0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Къде правят тест за проходимост на тръбите?
« Отговор #40 -: Февруари 09, 2006, 14:35:47 pm »
На мен ми изписаха антибиотик - 5 дни май трябваше да го пия и после едно хапченце /забравих как се казва  :oops: /, което се пие след антибиотично лечение, за да не се появят гъбички.
« Отговор #41 -: Февруари 09, 2006, 21:05:09 pm »
Благодаря Ви много ме успокоихте защото се бях здухала яко :)

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #42 -: Февруари 10, 2006, 00:56:08 am »
Цитат на: vkas
Здравейте пак от мен, момичета,

Днес бях при моята гинеколожка в Бургас да ми вземе секрет от влагалището за микробиология и тя ми каза, че имам гъбички...Толкова ми е странна тази работа.Преди 5 дни правихме на партнъора ми микробиология и излезе, че е чист.Аз самата нямам оплаквания...След 3 дни ще ми излезе и резултата.
Та вапроса ми е такъв-ако имам гъбички трябва да отложа цветната снимка нали?

Здравей vkas и на мен ми е странно това което пишеш. Значи може да имаш гъбички а на мъжа ти микробиологията да е чиста. Но странното ми е как твоята гинеколожка установи че точно гъбички имаш след като само ти е взела микробиология (тоест резултата все още няма) А и тази диагноза гъбички никак не я обичам това е толкова относително понятие!!! Пиши за резултатите от микробиологията и ще говорим по обстойно.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #43 -: Февруари 10, 2006, 09:56:57 am »
Здравей, мила Starlet,

Абсолютно съм съгласна с теб, че гинеколозите гъбичките ги нямат за нищо и веднага ги лепват. Както и в моя случай.

Влагалищна чистота ІІ - ІІІ степен

Trihomonas vaginalis ( - ) Отрицателен

Candida ( - ) Отрицателен

Lactobacillus spp. Силно редуцирани

Културелно изследване и заключение Enterococcus spp.

Ето това е заключението.Изобщо не ми е ясно какво значи.

Засега смятам да отложа цветната снимка до излекуването ми.
*

Anonymous

« Отговор #44 -: Февруари 10, 2006, 12:56:47 pm »
Момичета, тука чета за някакви HSG-та, изследвания на проходимостта на тръбите с упойка?!?!?!?! Това изследване не се прави с упойка!!!!! Противопоказно е!!!!!! Идеята е да се провери проходимостта, а когато е под упойка, пациентката не може да възприеме и съответно информира лекаря за специфичното усещане което се получава когато именно тръбите или една от тръбите е непроходима/запушена. Тогава нали се досещате какво става, тръбите запушени, лекаря си вкарва контраста, жената не може да усети адекватно въпросното чувство на напрежение и някоя тръба може да "изпусне", а спука ли се - и после ако не се вземат мерки, работата става дебела.
Успех и стискаме палци на всички! :wink:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #45 -: Февруари 10, 2006, 12:59:37 pm »
Цитат на: Anonymous
Момичета, тука чета за някакви HSG-та, изследвания на проходимостта на тръбите с упойка?!?!?!?! Това изследване не се прави с упойка!!!!! Противопоказно е!!!!!!

Не, не е вярно това - движението на течността се следи с доплер.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #46 -: Февруари 10, 2006, 15:10:52 pm »
Ами той лекарат през цялото време следи движението на течността на монитора. Няма опасност. Той ако чака пациентката да реагира , нищо няма да стане.
Иначе и аз съм против упойката, мисля, че не си струва натоварването за организма.
*
« Отговор #47 -: Февруари 14, 2006, 20:07:22 pm »
Момичета, някой слагал ли си е след М и преди цветна снимка свещички Befadine glob? Кога точно ги поставихте - при пълното изчистване на М ли или при намаляване на зацапването? Това ще бъде ли гаранция, че ще бъдат почистени всички евентуални гадинки?
Много любов и вино тази нощ!!!