Здравейте,чак на 13.май ще ходя при моята лекарка,понеже чакам цикъл и ще изследвам хормони,а до тогава май ще откача от чакане,за това ви моля вижте нашата спермограма и си кажете мнението,какъв шанс имаме за бебе,в смисъл възможно ли е по естествен начин да забременея,или инсиминация или какво?Ено и спермограмата - Въздържание 4 дни,Обем-1.3мл.,РН-7.6,Вискозитет-нормален на 30 мин.,Сперматозоидна концентрация-6 млн./мл.,Брой нормокинетични сперматозоиди-3 780 000/мл.,Общ брой нормокинетични сперматозоиди-4 914 000/мл.,Сперматозоиди с нормокинеза-63%,с хипокинеза-5%,с акинеза-32%,левкоцити на поле 5-6 при увеличение 400х,заключение-олигоастенозооспермия II-III степен.Изписан му е Ел-карнитин за 3 мес. и пие мултивитамини с минерали.На 36 год.е,аз съм на 32год., 7 год.стерилитет,това ни е 4-ти лекар и сме започнали всичко отначало,моля кажете ми какъв шанс имаме.При мен има проходимост на тръбите и овулация.Май малко се поувлякох,но искам да нахвърля всичко и се надявам да ми дадете отговор.Благодаря.Забравих да кажа,че и двамата сме непушачи,от както пие лекарства не пие алкохол дори и бирата спря.