с такава "шефка" на главата. адски е унизително да се отнасят по този начин, сякаш ти не работиш, не заслужаваш увеличение. понякога хората откачат, самозабравят се и започват сами да се величаят колко са големи и как решават за кого - колко. адски си права, че е дискриминация, обаче не сме свикнали да си търсим правата, все изпитваме вина, че другите са прави и нямаме основание да си настояваме на своето. ей това адски много ме вбесява   :evil:
сори за оф топика .... просто ме засърбяха ръцете да си го напиша ...
лека бременност, това е най - важното :) yahoo_17
*
« Отговор #111 -: Март 31, 2008, 18:44:24 pm »
Леле какви хора има само, направо ме побиват тръпки ...
За мое щастие аз имам много готини шефове и колеги.
Откакто разбраха, че ще правя инвитро, всички гледат да ми помагат както могат. От сега започнаха да си носят сами принтерите и компютрите, защото аз не трябвало да нося тежко - сладури :) (аз съм системен администратор)
Аз обаче ще изляза за месец в отпуск - не съм излизала от доста време и имам цял отпуск от миналата година.
А тези, които не могат да ни разберат, не разбират и че това на всеки може да се случи .... за съжаление. Аз отдавна съм се убедила, че всичко се връща и все някога ще осъзнаят грешката си, но ..., вашето спокойствие няма да върнат. Затова не им се ядосвайте, съдбата си знае работата !
Благодарим Ви Д-р Александров!
« Отговор #112 -: Март 31, 2008, 20:08:05 pm »
Мен още ме държи оня бяс дето си го развих, когато новата ми шефка ме привика и ме накара да и разкажа защо излизам в болнични и какви са ми бъдещите планове, защото и тя си имала свои. След процедурите ми каза, че тъй като работата ми не ми била пръв приоритет, и че не съм била виновна че излизам в болнични, но това пречело на работата, няма да ми увеличи заплатата (тогава значително увеличиха заплатите на всичките ми колеги). Аз, слава Богу, вече съм бременна, та как да ходя и да троша нерви и да застрашавам здравето си за такива хора. Сега ще си стояяяяя в болнични. На мен цялата работа и в моя и във вашите случаи ми навява на дискриминация. :fighting:
Ох! И как да мисля само за красиви неща...

аз имах почти същия разговор с моя шеф преди два месеца, когато се поосетиха какви горе-долу са ми намеренията /за ин-витрото/. извика ме на разговор относно "бъдещите ми планове", той трябвало да знае, защото имало кандидати за моята длъжност /аз работя в банка/, ако съм смятала да отсъствам продължително време непременно да съм го уведомяла и т.н. затова толкова се притеснявам
« Отговор #113 -: Март 31, 2008, 20:25:10 pm »
аз имах почти същия разговор с моя шеф преди два месеца, когато се поосетиха какви горе-долу са ми намеренията /за ин-витрото/. извика ме на разговор относно "бъдещите ми планове", той трябвало да знае, защото имало кандидати за моята длъжност /аз работя в банка/, ако съм смятала да отсъствам продължително време непременно да съм го уведомяла и т.н. затова толкова се притеснявам
 Не могат да те махнат ако имаш постоянен договор. Ако забременееш пак не могат да те махнат. Единственото условие е банката да обяви ликвидация :lol:
Но живота могат да то вгорчат. Аз забелязах, че на колежките , които мирно и тихо си излязоха в болнични веднага след като забременяха, никой не им търси сметка за нищо. Лошото при нас е, че се набиваме на очи с периодичните си отсъствия. А даването на обяснения за нещо толкова лично...направо ми се повдига. Друг е въпросът, че на мен един от шефовете дори ми се подигра- писнало му било от моите процедури и т.н.Гнусна работа.
Много оспамихме темата и сигурно ще ни преместят, защото си има тема точно за болничните...
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #114 -: Март 31, 2008, 20:37:53 pm »
Мили моми4ета, вероятно и сами разбирате, че неможе да позволявате на подобни екземпляри да се отнасят така с вас.
Вероятно аз в момента нямям право да ви кажа това защото от 1 година не работя, или го правя от вкъши.Но това е защото шефа ми от последната ми месторабота е човек с огромно сърце.
Преди това имах два горчиви опита.Единия малоумник ме замери с един огромен керамичен дядо мраз защото по телефона му казах да си гледа работата и аз напускам.и той дойде в офиса и запо4на да рита бюра,компютри и понеже аз му се смеех той в яда си хвана новогодишната украса (в случая доста тежка)и я метна по мен.Успях навреме да се наведа де:)И на другия ден молбата ми беше подадена разбира се и не си изчаках 1 месечното предизвестие.
Другия малоумник...след месеци работа, като понякога оставах и до 23.00ч в офиса а сутрин ходех и в 6-7 понякога, ме напсува като намеси баща ми, който беше починал 2 месеца преди това.И тогава да ви кажа ми падна пердето и щях да го ударя (не веднъж) ако не се беше усетил и ме заключи с таята и се скри в неговата като крещеше на колегите ми да ме успокояли.преди да ме успокоят обаче счупих стъклата на вратат и си отключих.успях да счупя и на неговата стая и само видях, че е много изплашен, но в оня момент исках да го ударя повече от вси4ко.Напуснах още на другия ден.През всичките тези 4 години бях сама и не съм имала на кого да разчитам финансово, но и не са ме намерили на боклука, за да позволя да ме тъпчат затова, че съм се раздавала.
НИКОЙ, АМА НИКОЙ НЕМОЖЕ ДА СЕ ДЪРЖИ С НАС КАТО С 2-ро качество хора, ДОРИ И ЗАРАДИ ЕДНАТА ЗАПЛАТА (КОЛКОТО И ВИСОКА ДА Е ТЯ).Работа има.
Извинявам се за спама мили момичета ама се ядосах на шефовете ви докато четях.
« Отговор #115 -: Март 31, 2008, 20:48:14 pm »
  В неделя бях на сондаж и ми изписаха лекарсвата които ще са ми необходими,но освен декапетила останалите неща не знам какво да ги правя точно.Пурегона също знам ,че е за стимулация,но има примерно 3 ампули диприван 1 процент,който не знам за какво е, също и  инфузионен разтвор 5 бр.Предполагам че като отида следващия път ще ми обяснят,но се чудя дали да нося всички неща или само някой?
« Отговор #116 -: Март 31, 2008, 21:30:33 pm »
Дипривана е упойката за пункцията.
Разтвора е за вливане, дано не се налага, ако се получи хиперстимулация (ако не бъркам).
Предполагам като цяло питаш за комплекта материали, който се взима от аптеката.
Там има лигнин, тест за бременност, спринцовки, игли, фолиева киселина, аспирин протект, катетри, абокат, памук, спирт......не се сещам всичко, което имаше в торбата :)
Каквито и въпроси да имаш, питай, всичко ще ти обяснят.
Успех !
« Последна редакция: Март 31, 2008, 21:33:58 pm от Black_rose »
*
« Отговор #117 -: Април 01, 2008, 09:45:15 am »
Дипривана е упойката за пункцията.
Разтвора е за вливане, дано не се налага, ако се получи хиперстимулация (ако не бъркам).
Предполагам като цяло питаш за комплекта материали, който се взима от аптеката.
Там има лигнин, тест за бременност, спринцовки, игли, фолиева киселина, аспирин протект, катетри, абокат, памук, спирт......не се сещам всичко, което имаше в торбата :)
Каквито и въпроси да имаш, питай, всичко ще ти обяснят.
Успех !

Розичка го е казала много точно. Аз лично при втория опит извадих иглите и малките спринцовки, защото сама си биех инжекциите; теста за бременност; Фолиевата и аспирина - мисля, че това беше всичко, а останалото го занесох в АГ и повече не брах грижа за нищо. Те вадят каквото им трябва от там по време на твоята процедура и го ползват за теб - пункция, трансфер и т.н.
Успех и от мен!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #118 -: Април 01, 2008, 09:58:14 am »
Lisko,оле ти си била по бойна и от мен. :lol:
Дано следващ път няма ,но ако се появи  викни ме   идвам веднага,а и подкрепление ще доведа!
Много ме разсмя,макар да не е смешно.
Извинете ме за спама.
А сега по темата. :wink:

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #119 -: Април 01, 2008, 12:38:29 pm »
От всичко прочетено из форумите разбирам че едни от най-добрите в областа на стерилитета са д-р Ковачев, Кисъов и Александров.Ние сме от Бургас и ни насочиха за инсеминация във Варна. Освен това те са и екип и сега се чудя при кой от тях да си запиша час?
Притеснявам се че са много заети и едва ли ще има часове в близкия един месец.Какво мислите вие при кой от тях да отида?