Привет от завърналите се пътешественици
Така на каратко какво успяхме да свършим, след невероятно мотане с дни.
Оказа се, че мойто Тони имало фисура (цепната рана) на ануса и това предизвиквало писъците часове преди изхождането. Премахнаха му я оперативно и вече сме си в къщи. Аз за капак си разтегнах сухожилие на крака и едвам се мъкнах по болниците, но да е жив и здрав Фастум гела, спаси положението.
От зъбчето на гребенчето и помен няма, явно го е изходил и сме го пропуснали
Огледаха го отвсякъде и вродени аномалии или раздирания няма никъде по правото 30 см. черво.
Като цяло мога само да се оплача от към отношение на персонала и размотаването с дни. Също бях потресена как малки бебета трябваше да се редят в едно със циганската маса и всякъкви вирусоносители, пред общ диагностичен кабинет за да се наредят след това на регистратурата и евентуално ако не е минал 12 -ия час да бъдат хоспитализирани. Там ако има свободни места в нормални или вип стаи се настаняват и ако има някой лекар на кеф, може да реши да обясни за какво се хоспитализират. Под нормални или вип стаи , имам в пред такива в които не се налага да я делиш с цигани.
Вчера в 10 ч. беше операцията и щом Тони се освести и захрани имаше много бърз бегом от там, като моят мъж не пропусна да спретне едно грандиозно скандалче за финал. Не че така трябва, но явно са свикнали да тъпчат пациентите в случая придружителите и ни приравняват с ромското съсловие.
За тези 4-ри дни "прегледаха" Тони и излушаха моите дълги обяснения 5-6 лекари, които след като изтърпяваха дългата ми тирада, вдигаха рамене и ми казваха, ами вие не сте за мен, аз съм анестезиолог, аз съм хирург и т.н. Нито веднъж не го погледна педиатър, а уж била назначена консултация с такъв, който пък да назначи консултация с гастроентеролог. Уви такъв не се и появи, накрая ми предложиха след две седмици да се консултираме и изследваме при детски гастроенеролог, всъшност при такъв за който бяхме тръгнали. Мисля, обаче засега да задържа топката, че много ни дойде това пътуване, а и вече се съмнявам, че някой ще ни обърне нужното внимание и едва ли ще се вслуша от оплакванията, обясненията и притесненията на една изтормозена майка.
За специалистите мога да кажа, че са на ниво и работата им хич не е лесна, но нужно много голяма реформа в това пусто българско здравеопазване.
Много здраве на всички семества на Зачатие.