Гледам, че отдавна не съм писала тук.
Таурус, за излизанията навън - аз нямам режим. Много често се налага да ходя по разни ангажименти и тъй като сама си гледам Мишата, просто я слагам в количката и тръгвам по задачи.
Вчера, например, изкарахме цял ден в парка под дебелата сянка. Така хубаво си спа детето.
За храненето Миша се храни на поискване. Съвсем до скоро ядеше на два - два и половина часа. Едва от около седмица започна да издържа по 3 или 3 и половина часа без хранене. Тъй като Миша е само на кърма, преди излизане се изцеждам с помпата и при първото огладняване, давам от шишето. За следващото хранене си търся някоя по-тайничка пейка да я кърмя или пък да се изцедя /помпата е в количката/. Тя се храни еднакво добре както от шише, така и от гърда.
Жалкото е, че все още я морят колики.
Ние хранене в 00 часа отдавна нямаме, но пък тя се буди към 3 - 3:30 и си я храня. Противник съм на всякакво принудително отказване. Така че, стомахът и си почива. Ето, например, забелязвам, че нощното хранене постепенно се изтегля към 04, 04:30часа. На това разчитам лека-полека часът да се изтегли до към 6.
Решила съм да я захраня на 6 навършени месеца.
Зсега изяжда по 70-80мл. После и да искам, не мога да я тъпча, тя отказва категорично. Ние сме на принципа "Колкото - толкова" Така де, няма да тъпча детето насила.
Аси73,
да, гледа се коригираната възраст. При нас в началото давах АМ като добавка един вид, заради недоносеността. Докато стана 2100г, бяхме на Алфаре. След това минахме на Аптамил премиум до 2500г и сега вече е само на кърма. Така, че аз до сега гледах не месеците на бебето, а теглото.