0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро в АГ-Варна
« Отговор #720 -: Октомври 19, 2008, 09:57:39 am »
Барбаронче, вчера се поошашках, но още не ми е дошло.Най-вероятно ще ми дойде утре.То така го бяхме изчислили с Ани.Тогава ще и звънна и т.н..Аз съм уговорила и утре да си взема ампулите с Пурегон, Оргалутран и Оветрил.
Така, че и аз сигурно ще бъда във вторник за начало на стимулацията.Не съм решила кой ще ми слага инжекциите още, мисля първо да видя как ще понеса първата и дали ще мога сама да се справям.
 :bori_015:Дано това бъде рузултата от това което ни очаква!!!
Nutfie много късмет ти желая и на теб и на всички, които започват сега!!! :cheerleader:
« Последна редакция: Октомври 19, 2008, 10:01:03 am от Tais »
« Отговор #721 -: Октомври 19, 2008, 11:05:15 am »
Tais, ще си чакаме май резултата от Е2-то заедно?
А пък за инжекциите - Ани като ми показа не ми се видя толкова страшно и се престраших да си ги слагам сама! Да не повярваш - аз, дето преди не гледах като ме боцкат  :lol:
nutfie, и с теб започваме почти заедно май!

Успех, момичета! Нека стимулациите бъдат леки и да ни извадят максимум брой и супер качествени яйчица!

Хайде, да идва вторник, че да започваме съществената част!
*

nutfie

• *
  • 5
  • стискам ви палци ...
« Отговор #722 -: Октомври 19, 2008, 18:18:56 pm »
Здравейте
barbaron0708 да миличка май ще се срещнем но сигорно от последната седмица на октомври.
Tais благодаря и на тебе ти желая много късмет и на всички чакащи.
вчера имах няколко капки и днес също май този месец не иска да ми идва.Знае че го чакам,но сякаш напук ми го прави... :lol:  yahoo_17
« Отговор #723 -: Октомври 19, 2008, 19:09:51 pm »
Момичета,и аз май съм във вашата групичка-на Шаро :wink:Утре-понеделник ми е 2-ри ден и сутринта съм на ултразвук , да видим дали почвам стимулацийте.Аз обаче не съм си купила всички инжекций и смятам да си взема само Пурегона , нали първите 5 дни само той е необходим.Вие как процедирате?Ако за утре има някой-може да разпуснем на кафе  :)
« Отговор #724 -: Октомври 19, 2008, 20:54:20 pm »
Привет, Галатея!
Зависи по какъв протокол си? Ако си с диферелин депо на 21 ден, от утре ще ти трябва само пурегон, но ако си с малките дози диферелин, ще ти са нужни и те. Но всъщност, доктора ще ти каже най-точно. Ние тук само можем да гадаем. А м/у другото, прегнил няма никъде /всъщност не знам вече дали не се появи - от момичетата в София дочух/, та ако не прегнил, трябва да си набавиш Оветрил, че и той май е кът! На аптеката на Брегалница оня ден донесоха 5 ампули - дали има още - не знам. Питай Анито утре като отидеш.
Е, утре няма да съм във Варна, но все си мисля, че ще се засечем някой път!
Успех!
nutfie, да, вероятно последната седмица на октомври ще се засечем, когато ще са по-чести прегледите!
Успех и на теб!
*
« Отговор #725 -: Октомври 20, 2008, 08:21:30 am »
Аз обаче не съм си купила всички инжекций и смятам да си взема само Пурегона , нали първите 5 дни само той е необходим.
Да, но само ако си след това с Оргалутран или Цитротид за блокаж, ако не, барбарончето вече ти е писала за другите схеми. Успех!  :D
*

nutfie

• *
  • 5
  • стискам ви палци ...
« Отговор #726 -: Октомври 20, 2008, 16:47:16 pm »
Здравейте,
момичета аз на 16/10 си свърших регулона(противозачатачните)и трябваше да ми цъфне розата,но на 18/10 и 19/10 по 2,3 капки на ден ми идва и днес е същата история.
Не знам какво да правя...Трябва да почна със стимулацийте,но пустото не ще да ми идва офффф офффф.Кажете нещо моля ви...
*
« Отговор #727 -: Октомври 20, 2008, 16:59:51 pm »
Точно по същия начин съм и аз чакам, а само капка две.Дано утре вече да е малко по-обилно че да го зачетем за първи ден и от следващия - начало на стимулацията!Вече нямам търпение да почвам!
« Отговор #728 -: Октомври 20, 2008, 19:27:39 pm »
Момичета, благодаря ви за отзивите.Днес сутринта ми сложиха 1-ия пурегон 100 и вечер съм на 100,макар първоначално да беше 50 за сутрин,но както и да е.Питах-на къс протокол съм , от 6 ден почвам с оргалутран.Засега сум си набавила само пурегон , но Ани много ме стресна като каза -"за Прегнила може да идете на екскурзия до Турция".Надявам се докато дойде момента да си намеря и тук.Мисля да изчакам до следващия ми преглед-на 24 петък и ако няма промяна ,тогава да си купувам Пурегон за нататък.И така аз стартирах :D.Сега почва и хубавото и страшното !Тази вечер събирам смелост ,за да си сложа сама 1-та инжекция и си мисля-"боже,колко мъка има по този свят,боже".Но и знам ....ЩЕ УСПЕЕМ!КЪСМЕТ,МОМИЧЕТА!
« Отговор #729 -: Октомври 20, 2008, 20:28:38 pm »
Галатея, успешен старт!
А за прегнил - разпитай сериозно, но аз търсих на доста места и не го намерих. Та си купих Оветрил. Търси си го ,че и той май не винаги го има , а е важно! И нямаш много време - докато се усетиш и ще минат дните на стимулация!
Успех за боцкането - аз вече свикнах май!
Хайде, утре рано сутрин тръгвам за Варна! Е, обичам си я Варна!
« Отговор #730 -: Октомври 20, 2008, 20:34:40 pm »
Барбаронче, хакнах си я.Първо се панирах, че не мога да изсмуча течността с тази къса игла , но успях.Ти сама ли си ги биеш?Между другото ,ти откъде си ,аз съм си от Варна,поне за пътуването съм облагодетелствана.Ти на кой ден от стимулацийте си?
« Отговор #731 -: Октомври 20, 2008, 20:50:58 pm »
О, ама ти вече си на пурегон вярно - учудих се каква течност да изсмучеш, ама се сетих. Защото аз още си бия само декапептил /а той е в гови спринцовки. Утре ще започвам с пурегона. Но пурегона не се ли изсмуква с голямата игла, а пък после да се сложи малката. Не знам, не съм сигурна. Сама се бода - от 5 дни.
Аз съм от Бургас. Ти водиш в стимулацията с един ден - моята съществена е от утре.
Успехи!
« Отговор #732 -: Октомври 20, 2008, 21:07:21 pm »
Лелееееееее,аз съм се мъчила с късата игла,въобще не съм забелязала,че има 2 вида :) :oops:И дали сложих цялата доза...ама карай,първия път-така ще е.Добре,че тук си "отваряме" една на друга очите :wink:Успех и на теб утре,пък ако се видим някой път-аз съм с късата игла :lol:
« Отговор #733 -: Октомври 20, 2008, 21:56:40 pm »
Здравейте мили момичета! Чета и си припомням трепетите от пролетта. Направих опит който беше неуспешен, но не се предавам и ще опитам пак. Хубавите неща стават бавно, ние винаги искаме колкото се може да е по-ускорена процедурата, но уви.
Искам да запитам сега колко излиза закупуването на всички медикаменти, март месец ми излязоха от Брегалница около 2700лв, след това след ембрионотрансфера 1800лв.Искам да знам дали има промяна в цените на лекарствата и за самото ин витро.
Желая успех на всички тръгнали по пътя на дългоочакваното щастие! :bfp1: :bfp1:
Има светлина в тунела благодарение на хора като д-р Кузовски, д-р Александров, д-р Ковачев техните екипи и любовта с която работят.Благодарим Ви!

« Отговор #734 -: Октомври 20, 2008, 22:37:20 pm »
Лелееееееее,аз съм се мъчила с късата игла,въобще не съм забелязала,че има 2 вида :) :oops:

Хаха, имам аз споооомени от преди, когато Анито ни боцкаше всичките :lol:
Не се притеснявай, достатъчно си сложила!

Каталина-Малина, самата процедура в АГ-то няма драстична промяна. В момента е 2000лв., а за цената на лекарствата - никога не е сигурно при кой от опитите колко лекарства ще са ти необходими. Ако преди са били 2700лв, сега може да са 2000лв или пък 4000лв. - нищо не се знае. В цените на самите лекарства по принцип, мисля че също няма кой знае каква драстична промяна.
А за екипа в АГ-то - който е ходил там знае - страхотен екип са!
*
« Отговор #735 -: Октомври 21, 2008, 08:32:23 am »
но Ани много ме стресна като каза -"за Прегнила може да идете на екскурзия до Турция".Надявам се докато дойде момента да си намеря и тук.
Сериозно се заеми с търсенето на прегнил или овитрел(ако може да си с това), защото се оказа че в момента поне във Варна няма нито едното, нито другото, а е много важно...
 Вчера се наложи да търсим за една позната и се оказа, че в цяла Варна няма никъде от тези лекарства, евентуално казаха че в аптеката на "Майчин дом" може би ще получат овитрел към сряда, четвъртък...
 И наистина пурегона се изтегля с голямата игла и после се слага малката за инжектиране.  :D
Успех, момичета!  :bighug:
*
« Отговор #736 -: Октомври 21, 2008, 09:38:08 am »
Здравейте, преди малко ми сложиха първата доза Пурегон 50.Анито ми показа как се слагат и довечера трябва да си сложа самичка.Мисля да се стегна и да се справя сама.Нали течността се пуска по малко, а като гледах иглата се забива докрая?
*
« Отговор #737 -: Октомври 21, 2008, 10:04:06 am »
Tais,
Няма нищо страшно в слагането :)
Ще ти напиша поред аз какво правех, може да те улесня
1. Изсмукваш с голямата игла разтвора на пурегончето, като преди това трябва малко да се затопли в ръка (да е с телесна температура)
2. Смесваш със сухия разтвор
3. Разклащаш докато се избистри разтвора
4. Изсмукваш в спринцовката
5. Сменяш иглата с по-малката
6. Почистваш мястото с тампон, напоен със спирт
7. Хващаш кожа от коремчето малко под и в страни от пъпчето (в моя случай имаше и сланинка и беше по-лесно)
8. Забиваш иглата (може и да не е напълно и бааааавно бавно вкарваш разтвора. От собствен опит установих, че колкото по-бавно е вкарването на разтвора, толкова по-малка вероятност има да се получат синки по коремчето)
9. Като приключиш, изкарваш иглата и пак притискаш лекичко с напоеното със спирт тампонче.
Аз такас е бях специализирала последно, че все едно цял живот съм поставяла инжекции :)
Късмет на всички момичета, които са започнали или им предстои да започват процедурите и много хубави трепети
Благодарим Ви Д-р Александров!
*
« Отговор #738 -: Октомври 21, 2008, 10:33:34 am »
Всичко което е написала dori e така, само да уточня, че 50 единици пурегон е направо готов разтвор, а има и такъв от 100 единици, т.е. ако си с такива да не се чудиш къде е това сухо вещество.
 Ще се справиш!  :D
*
« Отговор #739 -: Октомври 21, 2008, 10:43:26 am »
Много благодаря за обясненията, късмет на всички мацки!