Момичета, аз отпадам и този път. Вчера сутринта правих тест - отрицателен, а после с гръм и трясък следобед ми дойде.
Много съм скофтена, така се надявах този месец да стане, но явно няма да се мине без доктори
Следващия петък си пътуваме за България и мисля да се възползваме от случая и да направим поне най-необходимите изследвания.
Сега ще ви затрупам с въпроси, за което предварително се извинявам
Четох доста из сайта, но искам да съм сигурна, че ще оползотворя възможно най-добре 10-тината дни, които ще имам на разположение.
Мъжът ми е опериран от варикоцеле преди 10 години, претърпял е и злополука с кръвоизлив в зоната на слабините, но тогава са му казали, че няма да има последствия. Спермограма обаче не помни да е правил. Къде според вас е най-добре да пуснем една? Направо разширена ли да искам или става обикновена за начало? За колко време излизат резултатите? Трябва ли да записвам предварително час?
Понеже пристигаме в петък, а понеделник-вторник очаквам яйчицето, ми се иска да я направим възможно по-бързо за да не испуснем месеца (нали искат въздържание 3-5 дена). Този въпрос сигурно е тъп, но дали умора и самолетен полет могат да повлияят на резултатите ако отидем още в петък следобед?
Аз по принцип имам доста редовен цикъл 26-27 дни, мерих БТ два месеца и графиката беше двуфазна, ОВУ тестове правя от 5 месеца - винаги е положителен около 13-14 ден, имам болка, прозрачна слуз, всичко на пръв поглед изглежда наред. Единственото странно нещо е едно зацапване 2-3 дни преди началото на МЦ, което имам от близо 2 години (откакто минах 30
). Казвала съм го на двама гинеколози, но според тях не е повод за притеснения... започвам обаче да не съм много сигурна. Мисля да отида на нормален преглед и евентуално да поискам фоликулометрия. За това зацапване дали не трябва пролактин да пусна или бъркам? Други хормони май няма да мога да изследвам кой-знае колко в периода около и след ОВУ, но ако причината не лъсне от прегледите в БГ, ще търся после доктор тук и ще продължа изследванията. Можете ли да ми препоръчате някой надежден гинеколог в София, за който да не се чака с месеци?
Извинявайте за дългия пост и безкрайните въпроси, но знам, че вие ще ме разберете и можете да си представите каква каша ми е в главата.