Моми4ета,
много се разрасна тази тема и реших да влезна да я про4ета, (до сега си мислех, 4е нас не ни засяга някакъв си тест с 3 букви и то на латиница)
....и много се изплаших като про4етох вси4ко тук, щото се оказа 4е май и ние сме за такъв тест
защото ме4тата ни за биологи4но дете е свързана с евентуално ( успешно, дай Боже) ИКСИ, следователно тест трябва.
Но се изследвали сперматозоидите- а при нас такива няма
защото мъжо е с азооспермия, откриха живи сперматозоиди единствено при биопсията.
Знам 4е има моми4ета тук, които са мами след ИКСИ въпреки азооспермия, с сперматозоиди извадени при биопсия, в такъв слу4ай прави ли се СДИ тест или вси4ко е на магия, ако стане стане, ако не....
Доколкото разбрах този тест е много важен за евентуален успех при АРТ, а при нас, не стига 4е сперматооидите ги няма ( в еякулата) не сига 4е се надяваме да ги намерят при биопсия, ами ако Иксират някой фрагментирал, ужас...
При нас са правени генети4ни изследвания на мъжо- не знам какво то4но са му изследвали, защото имаме само една бележка от джи пи- то "няма генети4ни увредености", но му взимаха кръв от вената само, а не е давал семе, мисля 4е с кръв изследват делеции на У хромозомата и хромозомен анализ някакъв, вий какво мислите,
аз нямам мн инфо, защото тук ( Лондон) никой не ти обяснява, само те бодат, изследват и ти казват- нищо ти няма или ох много си зле, ама без подробни обяснения