0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

Здравейте момичета,
Бихте ли ми препоръчали място, където правят тест за проходимост на тръбите и сте доволни.
*
Къде правят тест за проходимост на тръбите?
« Отговор #1 -: Февруари 01, 2006, 13:47:20 pm »
Госте, аз правих хидротубация в МЦРЗ. Доволна съм. Мисля, че струваше 80 лв.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #2 -: Февруари 01, 2006, 14:15:08 pm »
Госте, от къде си?
Аз правих проверка на проходимостта в "Торакс" - Пловдив. Много съм доволна, не усетих никаква болка, защото правят процедурата с упойка.
*
« Отговор #3 -: Февруари 01, 2006, 14:19:14 pm »
Аз съм Госта. Аз съм от Бургас.Сега ще пътуваме до София при д-р Стаменов.А за Пловдив с пълна упойка ли се прави процедурата?Какжа и е цената?Предварително какви изследвания се правят?
Май много станаха въпросите:)
*
« Отговор #4 -: Февруари 01, 2006, 14:25:37 pm »
Предварително се прави микробиология. Когато дойде анестезиологът вземат кръв за други изследвания /но точно какви не мога да кажа  :oops: /. Упойката е пълна - заспиваш за около 15 мин. и когато се събудиш всичко е свършило. Не знам точно каква е, но се излиза много бързо. Аз час след като всичко беше приключило бях на гарата и си чаках влака да се прибера.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Февруари 01, 2006, 14:47:02 pm »
Съпругът ми е анестезиолог и отидохме заедно за теста, той носеше съответните медикаменти с нагласата за анестезия.
Но в последният момент се отказах, защото все пак това са си медикаменти, може да има някаква реакция, трябва да се изчака известно време след процедурата.
Не съжалявам, болката при самата процедура е наистина минимална, като леко болезнен мензис, краткотрайна, няколко минутки, лекарят разговаря с мен през цялото време, водеше се по усещанията ми, което мисля че е важно.
Около един час след процедурата аз обаче получих много силни болки за около половин час.
Но се изтърпява когато резултатът е добър.
*
« Отговор #6 -: Февруари 01, 2006, 14:54:28 pm »
Тифани твоята процедура хидротубация ли беше или цветна снимка?
*
« Отговор #7 -: Февруари 01, 2006, 15:17:34 pm »
Цалото й название беше "хистеросалпингосонография" /дано не съм сбъркала нещо буквичките  :oops: /, т.е. вкарват контрастното вещество, но не правят снимка, а наблюдават преминаването с УЗ.
« Отговор #8 -: Февруари 01, 2006, 15:31:15 pm »
точно така хистеросалпингосонография - това е така наречената хидротурбация, а цветната снимка е хидросалпингография
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #9 -: Февруари 01, 2006, 16:11:45 pm »
абе Васи, не е ли обратното :D
*
« Отговор #10 -: Февруари 01, 2006, 16:38:41 pm »
Хистеросалпингография (ХСГ) - контрастно рентгеново изследване (т.н. 'цветна снимка' )
Хидротубация под ултразвуков контрол (ХУЗК) - през маточните тръби се прокарва течност - антибиотик и кортикостероиден препарат
 :D
« Отговор #11 -: Февруари 01, 2006, 16:45:29 pm »
Грейс,
и аз смятам там да правя. Ти ли поиска изследванети или те ти го препоръчаха. А някаква предварителна подготовка трябва ли да има. А на определен ден ли се прави. Извини ме за въпросите ама съм си наумила да го направя. Благодаря
*
« Отговор #12 -: Февруари 01, 2006, 16:58:22 pm »
Марианче, ако започнеш лечение там, те със сигурност ще искат да ти направят хидротубация - просто няма да предприемат нищо преди да са сигурни, че тръбите са пропускливи. При мен процедурата мина много леко, отидох след работа, трае горе долу колкото един гинекологичен преглед. Изобщо не ме боля. Лекарката ме предупреди, че после може да имам болки и да вдигна температура, било нормално, да не се плаша. Така и стана, но взех но шпа и на сутринта вече нищо ми нямаше. Освен това болките са като при малко по-болезнен цикъл, но в никакъв случай не са нещо, което да не може да се изтрае. Никаква по-специална подготовка не съм правила, само ме върнаха да хапна нещо преди това да не ми станело лошо. Носи си една вафличка  :wink:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #13 -: Февруари 01, 2006, 17:11:15 pm »
Цитат на: marianasiko
Грейс,
А на определен ден ли се прави.

Независимо дали е хидротубация или "цветна снимка" - прави се в първата половина на цикъла.
*

Anonymous

« Отговор #14 -: Февруари 02, 2006, 12:42:57 pm »
Грейс,
аз там ходя от три месеца. Докторката ме стимулира без никаква снимка или хидротубация за съжаление, а в последствие се оказа че и спермограмата на мъж ми не е добра. Тя веднага ми каза че сум за икси, но да изчакаме и третата спермогрма за да видим дали съм за икси или да ме стимулира пак. Трябваше днес да отида но аз реших първо да искам хидротубация, да си направя нови хормони защото от три години нямам такива, а междувременно да отидем и на андролог защото се оказа че третата спермограма е добра. Та малко на своя глава, затова ви питам така. Въздържам се от коментар на извършените от тях процедури защото ако погледна реално на нещата трябва да преживея поредното разочарование. И след това отново ще съм в безизходица. Пак на никъде. Затова реших малко самостоятелно да се поизследвам. То се е видяло че на никой не му пука какво прави. А междувременно някой ходил ли е при Кацаров и той работи ли с направление. Благодаря ви
« Отговор #15 -: Февруари 02, 2006, 12:45:01 pm »
Това бях аз :cry:
*
« Отговор #16 -: Февруари 02, 2006, 13:26:35 pm »
Марианче, силно съм изненадана от това, което пишеш. Да не би преди да си правила цветна снимка или хидротубация и докторката да е взела под внимание старото изследване? Извинявай, но просто не мога да повярвам, че точно в клиника по АРТ /не говоря само за МЦРЗ/ ще те стимулират без проверка на тръбите. Това би го направил само гинеколог, който хабер няма от стерилитет. Просто наистина не ми го побира ума...

« Отговор #17 -: Февруари 02, 2006, 13:35:56 pm »
грейси незнам как да ти пиша лично за да обменим малко опит и да не досаждаме на другите. Пиши как да ти пратя лично. За съжаление е точно така
*
« Отговор #18 -: Февруари 02, 2006, 13:50:32 pm »
Отиди на on-line най-отдолу на страницата с форумите и кликни върху ника ми. Ще ти се появи моят профил, където има опция за изпращане на лично съобщение.

« Отговор #19 -: Февруари 02, 2006, 14:09:21 pm »
Цитат на: manhattan
абе Васи, не е ли обратното :D

Цитат на: wassilena
точно така хистеросалпингосонография - това е така наречената хидротурбация, а цветната снимка е хидросалпингография *

* хистеросалпингография :oops:

да уточня:
хистеро салпинго графия - цветна снимка
хистеро салпинго соно графия - хидротурбация
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!