0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #80 -: Февруари 13, 2009, 14:19:25 pm »
Само искам да ти кажа - не се отказвай от изследванията. След аборта - първи за мен също имаше лекари, които се опитваха да ме разубедят да правя такива скъпоструващи изследвания и че един аборт не е предпоставка за такива притеснения още повече когато е след АРТ, но въпреки всичко аз ги направих и излязоха причини от доста места, които сега налагат профилактика преди всеки опит и при положителен тест ще продължаваме с терапиите до момента на раждането. В дневника ми съм написала доста за това.
Не се отказвай от изследванията.
Напълно подкрепям казаното.Аз сега ги правя след два спонтонни аборта,а можеше сега да си имам второ детенце.Ако имате финансова възможност ги направете.Успех ти желая.
« Отговор #81 -: Февруари 13, 2009, 17:13:59 pm »
zayana,
при различните жени възстановяването продължава различно време. Ще ти споделя как беше при мен. След втория цикъл след кюртажа, докторът каза, че лигавицата на матката била възстановена. Що се отнася до психическия фактор - бях готова още след първия, желанието ми за дете беше огромно. Затова започнахме с нови опити след втория цикъл. Е, то не се получи веднага. Стана след четвъртия цикъл. Но понеже абортът ми беше втори поред, междувременно си пуснах генетични и имунологични изследвания. Излязоха някои неща, които налагаха терапия по време на бременност. Резултатите си получих 3 дни след положителния тест. Трябваше да реагираме много бързо, още същия ден, за да се започне с нужните лекарства. При някои жени един аборт не означава нищо, после си забременяват и имат нормална бременност. При някои обаче има по-сериозни причини за аборта, които налагат някакво лечение, за да се износи успешно бременността. Е, аз бях от вторите. Ако съм знаела, може би щях да си пусна изследвания още след първия аборт. Но действително повечето лекари не смятат за нужно да се правят изследвания след един аборт.
*
« Отговор #82 -: Февруари 13, 2009, 21:13:12 pm »
Само искам да ти кажа - не се отказвай от изследванията. След аборта - първи за мен също имаше лекари, които се опитваха да ме разубедят да правя такива скъпоструващи изследвания и че един аборт не е предпоставка за такива притеснения още повече когато е след АРТ, но въпреки всичко аз ги направих и излязоха причини от доста места, които сега налагат профилактика преди всеки опит и при положителен тест ще продължаваме с терапиите до момента на раждането. В дневника ми съм написала доста за това.
Не се отказвай от изследванията.
Напълно подкрепям казаното.Аз сега ги правя след два спонтонни аборта,а можеше сега да си имам второ детенце.Ако имате финансова възможност ги направете.Успех ти желая.
Момичета знам че е важно и аз много пъти съм казвала "Нека всичко е ок пък колкото и да съм платила!!!"
Но за разлика от вас не живея в Бг.знам в Бг където и когато пойскаш ти пускат излседвания, само пари да имаш  :D!
Тук, в Кипър нещатата стоят пи друг начин.може да се пусни чак тогава когато се говори за серуизозен проблем, но след втори кюртаж!
Да дениса и аз ако бях с втори или недайсе Боже се стигне до втори  тогава док каза че се процедира по друг начин!
Та.... излседванията за който говорим ген. и имунологични се правят в Англия  8O
Да и аз така се шашнах и познайте сумата с колко ще струва с колко нули ще е тогава!
Ако си бях в Бг знам какво щях да направя  :P, но не съм
Понеже вич ета в форума и виждам как всяка втора си е пуснала такива, дори без да знае док.
Но тук е много сложно.Нали с тази цел ходих в столицата и си взех час един месец предварително  мислейки че е възможно, щом съм решила да си ги пусна.
Дори тук попитах много мой познати българки и те ми казаха още тогава забрави!Никой няма да те вземе на сериозно като си само с един мисед.Такива излседвания тук са почти непознати  :D
И така и стана.....
« Последна редакция: Февруари 13, 2009, 21:16:29 pm от zayana »
*
« Отговор #83 -: Февруари 13, 2009, 21:27:49 pm »
zayana,
при различните жени възстановяването продължава различно време. Ще ти споделя как беше при мен. След втория цикъл след кюртажа, докторът каза, че лигавицата на матката била възстановена. Що се отнася до психическия фактор - бях готова още след първия, желанието ми за дете беше огромно. Затова започнахме с нови опити след втория цикъл. Е, то не се получи веднага. Стана след четвъртия цикъл. Но понеже абортът ми беше втори поред, междувременно си пуснах генетични и имунологични изследвания. Излязоха някои неща, които налагаха терапия по време на бременност. Резултатите си получих 3 дни след положителния тест. Трябваше да реагираме много бързо, още същия ден, за да се започне с нужните лекарства. При някои жени един аборт не означава нищо, после си забременяват и имат нормална бременност. При някои обаче има по-сериозни причини за аборта, които налагат някакво лечение, за да се износи успешно бременността. Е, аз бях от вторите. Ако съм знаела, може би щях да си пусна изследвания още след първия аборт. Но действително повечето лекари не смятат за нужно да се правят изследвания след един аборт.
Благодаря ти pinpin!
*

denisa

• 2681
« Отговор #84 -: Февруари 13, 2009, 21:32:45 pm »
 zayana Ох...незнам какво да ти кажа освен,че от сърце ти желая да не го преживяваш отново-никога,дано е било просто един неуспех и другия път всичко да бъде наред. :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17  Успех миличка  osi_9 :hug2:
*
« Отговор #85 -: Февруари 13, 2009, 21:39:32 pm »
zayana Ох...незнам какво да ти кажа освен,че от сърце ти желая да не го преживяваш отново-никога,дано е било просто един неуспех и другия път всичко да бъде наред. :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17  Успех миличка  osi_9 :hug2:
Благодаря дениса, ти как си възстанови ли се вече
надявамс е да си оки, и всичко да е наред от тук нататък и при теб!  :P
Успех!
« Последна редакция: Февруари 13, 2009, 22:54:16 pm от zayana »
*

ilka

• *
  • 16
  • iskam bebe
« Отговор #86 -: Февруари 13, 2009, 22:45:53 pm »
Привет! Не се отчайвайте, трябва да се държим психически,след абразио,  за да може да имаме пак бебчета osi_9!!!Знам, че е много гадно и по скоро физически се възстановяваш бързо, но психически- не  :(
Успех на всички, които чакат като мен :blowingdust2:
« Отговор #87 -: Февруари 14, 2009, 00:43:43 am »
pinpin, би ли споделила каква беше причината за твоите спонтанни аборти?Извинявай че пак те връщам към това!Знам каква е болката-преживяла съм го два пъти!
*
« Отговор #88 -: Февруари 14, 2009, 14:52:00 pm »
Лекарите препоръчват изследвания след два, че даже и след три аборта. Счита се че един или два аборта се дължат на хромозомни грешки. И в повечето случаи наистина е така. За хабитуален аборт в медицината на всяка по света се говори едва след три аборта. Жени правили един аборт, след това забременяват и след това си имат здрави дечица. Аз съм с два аборта. Изследвания не съм правила, освен цветна снимка, защото там се оказа причината, общо взето.
По друг начин стои бъпроса, когато бременността е следствие инвитро процедура. Там разходите са големи, така че там изследвания биха могли да се направят след първия аборт.

Пожелавам на всички ви моя късмет и много скоро да гушкате вашите съкровища!
*

ilka

• *
  • 16
  • iskam bebe
« Отговор #89 -: Февруари 14, 2009, 22:09:33 pm »
 :hello2:Честит празник на всички- който и да празнувате- с пожелание да не свършват виното и дръзките мечти!!!!!!!!!!! :D И не се предавайте- ще се възстановим бързо след кюртажите и сме готови за ............бебчета естествено :bori_002:
« Отговор #90 -: Февруари 16, 2009, 12:15:32 pm »
svetla83_petrova,
при мен излязоха няколко неща:
от имунологичните изследвания - повишени антинуклеарни антитела
от хормоналните - висок TSH(3.03) и повишени ТАТ (90.60)
от генетичните:
- носителство на 4G/5G - някои лекари отричат това да е проблем и смятат, че само 4G/4G е проблем, но аз определено имах проблеми със съсирването на кръвта, за съжаление не бяхме пуснали тромбоцитно-левкоцитни агрегати, но аз си мисля, че и там щеше да излезе нещо
- C677T - Хетерозиготен носител по мутантен алел
Общо взето е това, дано да съм ти била полезна.
*
« Отговор #91 -: Февруари 27, 2009, 14:26:41 pm »
Момичета, колко ви беше болничният престой след кюртажа?
Предстои ми такъв в края на другата седмица пък не искам да се отделям от детето.
Силно се надявам да ми дойде мензиса и ЧХГ-то да падне, защото доктора се съмнява, че може да е и извънматочна бременност.
Всъщност след кюртажа ще се разбере.

*
« Отговор #92 -: Февруари 27, 2009, 17:57:50 pm »
Аз лично лежах 3 дни и на 4-ия ме изписаха, но по принцип на другия ден те изписват ако няма усложнения (зависи коя седмица си). След това ми дадоха още 10 дни болнични - общо 14. Тези с абортите пожелание си тръгват още същия ден.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #93 -: Февруари 27, 2009, 18:24:10 pm »
Сутринта в 7 отидох и към 11 вече си тръгнах сама с колата!
Успех
« Отговор #94 -: Февруари 27, 2009, 19:01:36 pm »
В 11 пристигнахме по спешност в 1 ми сложеха упойката и в 6 си тръгнахме, но по документи са ме изписали на другия ден. Абразиото ми беше в 12г.с.
*

denisa

• 2681
« Отговор #95 -: Февруари 27, 2009, 19:32:55 pm »
Аз в 8.00 бях в болницата а в 13.00 си тръгнах и на моята епикриза пишеше че са ме изписали на другия ден-явно това е практика.
*
« Отговор #96 -: Март 05, 2009, 19:05:09 pm »
Разминах се с кюртажа. Дойде ми и това беше по-добрият вариант.

« Отговор #97 -: Март 10, 2009, 22:20:25 pm »
Аз постъпих в болницата по спешност с много високи стойности на левкоцитите 20 ,спука се мехура и ме чакаха 2 дни да дойдат контракций да ама не и след 2 дни като вдигнах и температура по спешност в 20,30 ми извадиха бебето и ме държаха на легло и терапия с антибиотици 2 дни на 04,03,09 ме изписаха. сега чакам резултатите от хистологията :( имам все още оскъдно кървене вече 10 дни,
*
« Отговор #98 -: Март 18, 2009, 15:45:21 pm »
Здравейте,аз имам спонтанен аборт в 5 седмица.Кървенето беше с продължителност на нормален цикъл.След няколко прегледа лигавицата ми е все още 10,4 мм.Докторът има съмнения,дали трябва да се направи кюретаж.Може ли да споделите как е било при вас.
                                                                                                            Само едно нещо прави мечтата невъзможна:страхът от    неуспех.,Алхимикът,Паулу Коелю
*

ilka

• *
  • 16
  • iskam bebe
« Отговор #99 -: Март 19, 2009, 16:08:36 pm »
Аз бях бременна с близначета- когато ми кръвна и ме приеха в гиникология едното вече беше " паднало" , а другото не беше много добре, ми каза доктора, но направиха опити от една седмица на системи и инджекции и когато нямаше никакъв резултат защото продължаваше да ми кърви по малко, ми обясни моят лекар, че трябва да се направи кюретаж, защото може да последват усложнения.Аз бях в осма седмица.