0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
За риска до 12 г.с
« -: Март 28, 2008, 21:47:08 pm »
От няколко дена не мога да си отговоря на един въпрос.Защо се счита че риска от аборти е най-голям до 12 г.с.? След това защо рязко спада риска?
*
Re: За риска до 12 г.с
« Отговор #1 -: Март 28, 2008, 22:17:36 pm »
Защото до 12 г.с., в ранната бременност се проявяват генетичните аномалии в самия плод. Те могат да се дължат на предадени от родителите дефекти, но най-често става въпрос за случайни грешки в подреждането на генетичния материал на плода получили се в момента на оплождането. В този смисъл аборта може да се разглежда като защитна реакция на организма срещу раждането на нежизнеспособно или с тежки увреждания потомство. Тогава приключва органогенезата. С това се обяснява и липсата на ефективно лечение на абортите в началната бременност и липсата на намаление на честотата им.

*
« Отговор #2 -: Март 28, 2008, 23:51:47 pm »
Аз съвсем неправилно съм размишлявала и търсила връзка с образуването на плацентата в този период.Напоследък наистина много затъпях и не мога да мисля. :x
Естествено че е заради органогенезата и генетиката.
Благодаря ти Океан,че отговори на тъпия ми въпрос.
*
« Отговор #3 -: Март 29, 2008, 08:17:31 am »
Пуки, въобще не е тъп въпроса ти, аз и на теб казах, мислех си, че  в този период започва плода да се изхранва от плацентата и затова е така опасен. Явно не съм била права.
« Отговор #4 -: Март 30, 2008, 19:09:21 pm »
Много нероятно е в някои случаи проблема да идва от плацентата. При мен например аборта беше в 10 седмица и от изследванията, които правим сега излиза, че причината е в образуването на тромбози в малките кръвоносни съдове в плацентата, в резултат на което е имало нарушение в храненето на бебето. Съвсем основателна причина мисля. Не отричам и посочените до тук причини разбира се.
« Отговор #5 -: Март 30, 2008, 19:33:14 pm »
Много нероятно е в някои случаи проблема да идва от плацентата. При мен например аборта беше в 10 седмица и от изследванията, които правим сега излиза, че причината е в образуването на тромбози в малките кръвоносни съдове в плацентата, в резултат на което е имало нарушение в храненето на бебето. Съвсем основателна причина мисля. Не отричам и посочените до тук причини разбира се.
Аз бях в 9 г.с. и една от причините е била тази.
*
« Отговор #6 -: Март 30, 2008, 22:50:24 pm »
Аз бях в 9 г.с. и една от причините е била тази.

А при това положение ембриончето не се ли развива и по-бавно,тоест да изостава като размер за седмиците си?
« Отговор #7 -: Март 30, 2008, 23:20:19 pm »
Имах преглед в края на 7 седмица. Имаше сърдечна дейност и размерите бяха в норма. Обадих се на док. и той ми каза, че мога да спра аспирина и естрофема, след като има сърдечна дейност. Спрях ги. И се случи. Сега се оказва, че не е трябвало да спирам аспирина, но може би нямало да е достатъчно да съм само на аспирин. При следваща бременост доц. Конова ме посъветва -аспирин до края и евентуално фраксипарин. Все още не ми е назначила окончателната терапия, защото изчакваме едно изследване.
« Отговор #8 -: Март 31, 2008, 15:11:35 pm »
И при мен проблемът е склонност към тромбофилия. И при двата ми миседа (7-8 г.с.) не можа да се оформи ембрион. Имаше само зародишни структури и до там.
« Отговор #9 -: Март 31, 2008, 20:31:12 pm »
A как разбраха,че именно проблема е от там някакво изследвание ли ти правиха?
« Последна редакция: Март 31, 2008, 20:33:51 pm от butterfly »
« Отговор #10 -: Март 31, 2008, 20:45:31 pm »
Цитат
Цитат на: теди. в 30-03-2008, 19:09:21

A как разбраха,че именно проблема е от там някакво изследвание ли ти правиха?

Веднага след аборта ми назначиха генетични и имунологични. Направих ги. От имунологичните излезе повишени антифосфолипидни антитела, в частност анти-B2GPI. Тромбоцитно-левкоцитни агрегати - силно завишени. Панел с 5 показатела за тромбофилия - мутация на фактор-V-Лайден. Мнението на доц. Конова е че това са причините за аборта - всичко води до повишено кръвосъсирване и тромбози в плацентата. Разгледаха ми и хистологията от абразиото-хеморагична децидуа, което казаха, че също има отношение към това.
« Отговор #11 -: Юни 19, 2008, 16:51:40 pm »
Момичета, някой може ли да ми даде съвет - преди загубата на детето в 35-та г.с. имах честа умора и задух. Беше ми тежко имного лесно се уморявах, дори и от ходене по равен терен. Случваше се краката ми да отичат, но не съм имала високо кръвно налягане. Някойя от вас имала ли е подобни симпоми и на какво се дължат те?
« Отговор #12 -: Юни 20, 2008, 08:20:46 am »
Макар и в ранна бременост при мен имаше задъхване и заморяване и оток повече на ръцете - не можех да си извадя пръстените особено сутрин. Не можех и 10 стъпала да кача, заморявах се и при ходене на равно. Срещала съм и други момичета с подобни симптоми и с проблеми в кръвосъсирването като моите. Вероятно е да е от това, но при теб имало ли е данни за такива. От генетичните изследвания наблегни на тези за тромбофилия, също направи и имунологични - най-вече антифосфолипидни антитела и НК клетки. Направи си една консултация с доц. Конова. Може и на имейл първоначално. Съжалявам за загубата ти. Каквото и да се каже ще е безсмислено. Просто трябва да мине време
« Отговор #13 -: Юни 20, 2008, 12:29:56 pm »
 Още преди да ми закъснее цикъла се заморявах и задъхвах до такава степен, че името си не можех да кажа.Имах и сърцебиене и ми прималяваше рязко.Проблемите ми са със кръвосъсирването като при Теди.
« Отговор #14 -: Юни 21, 2008, 13:56:18 pm »
И на мен ми се случи в 9г.с. всичко беше нормално плода се развиваше добре,но ми прокърви и се оказа,че няма тонове,което значеше,че е умряло :balk_146:и последва кюртаж.Сега съм бременна в 6г.с. :bfp1: и се моля всичко да е наред.Пожелайте ми успех или ми дайте съвети :balk_172: :balk_173:

*
« Отговор #15 -: Юни 21, 2008, 15:29:40 pm »
И на мен ми се случи в 9г.с. всичко беше нормално плода се развиваше добре,но ми прокърви и се оказа,че няма тонове,което значеше,че е умряло :balk_146:и последва кюртаж.Сега съм бременна в 6г.с. :bfp1: и се моля всичко да е наред.Пожелайте ми успех или ми дайте съвети :balk_172: :balk_173:
Успех-този път всичко ще е наред с бебчо!
*
« Отговор #16 -: Юни 21, 2008, 15:54:23 pm »
Блу ейнджъл,  :crossfingers:

« Отговор #17 -: Юни 22, 2008, 10:16:24 am »
Blue angel, честито :cheerleader:.Този път всичко ще е нормално :crossfingers:
Искам да те попитам, колко време след кюртажа забременя? Питам, понеже и моя беше в 9 г.с. Мерси предварително и с пожелания за една успешна бременност :P
« Отговор #18 -: Юни 22, 2008, 10:43:48 am »
Blue angel, честито :cheerleader:.Този път всичко ще е нормално :crossfingers:
Искам да те попитам, колко време след кюртажа забременя? Питам, понеже и моя беше в 9 г.с. Мерси предварително и с пожелания за една успешна бременност :P
/quote]Здравей,лекарите ми казаха да се пазя 6 месеца за да ми почине организма!Пазих се 1 година и след като започнахме да работим по въпроса на 5 месец,но има значение и да си следиш овулацията тогава става по лесно!Аз си следя тука ову.налендара и като го правехме в този период стана веднага.Мерси за куража надявям се да е така,защото се притеснявам и неискам да изтърпя всичко отново! :bighug:

« Отговор #19 -: Юни 23, 2008, 16:21:40 pm »
аз също мисля че въпроса ти не е тъпнапротив много жени ги измъчватози въпрос,на мен сега ми иследват точно това ,лекаря ми обясни че след 3г.с.плода  е вече на мястото си и започва да се храни от кръта.Сега ми иследват кръвта,защото имам два аборта и да не би да имам нещо та пречи растежа на плода и така го довеждаме до аборт,а що се отнася за риск,риск има през целите 9месеца,но ни е трябва да сме силни и борбенни