zayana,
при различните жени възстановяването продължава различно време. Ще ти споделя как беше при мен. След втория цикъл след кюртажа, докторът каза, че лигавицата на матката била възстановена. Що се отнася до психическия фактор - бях готова още след първия, желанието ми за дете беше огромно. Затова започнахме с нови опити след втория цикъл. Е, то не се получи веднага. Стана след четвъртия цикъл. Но понеже абортът ми беше втори поред, междувременно си пуснах генетични и имунологични изследвания. Излязоха някои неща, които налагаха терапия по време на бременност. Резултатите си получих 3 дни след положителния тест. Трябваше да реагираме много бързо, още същия ден, за да се започне с нужните лекарства. При някои жени един аборт не означава нищо, после си забременяват и имат нормална бременност. При някои обаче има по-сериозни причини за аборта, които налагат някакво лечение, за да се износи успешно бременността. Е, аз бях от вторите. Ако съм знаела, може би щях да си пусна изследвания още след първия аборт. Но действително повечето лекари не смятат за нужно да се правят изследвания след един аборт.