0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, момичета! Много благодаря за подкрепата ви! Днес ми е 15-ти ден от инсето. Правих тестове - отрицателни. Спрях Дуфастона и съм в очакване на М.и има признаци, че това ще стане днес. За съжаление не стана и при този втори опит  :(. Сега се насърчавам и надявам на следващия месец! Стискам палци на вас и ви пожелавам успех!  :crossfingers: Пак ще пиша какво е станало, но мисля, че за този опит нещата при мен вече са ясни.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Като ви чета и се сещам да попитам 9 мм. лигавица в деня на инсето добре ли е ?
*

lawyer

Като ви чета и се сещам да попитам 9 мм. лигавица в деня на инсето добре ли е ?
Прекрасно е, точно в нормите - от 7-8 мм нагоре - така ми каза моя доки.
Да си кажа и за мен - Май се е спукал фоликулът, сутринта в 7.00 ч. се събудих от специфичните боцкания (в случая в дясно) - май ову-то е било през нощта или много рано сутринта. Така боцкаше като на УЗИ-то миналия месец установихме, че е спукан и сигурно тогава сме изпуснали ову-то за няколко часа. Сега май не сме :? Утре сутринта съм на преглед и ще знам със сигурност.
*

mira_mimi

• 1375
lawyer, иска ми се да обменим опит. Видях, че ходих в "Надежда". Ако имаш време ми отговори на тези въпроси, може и на някой друг да е от полза.
1. Колко беше Ф като ти сложиха Прегнил?- при мен 22 мм.
2. Колко часа след Прегнила беше инсето?- при мен 22 часа(док заминаваше някъде на другия ден)Моя Ф не беше спукан. На другия ден, около 24 часа след инсето бях на преглед в Карлово и док каза, че Ф се е спукал вече.
Струва ми се, че преглед 2 дни след инсето е много късно. Не трябва ли да е след 5-6 часа например?
3. Ако не се е спукал правили се реинсе? Колко струва?
Спрях Дуфастона и съм в очакване на М.и има признаци, че това ще стане днес.

А консултира ли се с лекуващия те лекар дали да спреш Дуфастона? Или на собствена глава?

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

lawyer

lawyer, иска ми се да обменим опит. Видях, че ходих в "Надежда". Ако имаш време ми отговори на тези въпроси, може и на някой друг да е от полза.
1. Колко беше Ф като ти сложиха Прегнил?- при мен 22 мм.
2. Колко часа след Прегнила беше инсето?- при мен 22 часа(док заминаваше някъде на другия ден)Моя Ф не беше спукан. На другия ден, около 24 часа след инсето бях на преглед в Карлово и док каза, че Ф се е спукал вече.
Струва ми се, че преглед 2 дни след инсето е много късно. Не трябва ли да е след 5-6 часа например?
3. Ако не се е спукал правили се реинсе? Колко струва?
mira_mimi , здравей, миличка. Ще ти кажа как беше при мен (вече трети път). Нашия проблем е Астенозооспермия - бързоподвижнита са под нормата и морфологията по СЗО ни е малко под нормата. При мен не е установен проблем и доки казва, че ову-то ми минава нормално - развивам един доминантен фоликул, който като достигне 22-23 мм се пука. МЦ ми е 25-26 дни и заради това имам по-ранна овулация - на 11-12 ден от МЦ, ЛФ е 14 дни (в норма). Лигавицата след ову ми е малко по-тънка (6-8 мм) и затова след овулация пия дуфастон 10 дни 2х1
и така, по въпросите:
1. Не ми слагат прегнил, защото фоликулът ми не се нуждае от стимулация, а се развива добре и се пука самостоятелно.
2. Доки ме изпраща на инсе, когато фоликулът достигне 20-22 мм.
3. Ако при инсе-процедурата не се е спукал фоликулът, се отива на преглед още следващия ден (при мен фоликулът расте с по 2мм на 24 часа). В нашия случай спермитата имат перфектна преживяемост, няма аглутинация и се втечняват в норма и ако фоликулът се спука на следващия ден е ОК, затова ходя на преглед рано сутрин - към 8.30ч. При третото инсе следващия ден беше неделя (вчера) и доки не работеше. Днес сутринта установихме с УЗИ, че фоликулът се е спукал, т.е. не отиваме на реинсеминация - от инсето до прегледа не са минали два дни (48 часа), а 36 часа като в събота след обяд фоликулът е бил вече 22мм (т.еочакваме спукване всеки момент). И при трите ни опита фоликулът се е пукал на време и реинсе не се налагало, затова не знам каква е цената. При втория опит фоликулът се беше спукал в деня на инсето, но преди процедурата (тя обикновено е след обяд) и е възможно за няколко часа да сме изпуснали ову-то.
След като се установи спукването започвам да пия дуфастон. Това е.

Малко дълго стана,  :balk_159: но това е моят опит с инсетата до сега. Дано на накого да му е от полза  :)
*
Момичета имам един въпрос. Този месец правихме втора инсеминация. Беше четвъртък и петък \19 и 20.06\. Ще има ли някакъв проблем ако утре \три дни след инсеминацията\ правя физически упражнения \бягане 1км, коремни преси, лицеви опори\. По принцип не съм спортна натура.  :oops:
Много е тъжно когато виждаш как твоите мечти се сбъдват на някой друг
*
Момичета имам един въпрос. Този месец правихме втора инсеминация. Беше четвъртък и петък \19 и 20.06\. Ще има ли някакъв проблем ако утре \три дни след инсеминацията\ правя физически упражнения \бягане 1км, коремни преси, лицеви опори\. По принцип не съм спортна натура.  :oops:
И защо реши точно сега да се напъваш? Живей си нормално живота, но не се натоварвай прекалено много.

*
 :wink: Не по мое желание. Работата ми е такава. Веднъж годишно имаме изпит по физическа.
*

Olimpia

• 220
  • Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне:)
Няма проблеми!!!! Особено щом ще е еднократно. :)
Ако реши да се заяжда вече оплодената яйцеклетка, може да не се закрепи при повечко упражнения, но това се случва чак на 7, 8 ден след оплождането, или да се отлепи ако вече се е захванала, което е също след 8-ия ден. т.е. на 3 ден изобщо няма от какво да се страхуваш, яйдеклетките земното притегляне не ги лови :)))
*
Благодаря за отговора. Притесних се, а пък няма как да обясня защо не мога да тичам
*

mira_mimi

• 1375
lawyer, много благодаря! И нашият случай е същият, само че СГ е по-лоша :(
Да, rally_pat, спрях го след консултации. За съжаление, аз отпадам този месец. Дано всико е нормално, за да мога следващия месец пак да опитам. Успех пожелавам и за вес!
Здравейте и от мен.
Искам да ви питам, когато правите инсе колко фоликула имате? И стимулрат ли ви или са на ЕЦ?
future74, аз съм правила 2 инсета, като и двете са на ЕЦ. По 1 доминантен фоликул. Пиши при теб как е. Аз също се замислям дали вече не би трябвало да ми направят стимулация.
*
Аз съм правила 3 стимулирани инсета и 3 пъти имах по 1 фоликул.Без клостил си имах по повече фоликули,но явно е строго индивидуално.
Ами миналия месец бях на КБ и направих само 1. И както подозирах понеже съм карък той не се спука.Остана като киста.Док каза, че при идване на МЦ се пукат.Ама аз му ударих един двуседмичен рев, сълзи и т.н., че ще остане киста.Както и да е.Нямаше киста.Сега съм стимулирана и имам 5 фоликула.В сряда ми е инсето.Надявам се поне 2-3 да се спукат.
Просто се чудех дали при повече фоликула вероятността е по-голяма.
Да, по-голяма е! Стискам ти палци да се получи и ни дръж в течение  :wink: Успех  :crossfingers:
ОК.Ще бъда на линия. :D
Нека все пак успели от инсе моничета да се включат и да споделят с колко фоликула са успяли.Все пак е информация.
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
При мен инсеминацията, при която успях беше стимулирана с клостилбегит 2х1. Доминантния фоликул беше уж само един, който беше достигнал големина 35мм преди инсеминацията. Така и не се спука, претърпя си обратно развитие. Очевидно обаче е имало друго фоликулче, на което май-май не сме обърнали внимание покрай този огромен фоликул и именно то се е спукало точно, когато трябва....
Затова вярвайте, макар и в чудеса! :D
Успех и много късмет на всички момичета в процедури!
И много  :bfp: в темичката! :crossfingers: