0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Къде правят тест за проходимост на тръбите?
« Отговор #20 -: Февруари 02, 2006, 15:16:40 pm »
Момичета а дали в клиниката на д-р Стаменов правят тези процедури?
*
« Отговор #21 -: Февруари 03, 2006, 23:57:10 pm »
Здравейте!
Доколкото ми е известно, д-р Стаменов предпочита да прави цветна снимка. На мен лично ми каза, че има апарат за хидротубация, но при цветната снимка остава документ, а и облъчването не е голямо и опасно, напротив - в първите месеци се увеличават шансовете за забременяване. Досега не съм прочела някой да сподели, че е правил хидротубация при него. Ако греша, корегирайте ме, моля!
Аз също не съм привърженик на цветната снимка, но реших да посещавам неговата клиника и сега съм разколебана дали да приема неговите методи на работа.
Всяка информация по въпроса би ни била полезна!
Благодарим ви!
« Отговор #22 -: Февруари 04, 2006, 00:07:32 am »
Хидротубацията е профилактична процедура, докато цветната снимка е диагностична, т.е. има смисъл да се прави точно тя, когато се проверява проходимост. При хидротубацията се вижда течност в корема и по това се съди, че тръбите пропускат, ама коя пропуска, колко - няма информация, т.е. информацията от нея е малка - "вероятан проходимост на тръбите" като заключение. При цветната снимка всичко се вижда и в реално време (на екран), и на рентгеновата снимка после.
*
« Отговор #23 -: Февруари 06, 2006, 09:09:13 am »
Благодаря ти Малък Зайко за изчерпателния отговор. Искам да те попитам ти правила ли си при д-р Стаменов цветна снимка?Много ли е болезнено?На последния преглед доктора ми каза, че това е следващата стъпка при мен.
Тук обаче във форума чета, че преди такава процедура доктора изисква микробиология и хламидий като изследване. На мен обаче доктора нищо като изследване не ми поиска.Аз имам изследване за
хламидий отрицателно и може би заради това.Въпреки това обаче на своя глава съм решила да си направя и микробиология.
« Отговор #24 -: Февруари 06, 2006, 11:20:23 am »
Vkas, да, правила съм цветна снимка при д-р Стаменов. Направи си микробиологията, не пречи. По принцип не е строго необходима, но не е и излишна. Има клиники, в които искат само изследване на утайка (РУЕ, СУЕ - кръвен показател, който индиректно показва наличие на възпалителен процес). А антибиотик след процедурата също не е задължителен. Само при индикации.

Снимката боли умерено, понася се, тъй като продължава само 4-5 минути, а и болката е сравнима с болезнен мензис. Трябва да си закусвала преди това, да си носиш превръзка за след това; снимката се прави обикновено в първите чисти дни и е хубаво да не си правила секс този цикъл.

Успех!!!
*
« Отговор #25 -: Февруари 06, 2006, 11:43:12 am »
Благодаря ти Малък Зайко,много изчерпател отговор:)
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #26 -: Февруари 06, 2006, 13:34:11 pm »
Цитат на: little_rabbit
снимката се прави обикновено в първите чисти дни и е хубаво да не си правила секс този цикъл.

Това пък сега го чувам за първи път  :roll: Зайче я ми разясни защо е хубаво дан е си правил секс този цикъл? Каква е идеята на това пазене?
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #27 -: Февруари 06, 2006, 13:51:35 pm »
Старлет, така съм чела на англ., а и ми хареса идеята. Може би за да не се внесе вътре нещо. М. така или иначе изчиства, а за хигиената на мъжките пишки е изписано много ;)
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #28 -: Февруари 06, 2006, 14:29:02 pm »
А не е ли, за да се изключи всяка вероятност за бременност, която може да бъде увредена при процедурата...

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #29 -: Февруари 06, 2006, 14:36:32 pm »
Мне, не мисля, че би могло жена, която е следена няколко месеца на УЗ и й е засечена овулацията, да е възможно да има бременност (ранна ову). Защото снимка се прави след няколко месеца ФМ без резултат.
*

Starlet

• 1937
« Отговор #30 -: Февруари 06, 2006, 15:54:50 pm »
Цитат на: little_rabbit
Старлет, така съм чела на англ., а и ми хареса идеята. Може би за да не се внесе вътре нещо. М. така или иначе изчиства, а за хигиената на мъжките пишки е изписано много ;)

Ми незнам Зайко май съм по-склонна да се замисля над думите и на двете ви макар че ако има едни хламидии например или микоплазма не е възможно да се изчистят с М. Но от друга страна доста често има случаи на аномалии в МЦ-ли на жените поради различни причини, така че и това също е вариант. И двете сте прави в случая, и в двете неща има логика, но явно аз не съм се замисляла!
*
« Отговор #31 -: Февруари 06, 2006, 22:29:17 pm »
Благодаря и аз!
А това бе другото, което ме изненада - д-рът не ми поиска изследване на микробиология и за активна хламидийна инфекция. Аз по принцип водя борба с хламидиите близо 5 години и на последното изследване на IgA имах завишен титър близо 3 пъти /което той видя/. Това е и причината досега да се въздаржам от цветна снимка. Може би ще трябва да попитам за това при следващото посещение. Иска ми се да вярвам на този д-р и вече той да бъде "моят д-р".
*

Starlet

• 1937
« Отговор #32 -: Февруари 06, 2006, 23:07:19 pm »
Цитат на: didiA
Иска ми се да вярвам на този д-р и вече той да бъде "моят д-р".

Аз имам такова желание от 3,5 години ама какво да правя късмета ми е такъв. Ти все пак каза ли му че водиш борба с хламидиите от толкова време, и ако си му казала и не го е взел под внимание май ще трябва да го сменяш.
*
« Отговор #33 -: Февруари 06, 2006, 23:29:54 pm »
Благодаря, Starlet!
Предстои ми нова среща с него и сега ще си запиша всички въпроси, за да не забравя нещо, както ми се случи предния път. Не съм и предполагала, че лекарят ще ни приема през 15 минути, което ме изнерви още докато чаках отпред. Пътувах около 4-5 часа и още толкова на връщане, за да си поговорим 15-тина минути, дано все пак да са били полезни за бъдещите ни съвместни действия.
Вярно е, че сме много "проблемните" в България и са малко специалистите, но все пак...
*
« Отговор #34 -: Февруари 07, 2006, 10:11:57 am »
Здравейте момичета!Надявам се да съм полезна на тези които питат за д-р Стаменов.Вчера правих цветна снимка при него и съм доволна.Самата процедура е за 5мин.Лекарката която ми я направи е много внимателна и ти обяснява какво се случва.А за болките не бих ги нарекла болки,а по-скоро все едно,че ти тежи точно както преди да ти дойде мензиса.Все пак и свещичките които се слагат преди процедурата са обезболяващи.
*
« Отговор #35 -: Февруари 07, 2006, 12:18:40 pm »
Здравейте пак от мен, момичета,

Днес бях при моята гинеколожка в Бургас да ми вземе секрет от влагалището за микробиология и тя ми каза, че имам гъбички...Толкова ми е странна тази работа.Преди 5 дни правихме на партнъора ми микробиология и излезе, че е чист.Аз самата нямам оплаквания...След 3 дни ще ми излезе и резултата.
Та вапроса ми е такъв-ако имам гъбички трябва да отложа цветната снимка нали?
« Отговор #36 -: Февруари 08, 2006, 19:20:32 pm »
Момичета,имам един въпрос .Вчера правих цветна снимка при д-р Стаменов всичко мина много добре но днес ме боли корема и ми е подут .Това нормално ли е? А и това бях чела в форума че се изписват лекарств  след процедурата но на мен не ми даде нищо.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #37 -: Февруари 08, 2006, 19:21:51 pm »
Нормално е. Аз също не съм пила нищо след процедурата.
« Отговор #38 -: Февруари 08, 2006, 19:35:40 pm »
Лали много ти благодаря за бързия отговор
 :P

« Отговор #39 -: Февруари 09, 2006, 11:48:21 am »
И аз не съм пила нищо след снимката. Мисля, че предписват за всеки случай, ако нещо има инфекция, но са антибиотици, които пък водят до гъбички.....ни така, ни иначе  :lol:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!