0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #240 -: Юни 19, 2008, 09:36:58 am »
Оооооооо аз протекох още преди 2 седмици. :lol: :lol:
През предишните бремености още във втория месец бях на млеконадой. :oops: :lol:

Майче, бе въобще не мога да свикна бе, ама аз съм търпелива и ще чакам, може пък да се окажа права аз. :D
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #241 -: Юни 19, 2008, 09:57:40 am »
Благодаря за информацията момичета, аз май още не усещам нищо, но при мен е първо, така че сигурно трябва да поизчакам малко, а може и да мръдка, ама още немога да определя  :oops: , имам разни подобни на описаните от вас усещания, даже понякога ми се струва, че като си сложа ръката на корема и усещам пулсчето му, ама може и моя си да усещам, знам ли :)
Е, ще почакам още малко и все ще усетя :)
*
« Отговор #242 -: Юни 19, 2008, 10:06:44 am »
Благодаря за информацията момичета, аз май още не усещам нищо, но при мен е първо, така че сигурно трябва да поизчакам малко, а може и да мръдка, ама още немога да определя  :oops: , имам разни подобни на описаните от вас усещания, даже понякога ми се струва, че като си сложа ръката на корема и усещам пулсчето му, ама може и моя си да усещам, знам ли :)
Е, ще почакам още малко и все ще усетя :)

А това ще е твоя пулс :)
Бебетата са с ускорена сърдечна дейност между 120-160у/мин.
Ако усещаш толкова бърз пулс-тогава може и да е бебето! :)
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #243 -: Юни 19, 2008, 11:38:56 am »
.....даже понякога ми се струва, че като си сложа ръката на корема и усещам пулсчето му, ама може и моя си да усещам, знам ли :)
Аз също усещах пулс и мислех, че е на бебо. Но напоследък, като лежа особено, усещам много ясно пулса си, дори в ръцете. Затова мисля, че май си е бил моя. А и определено не беше 120-160 удара в минута, а около 70 някъде. Определено си е бил моя :D
*
« Отговор #244 -: Юни 19, 2008, 17:02:29 pm »
Оооооооо аз протекох още преди 2 седмици. :lol: :lol:

И аз вече тека  :oops: особено вечер и нощем. в началото си мислех , че е пот, ама неее - явно си е коластра, защото остават едни жълтеникави петна  :oops:
*
« Отговор #245 -: Юни 19, 2008, 17:53:42 pm »
На мен пък нищо не ми тече.  :lol:

Вчера бях на ФМ при доц.Томова.
Всичко ни е наред и тя потвърди че е девойка. Измери я 6 дни по-голяма, което ми е малко странно, защото пък в понеделник беше 2 дни назад. Явно при различните ехографи и съответно доктори има някаква грешка от измерване. Както и да е мен това не ме притеснява, важното е че всичко е наред и девойката се храни и расте нормално.
Все още не съм усетила някакво по сериозно движение, освен едно гъделичкане преди 2 седмици.

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #246 -: Юни 19, 2008, 19:13:27 pm »
За коластрата на мен ми казаха и ми прозвуча логично:
През време на бременността пролактинът е висок и затова може да протече коластра. Само че тогава и прогестеронът е много висок и той подтиска влиянието на пролактина. Когато се махне (роди) плацентата и вече няма кой да произвежда прогестерон, заради пролактина тръгва коластра.
Така че е нормално и да има и да няма коластра.
И все пак аз си мисля, че ако при вас започнат контракции е добре да предупредите док за коластрата и той да прецени дали да дава магнезии или прогестерон.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #247 -: Юни 19, 2008, 20:26:24 pm »
подплънки на Чико- супер удобни са, аз само тях ползвах /след като родих де/
Коластра и при мен се е появявала няколко пъти след 6-ти месец, но чак толкова че да имам нужда от подплънки- не
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #248 -: Юни 20, 2008, 14:11:58 pm »
Вчера моето любимо течение пак се появи.Вече незнам какво да правя.
Вчера ходих при гинеколога тук в Балчик да ми пише болничния.Прегледа ме на УЗИ и каза че плодния сак бил разположен много ниско.Освен това не отговарял на 6 г.с. а според него е на не повече от 4г.с.Еми като помислих малко то няма как да е на 7 при условието че инсето ми беше на 17.05 а сега сме 20.06.Вече тотално се обърках.Имах и едни придърпващи болки ниско долу за които ми изписа папаверин и всякаш взеха да отшумяват но това кафявото зацапване доста ме притеснява.Май освен да пазя леглото друго не ми остава.Че и прегледа далече къде е чак 30.06 и как ще устискам до тогава.......
« Отговор #249 -: Юни 20, 2008, 15:12:25 pm »
pimi ,лежи и пълна почивка.А ако имаш болки-3 по 2 нош па..Ако са силни-свещички тилкотил в дупето.Това са нещата за течения с кафяв и червен цвят.И се моли-друго не може да се направи.Консултирай се с Док за всичко.Стискам ти  палци!
« Последна редакция: Юни 20, 2008, 15:14:04 pm от Теоха »
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

« Отговор #250 -: Юни 20, 2008, 15:46:45 pm »
 Момичета благодаря ви за бързите отговори да се успокоя че не съм сама  :wink:.....
снощи направо си течаха и двете ми гърди доста е неприятно :? но какво да се прави
  dianka   и при мен вечер и нощем направо си тече а през деня мноого рядко и то слава богу де че ипрез деня да ходя с мокрите петна  :?....
 pimi пази се и си почивай повечко всичко ще се нареди! :wink:
« Отговор #251 -: Юни 20, 2008, 16:35:39 pm »
Пими, почивай мила! Не се връзвай много-много на УЗИ размери, те са само приблизителни.

Успех! :D
Благодаря ти, Бени!

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #252 -: Юни 20, 2008, 16:38:07 pm »
Pimi, гестационните седмици започват да се броят от деня на последната менструация. Щом казваш, че инсеминацията е била на 17.05 мисля, че си тамън някъде там...6 г.с. Ама колко малък да е плодния сак...то в 6 г.с. при мен едва-едва се видя изобщо, че съществува...хем всички знаем, че при д-р Владимиров техниката е мнооооого добра. Затова не се притеснявай, миличка. Относно зацапването - при мен продължи цели 3 седмици. Сега си лежи, почивай и не мисли лоши неща - ще видиш, че всичко ще се оправи и всички притеснения са били излишни :D Стискам палци.
*
« Отговор #253 -: Юни 20, 2008, 20:34:51 pm »
Благодаря ви за подкрепата момичета.
За болките ми изписа папаверин 2х2.Днес вече не ме боли ниско долу както беше вчера дано лека по лека и течението да започне да отшумява.Гледам да полежавам и никаква работа.
Е уж гледам да не им се връзвам на УЗИ размерите ама все пак.В понеделник на прегледа док каза че почти нямало растеж за една седмица което доста ме смути.Евентуално можело да се вижда толкова малко ако съм имала обърната матка.Ще видим на 30 съм на преглед дано всичко да е наред.
*
« Отговор #254 -: Юни 20, 2008, 22:20:29 pm »
pimi, стискам палци всичко да е наред с теб и бебето! А ти се пази, активна почивка само!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #255 -: Юни 20, 2008, 22:59:11 pm »
пими, успех
само да ти кажа, че аз съм забременяла началото на май и в момента съм в 9 навършена седмица, нормално е ти да си към 6-7
при мен в 6 г.с гестационния сак си беше там, ама бебе още не се виждаше  :), миналата седмица вече го измерихме- 11 мм, със сърдечна дейност
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #256 -: Юни 20, 2008, 23:21:51 pm »
Честито mini, лека бременност!
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #257 -: Юни 20, 2008, 23:27:38 pm »
mini честито още веднъж! Безпроблемни оставащи месеци и здраво бебече на финала!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #258 -: Юни 20, 2008, 23:29:37 pm »
благодаря, Дано!
« Отговор #259 -: Юни 21, 2008, 11:57:52 am »
Честито на новата бременелка-Мини! :lol:
Хубаво и сладко бебче на финала! :lol: