lawyer, иска ми се да обменим опит. Видях, че ходих в "Надежда". Ако имаш време ми отговори на тези въпроси, може и на някой друг да е от полза.
1. Колко беше Ф като ти сложиха Прегнил?- при мен 22 мм.
2. Колко часа след Прегнила беше инсето?- при мен 22 часа(док заминаваше някъде на другия ден)Моя Ф не беше спукан. На другия ден, около 24 часа след инсето бях на преглед в Карлово и док каза, че Ф се е спукал вече.
Струва ми се, че преглед 2 дни след инсето е много късно. Не трябва ли да е след 5-6 часа например?
3. Ако не се е спукал правили се реинсе? Колко струва?
mira_mimi , здравей, миличка. Ще ти кажа как беше при мен (вече трети път). Нашия проблем е Астенозооспермия - бързоподвижнита са под нормата и морфологията по СЗО ни е малко под нормата. При мен не е установен проблем и доки казва, че ову-то ми минава нормално - развивам един доминантен фоликул, който като достигне 22-23 мм се пука. МЦ ми е 25-26 дни и заради това имам по-ранна овулация - на 11-12 ден от МЦ, ЛФ е 14 дни (в норма). Лигавицата след ову ми е малко по-тънка (6-8 мм) и затова след овулация пия дуфастон 10 дни 2х1
и така, по въпросите:
1. Не ми слагат прегнил, защото фоликулът ми не се нуждае от стимулация, а се развива добре и се пука самостоятелно.
2. Доки ме изпраща на инсе, когато фоликулът достигне 20-22 мм.
3. Ако при инсе-процедурата не се е спукал фоликулът, се отива на преглед още следващия ден (при мен фоликулът расте с по 2мм на 24 часа). В нашия случай спермитата имат перфектна преживяемост, няма аглутинация и се втечняват в норма и ако фоликулът се спука на следващия ден е ОК, затова ходя на преглед рано сутрин - към 8.30ч. При третото инсе следващия ден беше неделя (вчера) и доки не работеше. Днес сутринта установихме с УЗИ, че фоликулът се е спукал, т.е. не отиваме на реинсеминация - от инсето до прегледа не са минали два дни (48 часа), а 36 часа като в събота след обяд фоликулът е бил вече 22мм (т.еочакваме спукване всеки момент). И при трите ни опита фоликулът се е пукал на време и реинсе не се налагало, затова не знам каква е цената. При втория опит фоликулът се беше спукал в деня на инсето, но преди процедурата (тя обикновено е след обяд) и е възможно за няколко часа да сме изпуснали ову-то.
След като се установи спукването започвам да пия дуфастон. Това е.
Малко дълго стана,
но това е моят опит с инсетата до сега. Дано на накого да му е от полза