0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Омъжена съм повторно,но имам дете на 6 год от първия си брак.Настоящия ми съпруг иска да осинови детето,защото реално той се грижи и я издържа,пък и детето го приема като баща и му вика тате.Знам че е много трудно но все пак искаме да опитаме. Разбрах,че се попълва декларация за отказ от биологичния и баща, който е готов да го направи, но ми казаха, че докато тече делото за осиновяване той можел да се откаже по всяко време. Искам да знам наистина ли е така?Горе-долу колко време продължава процедурата и за колко време излиза решението на съда, необходими ли са ни други документи и изобщо каква е процедурата?
Благодаря ви

Re: Отказ от дете и осиновяване от втория баща???
« Отговор #1 -: Май 16, 2008, 22:03:55 pm »
Здравей, mu6oron!
Бившата ми колежка имаше абсолютно същия проблем и знам, че беше голямо ходене по мъките.Адвокати, дела, срещи с бившия й, постоянен стрес от това какво ще стане на следващата среща или дело.На всичкото отгоре бившият й не искаше да се откаже от детето, а в същото време не му плащаше издръжката и не го беше виждал около 2 години (така знам от нея).За съжаление не знам какъв е крайния резултат, тя напусна разсърдена за нещо (стана ясно, че не върши това, за което е назначена) и преустанови всякакви връзки с всички от фирмата.
Мой съвет е да се консултираш с адвокат и да обсъдите и прецените заедно ситуацията.
Пожелавам ти успех!!!
*
Re: Отказ от дете и осиновяване от втория баща???
« Отговор #2 -: Май 17, 2008, 11:10:58 am »
Консултирай се задължително с ДОБЪР адвокат, за съжаление не мога да ти препоръчам такъв!
Успех ти желая;-)