0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #260 -: Март 05, 2010, 20:17:21 pm »
Я отиди да те види и друг лекар - за всеки случай, второ мнение никога не е излишно. Скорошно възстановяване ти желая.

« Отговор #261 -: Март 06, 2010, 13:50:32 pm »
И при мен се получи така - това, което са ти направили е да отворят цервикалния канал, защото понякога се затваря и не пропуска насъбралата се кръв. Това е много болезнено. Защо не поиска упойка? Антибиотик изписаха ли ти? Ще трябва пак да отидеш да те видят. Следи си температурата. Може да получиш възпалие. консултирай се за нов курс с антибиотик. При мен след отваряне на канала температурата веднага спадна и болките отшумяха още на следващия ден, а кървенето спря до 3-4 дни.
« Отговор #262 -: Март 06, 2010, 16:04:28 pm »
упоика нямаше може би защото беше следобяд и нямаше анестезиолог.Антибиотик пия вече карам 2 опаковка с ципрофлоксацин и витамин б1.Температура нямам ,но и предния път нямах.Казаха ми че щом кравта е по кафява може би се чисти...но не искам да правя предположения защото все друго излиза ако не спре до 2-3 дни течението ще ида пак на лекар  :balk_144:
« Отговор #263 -: Март 08, 2010, 11:15:33 am »
здравейте
« Отговор #264 -: Март 08, 2010, 11:18:09 am »
здравейте, преди 20-на дни направих аборт в 11 г.с. още чакам да ми дойде първия цикъл, но незнайно защо корема почна да ме боли като при менстурция, а цикъл няма и няма, чудя се зщо ме боли корема. Имам им странно засилено бюло течение, моля кажете да отида ли на лекар? нормално ли е при възстановяването да ме боли корема след 25 дни, чудя се дали ще имам овулация този месец.
« Отговор #265 -: Март 19, 2010, 22:39:38 pm »
santini за да си по-спокойна отиди на лекар! Няма смисъл да се притесняваш излишно.Всъщност поста ти е бил отдажна, така че може би вече всичко е  наред>

Аз преди 29дни претърпях кюретаж и вчера ми "дойде" , доста е обилно, мисля, че и овулация имаше този месец.Имам доста силни болки на моменти, мисля съвсем нормален цикъл, който 3 месеца го е нямало.Дано всичко вече е наред.
Искам да питам по-опитните колко  време се пазихте от забременяване ?
Аз вече ходих при двама лекари и двамата казаха, че не е нужно да се пазим, щом е нямало проблеми, било ранна бременност и т.н.И аз се чудя сега, хем не искам да чакам, защото не мсиля, че ще се пилучи от първия месец, хем.....ме е страх!
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #266 -: Март 20, 2010, 10:41:58 am »
Моето абразио беше в 8-9г.с., док каза,че е добре да се пазим 3 месеца, но щом на теб са ти казали,че не е нужно,започнете когато се почустваш готова, много е важна и психическата нагласа.Късмет и скоро да се похвалиш с добри новини. :crossfingers:
« Отговор #267 -: Март 20, 2010, 14:19:28 pm »
Здравей!
И аз го претърпях даже два пъти и ми казаха 6 месеца заради психиката,а иначе може и след 3 месеца организма физически се е възтановил! :goodluck:

« Отговор #268 -: Март 31, 2010, 09:22:38 am »
И на мен ми казаха 3 месеца да се пазим, били напълно достатъчни! Моето абразио също беше в 9та седмица, мисед аборт, ембрионът беше спрял да се развива още в 6та седмица.
Вече от 5 месеца сме подновили опитите и все още нищо!!! На 33 и половина съм (не че е кой знае какъв проблем) и силно се замислям да си запазя час в клиниката на Щерев или някъде другаде, не искам да губя повече време!  :ask: :balk_144:
Относно психическата нагласа - ами да ви кажа аз съм мнооого по-зле от в началото, и с всеки цикъл се чувствам все по-зле. В началото имах надежда, защото бебеправенето предстоеше, но сега, когато пак не става, започнах да се отчайвам леко...
« Отговор #269 -: Април 05, 2010, 14:41:25 pm »
 Мили момичета, като чета постигите Ви, се чувствам безкрайно съпричастна с тези, които са претърпели спонтанен аборт. Искам да отправя един призив: НЕ СЕ ОТЧАЙВАЙТЕ, СЛЕД ДЪЖД ВИНАГИ ИЗГРЯВА СЛЪНЦЕ...
 Преди време присъствах доста често в другата тема на форума - Опити за забременяване. Тогава след 2 месеца опити с мъжа ми (Септември - Октомври 200г.) се зарадвахме на благата вест, че ще имаме дете. Всичко протичаше нормално, съдейки по първата консултация при лекаря. Докато една вечер, след скандал на работа, ми се появиха силни болки в корема ниско. Появи се малко кръв на бельото. Оплаших се и реших да легна и да изчакам сутринта, за да мога да отида на лекар. На сутринта ми казаха, че плода е изтекал и трябва да ме кюретират (08.01.2010г.)... :balk_146:
 Извършиха процедурата, изписаха ми антибиотик да пия за предпазване от инфекции. И така първия ми цикъл дойде нормално - пак пих антибиотици. Прекъснах ги преждевременно, понеже се появиха нежелани реакции, като сутрешно гадене, виене на свят, появяване на неприятен вкус в устата.
 След като ги спрях дойде друга тревога. Изпитвах силни болки по време на секс, парене отдолу и болки ниско в корема. Отидох на гинеколог, оказа се, че имам гъбички и възпаление на лявата маточна тръба, дори и има опасност за поява на безплодие. Последваха 2 серии с антибиотици за възпалението и свещички за гъбичките...  На последния преглед ми казаха, че възпалението отшумява, но още трябва да се лекувам.
 В момента съм болна, наред с неизлекуваните гъбички имам и налепи по езика и гърлото. Опасявам се инфекцията да не се разпространила...
 Момичета, моля Ви, osi_1 ако някои може да ме посъветва нещо, или да споделеи с мен, с нетърпение ще очаквам Вашите постинги и съвети.
 Благодаря Ви  :thankyousign:

*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #270 -: Април 07, 2010, 08:14:42 am »
Палома, съжалявам за това, което си преживяла, щом лекарите казват, че възпалението отшумява, значи е така, продължавай с лечението и когато оздравееш напълно, давай напред с нови сили. Желая ти скоро да ни зарадваш с добри новини.
« Отговор #271 -: Април 07, 2010, 08:24:42 am »
Палома, съжалявам за това което се е случило :( ...
Но само лакарите в случая могат да помогнат.
Аз също след абразио пих АБ и получих гъбички, пък после тях лекувах...  :?
Бързо възстановяване ти желая.

« Отговор #272 -: Април 09, 2010, 15:37:44 pm »
Благодаря Ви, момичата  :bighug:
Да Ви кажа, онзи ден ходих на лекар и ми казаха, че вузпалението почти е отшумяло и остава да се преборим с упоритите гъбички. Изписаха ни (на мен и мъжа ми) хапчета, които се пият през 3 дена и две пастички. И най-важното, което ми каза гинеколожката е, че след 2 менструации можем да подновим опитите за забременяване. Това означава, че другия месец се почва  :pleasantry:
Стискайте палци...
« Отговор #273 -: Април 16, 2010, 15:21:51 pm »
искам да споделя продължението н моята история(на предната страница)кървенето след аборта продължи до идването на менструацията (тя додие точно на 30 ден след кюртажа)Тя беше доста обилна и продълвителна и затова отидох на лекар  откриха м и кистичка 30мм и ми изписаха кравоспиращи,но и сле дтях кървенето продължи.Накрая се оказа че не се ме изчистили и ест последва реабразио.Доктора ме увери че това  е полип и може би тои бил причина за миседа(за което не вярвам).Но вече минаха 8 дена отн реабразиото ,а кафеникавото зацапване продължава.На какво може да седължи това,възможно ли е да се наложи трети кюртаж?само при мисалта ми се изправя косата.Няма да мога да понеса 3 път този кошмар
*
« Отговор #274 -: Май 09, 2010, 18:01:30 pm »
Де се запиша и аз в тази неприятна тема.Вчера и на мен при правиха кюретаж.Днес кървенето е съвсем малко, но има болки ниско долу, след като си натисна стомаха, на моменти не мога да се изправя.Четох някъде по-нагоре, че и ципрофлоксацин-а може да предизвика такива болки.Дано все по-малко пишещи да има в тази тема.Желая късмет на всички.
                                                                                                            Само едно нещо прави мечтата невъзможна:страхът от    неуспех.,Алхимикът,Паулу Коелю
« Отговор #275 -: Май 10, 2010, 01:27:32 am »
Здравейте, аз съм нова в сайта утре съм на кюретаж, вече днес но ме е страх и не ме хваща сън. Никога до сега несъм била на такова нещо и ако някой може да ми обясни какво представлява ще съм много благодарна. Бях бременна и всичко вървеше нормално докато една сутрин не се събудих от силна болка ниско долу. Със ставането си видях, че съм получила обилен кръвоизлив. Отидох при д-ра и ми казаха че се е получило отлепяне на плодния сак и трябвало да се махне, бях в 7-8 гс. Вече мина повече от месец а кървенето не спира както и болката. Поддържам температура 38.9 и незнам това на какво се дължи. МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ ЩЕ СЕ ПОБЪРКАМ ВЕЧЕ
« Отговор #276 -: Май 10, 2010, 15:50:54 pm »
Отиди на лекар незабавно.
« Отговор #277 -: Май 11, 2010, 13:29:12 pm »
Вчера ходих всичко засега е добре, вече нямам температура обаче кървенето ми е много обилно. Нормално ли е това?
« Последна редакция: Май 11, 2010, 13:33:07 pm от natali16 »
« Отговор #278 -: Май 11, 2010, 16:57:10 pm »
А лекарят ти какво каза за едномесечното ти кървене, че е нормално ли? :?
Пргледа ли те на ехограф?
« Последна редакция: Май 11, 2010, 16:59:53 pm от Cvetelina »
« Отговор #279 -: Май 12, 2010, 01:37:43 am »
Направи ми кюртаж, всичко вмомента е добре кървенето почти спря а болката изчезна напълно. В петък отново съм на преглед надявам се всичко от тук нататук да е добре