Приятно сутрешни разходки и лежерни дъждовни следобеди на всички почиващи!
sami, на моето Дани му течаха сълзички от едното оченце, когато беше болен от вирус. Димана кара същото нещо, но просто на Дани очите са му слабо място и изби там. Мина с промивки с марличка с лайка, капки по лекарско предписание и с оздравяването от вируса. Не е нормално, може да има много причини, най-добре идете на лекар. На тази възраст не вярвам да са слъзни каналчета.
z22, чисти секретчето често и прави масажче на 2-3ч, например преди или след хранене, в основата на носа, точно до вътрешното ъгълче на оченцето. Обаче ако секретът не е бял, а жълт или зеленикав, може и да не е само слъзно каналче, затова се консултирай с док и най-добре пуснете микробиология. Наистина тук препоръчват да се изчака до годинката сами да се оправят каналчетата. Като оперираха Дани в детската очна клиника, имаше много едногодишни дечица, които идваха за манипулация за отпушване на каналчета.
meche, аз климатиците ги включвам и изнасям челядта от стаята. Като се разхлади, връщам ги в хладната стая и включвам в другата. И така си сновем между детската и дневната, иначе ме е страх да стоят в стаята, докато работи климатик.
Да споделя
за миенето на зъбките какво научих - хубаво е когато се появят всички зъбки, около 2г, да се мине на флуорна паста, макар че детето още не може да изплюва. Ползва се детска паста, около 1 грахово зрънце, така се заздравяват и предпазват поникналите зъбки, а дори да глътне мъничко паста, флуорът е толкова малко, че не само не вреди, ами и има положителен ефект върху зародишите на постоянните зъби. Иначе Дани иска винаги сам да си мие зъбите, затова първо мия аз, после му давам още поне 5 мин да се мие сам, като си иска и паста, ама аз му слагам от безфлуорната за самостоятелните опити. Знам, че темата за флуора е противоречива, така че всеки си решава сам, разбира се. Източникът ми е д-р Николета Маркова от дентална клиника Медстом, много приятно ме впечатли, много е начетена и има чудесен подход към децата. Чакахме 2 месеца да ни излезе часа, но си струваше. Лошото е само, че все пак на Дани му предстои операция и на подезичната юздичка след 6м до 1г.
Перденце, ако можете да си го позволите, остави Тони с тате за 1/2 ден през уикенда и си почини, ама не да си почиваш, като чистиш например
Всеки има черногледи периоди, особено като си преуморен. Това не е глезотия, имаш нужда от малко въздух. Иначе Ема и на мен не ми излиза от ума, не знам какво се казва в такива случаи, всичко ми звучи повърхностно и неуместно...