0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: пълна простачка и/или завършен егоист
« Отговор #60 -: Ноември 27, 2008, 17:53:12 pm »
OК,сгрешила си като си "замаскирала" тези 3 бона с цел да внасиш осигуровките на всичките колеги 8O....НО,как можеш да се изкушаваш(се подразбира,че мн. се изкушаваш и си търсиш нещо като претекст по форума)да ги ползваш за още една процедура?....Боже Господи:(това за мен е все пак КРАЖБА,а с такива пари да осъществиш такава мечта като да създаваш дете, това е грях :?....но нали има много екземпляри на този свят на които не им пука дали къщата им е строена с крадени пари?...всякакви ги има :?
Мисля да оставиш нешата така както са си в момента,демек остави ги там "замаскирани"и след като някой ден няма да работиш в тази фирма.Няма смисъл да рискуваш повече с счетоводни "маскировки".Ако все пак те хване шефа с "замаскираната" сума,предполагам,че така както ти хрумна да я "замаскираш" тъка ще ти хрумне и някоя достоверна лъжа...все пак този грях е по.малък :lol:
Каквото и да е твоят шеф като човек,не ти си тая която има право да го съди ,че не си харчи парите по твои начин:?...Всеки е свободен да си харчи парите както си иска :lol: Теб като не те устройва или те ръчка това защо работиш за него? 8O
Колкото и да са лоши шефовете(говоря са собствениците,а не някакви там служители с помпосни имена на директор или не знам какъв менеджер-такива няма :lol: ) все пак служителите не притежават същите качества,за да изкарват повече от една заплата,тъка ,че да хранят и другите :?...на който не му се вярва нека сам да работи за себе си :lol:
Успех ти желая и дано си върнеш спокоитвието и няма да мислиш на подобни тъпи искушения!....все пак това са 3000лв,а не 3милиона EUR :lol:

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #61 -: Ноември 27, 2008, 17:53:52 pm »
Това с осигуровките  знаете ли  каква  каша е -  при нас редовно идват  хора да оправяме трудови книжки и подаваме псд-та  или пък псд-та подадени ,а  осиг не внесени - има случаи хората не могат да се пенсионират с месеци.
Оспамвам темата  де .
И при нас  го има проблема  с осигуровките-внасят се  ,ама  с много зор -навярно работодателите  ги  считат за излишен разход.

Знаете ли колко приятели имам с магазини  и   се налага да сменят  често продавачки ,защото пипали .И сервитьори  ,и на масата за плод зеленчук ни удрят  в кантара .Това са все  варианти на кражба.
Но в  случая момичето се  е замислило -а  щом това  я   терзае  и се срамува -значи осъзнава  нещата  .
Анонимна  - успех .Всички правим грешки,но вярвам ,че решението  ти е правилно - по последния пост разбирам, че ще  ги върнеш .

Мисля ,че прекалено  много нападнахме  момичето -стореното сторено .Изкушенията  са част от живота.Но тя  никого не убила или откраднала от  залъка  на някого  /доколкото разбирам  шефа  й е  състоятелен / ,така че  колко хора правят подобни неща-държавата съсипаха  -а  тя сякаш  е  престъпник от класа.
Друг е въпроса за съвестта .
Дали  е различно положението  ако ежедневно прибира по малко   - или в случая  понеже става  въпрос за крупна сума е друго?
« Последна редакция: Ноември 27, 2008, 18:12:42 pm от nimika »

« Отговор #62 -: Ноември 27, 2008, 17:59:59 pm »
Аз също съм била счетоводител и зная какви могат да бъдат шефовете. Такива, които се чудят да внесат или не осигуровки... с лопата да ги ринеш. Рядко са такива, които биха внасяли осигуровките заради работниците, а не защото е задължително.
Та за твоя шеф... на мен хич, ама хич, не би ми пукало. Никога не бих върнала парите. Той не ги заслужава. Та ти не си сигурна дали другия месец няма да реши да не внася заради икономическата криза или защото е станал с г*** напред. Дръж си ги, за да можеш да си внесеш ти твойте осигуровки ако той реши да не внася. Хич да не ти пука за колегите. Те не биха направили жест за теб.
А що се отнася до заплатата. Тя е наполовина, защото ти си си я договорила такава. Тук шефът няма вина.
От друга страна... ако ти се струва несправедливо... но всичко с мярка, за да е за по-дълго.
Казвам ти го от опит.
8O от такива "счетоводители" да пази Бог!
Ти имаш дете,Тамара....как можеш да мислиш по този начин? 8O
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #63 -: Ноември 27, 2008, 18:06:04 pm »
Добре де, нали казват - признат грях, половин грях. Признала си е, съответно я гложди и има съвест. Не е похарчила парите за кола, за дрехи, за кръчми. Пази ги въпреки всичко и е решила /поне така се подразбира от последния пост/ да ги върне. В крайна сметка е осъзнала грешката си. А и разбирам я - все пак всички ние знаем колко е трудно да ползваме здравеопазването в България и как плащаме всичко. И когато ей така с лека ръка се зачеркнат осигуровките ти, работиш, а не те осигуряват и не можеш да ползваш и минималното, което ти се полага, то според мен е нормално да се изкушиш да оставиш една сума като застраховка за такива случаи. Всичко се случва, а знаем, че без осигуровка или пари кеш, отказват да лекуват. Тъжно е, но това е жалката действителност. А щом е решила да ги върне, то тогава момичето има съвест, няма нужда да бъдем резки и строги и да размахваме поучително пръст. А просто да й помогнем да намери вярната посока.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #64 -: Ноември 27, 2008, 20:17:36 pm »
Но  в един момент той все  пак реши и ги плати  ,а  парите  си останаха  в мен.Което  си е  кражба  .  

Девойко, тове е длъжностно присвояване, не е проста кражба. Съветът ми на адвокат - върни парите, не си заслужава, ако те усетят, главоболията.
А от моята работа знам, че има доста истина в поговорката "На лъжъта краката са къси", както и в принципа "На всяко действие има равно на него противодействие". Ако ти трябва назакателен адвокат, свирни, ще те свържа с такъв.
Лично аз такваз далавера не бих направила за 3 бона, виж за 300 бих се позамислила ...
*
« Отговор #65 -: Ноември 27, 2008, 20:47:12 pm »
Уф бе..чета, чета...това са 3 бона бе хора, не са 100 лв..Незнам.Първата ми работа беше в магазин.И майка ми като стар търговски работник ми каза така-всяка кражба по-малка от сумата, която би ти оправила живота до гроб-не си струва.А много ясно, че сума, която би ми оправила живота до гроб никога не би попаднала в ръцете ми.С една дума-парите, с които работиш са ненужни хартийки-не са пари!Дали шефа ги заслужава или не-негови са си.Стани и ти шеф, направи си своя фирма и прави с парите си каквото искаш...
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #66 -: Ноември 27, 2008, 21:13:24 pm »

Знаете ли колко приятели имам с магазини  и   се налага да сменят  често продавачки,защото пипали .

Ами като пипат продавачките, да работят шефовете бе.

И аз съм продавачка.
Всеки месец правят ревизия.
Нали ако вземеш 5 лв. дори, ще излязат накрая.
Има начини да се контролира.

До анонимна:

Сън няма да спиш - съвестта те гризе.
Върни ги по някакъв начин.

*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #67 -: Ноември 27, 2008, 22:13:53 pm »
Нито едното нито другото Лили.Не се затормозявай с тези мисли те нямат нищо общо със стерилитета или каквото и да е от другите неща които си изброила.Просто си пропуснала това може на всеки да се случи дори и на майка на две или три деца и жена която няма проблем със забременяването.Абе въобще няма смисъл да се товариш с това.А относно това за годините мисля че имаш още време да опиташ моя позната роди дете на скоро на 38год а друга миналата година на 36.Не мисля че 35год е възраст за отказване .Това е мое мнение всеки си знае разбира се.Не съм запозната подробно как стоят нещата при теб и за това моля да ме извиниш ако нещо не съм права просто прочетох темата ти и реших че не мога да издържа и ще отговоря защото наистина намирам че това което те тормози е неоснователно.Успех във всяко нещо което решиш и предприемеш.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #68 -: Ноември 28, 2008, 05:45:57 am »
8O от такива "счетоводители" да пази Бог!
Ти имаш дете,Тамара....как можеш да мислиш по този начин? 8O

Оле, вижте кой ме съди за това, което мисля!
Аман от отворковци.
Ами Ванче аз от такава шефка сега съм с 4 години незаверен стаж. Защото тя не плати. Само че аз балъчката "не пипах".
Хайде сега аз да ти дам 3 хил лева, а ти иди в съда и ги оправи тези 4 години. Аз знам после как да си изкарам тези пари. И до сега не ми се плаща по оня 1% за прослужена година над заплатата.
Едно е лейди, която знае как е в съда и си търси правата там, а аз съм го гледала само от 30 метра разстояние. Като ида там какво да правя? Да им кажа - "оная Мира Янова, дето не слиза от екран, ме прекара", така ли?
А дали е кражба или длъжностно присвояване - може да е и двете, но само ако е била назначена (а не е) и ако я хванат. А тя явно не е оставила камара доказателства след себе си. Ако беше толкова плоска отдавна да са я хванали. Явно това не е станало тия дни.
тогава  закона бе  друг -не както сега
Ама сега оня шеф е платил и разбираш ли Анонимна трябва да се чувства виновна. А ако не беше друга песен щяхте да пеете. А и не е да е нямал парите (имал ги е и не са му били толкоз ценни щом не е усетил липсата им). И какво значение има колко са били парите - ако бяха 3 лева щяхте да кажете "забрави, не си струва". Толкова ли струва морала - 3 бона?
Така че Ваня, именно заради детето си мисля по този начин. Защото тогава с неплатени осигуровки си тръгнаха прекалено много хора. И никой не отиде в съда. А оная ку*** сега си вее гащите по света и се чуди как да си похарчи парите, но и през ум не й минава да вземе да плати осигуровките. Плати на някаква продажница от НОИ да потвърди, че нищо не дължи. Така беше по-евтино.
Не съм й завиждала, че една прическа й струваше 100$, при условие, че мойта заплата беше 30$. И сега и тогава това нямаше значение. Отивах и й плащах разходите. А сега как да ги заверя тези 4 години? Няма как. Аз щях да съм откраднала пари. А тя сега ми е откраднала 4 години стаж. Кое е по-добре?
« Последна редакция: Ноември 28, 2008, 06:09:24 am от Tamara »
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #69 -: Ноември 28, 2008, 09:38:27 am »
Тамара, аз все по-трудно те разбирам - честно./ не ми отговаряй /
Към Анонимна - върни парите, така както си ги взела. Те са но товят работодател, какъвто и да е той. Нямаш право ти да се разпореждаш с тях.
Съвестта ти ще бъде чиста и ще живееш спокойно.
« Отговор #70 -: Ноември 28, 2008, 10:01:16 am »
Добре бе, хора,
стига сте и размахвали пръст на Анонимна.
Та нали вече тя се разкая, каза, че ще ги върне, не веднъж повтори, че се срамува от постъпката си.
Дайте да спрем, а? :wink:

daninaa, :balk_199:
ти как успя да разконспирираш лили, след като момичето е влязло като гост в сайта?
Та това би могла да бъде всяка една от хилядите потребители тук.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

Ganka

• 5926
« Отговор #71 -: Ноември 28, 2008, 10:25:01 am »
Миленка, тя е писала по темата на Лили като цяло, явно не е стигнала до края :lol:

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
« Отговор #72 -: Ноември 28, 2008, 11:16:47 am »
Анонимна, радвам се че си решила да върнеш парите. Иначе при всеки твой неуспех, ще  се обвиняваш че е заради откраднатите пари.
Върни ги и един проблем по-малко.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #73 -: Ноември 28, 2008, 16:34:10 pm »
Аз пък съм съгласна с Тамара. И нямам дете, ако има значение...
Прекалено кратък е живота , за да си позволя някой да гази отгоре ми по този начин.Защото  ако изобщо стигнете да пенсия и се почне броенето на стажове точки и т.н., тогава няма да мислиш така Ваня , ако си ти прекараната.
Мъжът ми има фирма.Плаща редовно осигуровки.Плаща винаги малко върху заплатата на работниците.Плаща често премии.Плаща по празници повече.Стимулира и уважава работниците си.Защото са хора.Защото е бил на тяхно място и не е забравил. А всички са били. Верно , че трябва да се спазва някакъв морал. Но 4 години стаж, когато са ти необходими и на някои не им стигат дни, а не години срещу някаква сума пари- аз лично ги виждам еднакво.
Момичето ги е взело заради осигуровките тези пари. Не защото е искала да си купи няква фръцня.Дали ще удариш с пари или с обида или унижение за мен е все едно. И пари са ми вземали, и по друг начин са ме обиждали. Не че не ми трябват пари, но по един  и същ начин ги чувствам хората.
Ва тази мизерна държава, където всеки геда да ти вземе , а не да ти даде аз оправдавам тази постъпка гледайки пенсионерите ни как мизерстват и гладуват.Всичко друго е фалшив и изкилиферчен морал.
« Отговор #74 -: Ноември 28, 2008, 18:35:56 pm »
Аз пък съм съгласна с Тамара. И нямам дете, ако има значение...
Прекалено кратък е живота , за да си позволя някой да гази отгоре ми по този начин.Защото  ако изобщо стигнете да пенсия и се почне броенето на стажове точки и т.н., тогава няма да мислиш така Ваня , ако си ти прекараната.
Мъжът ми има фирма.Плаща редовно осигуровки.Плаща винаги малко върху заплатата на работниците.Плаща често премии.Плаща по празници повече.Стимулира и уважава работниците си.Защото са хора.Защото е бил на тяхно място и не е забравил. А всички са били. Верно , че трябва да се спазва някакъв морал. Но 4 години стаж, когато са ти необходими и на някои не им стигат дни, а не години срещу някаква сума пари- аз лично ги виждам еднакво.
Момичето ги е взело заради осигуровките тези пари. Не защото е искала да си купи няква фръцня.Дали ще удариш с пари или с обида или унижение за мен е все едно. И пари са ми вземали, и по друг начин са ме обиждали. Не че не ми трябват пари, но по един  и същ начин ги чувствам хората.
Ва тази мизерна държава, където всеки геда да ти вземе , а не да ти даде аз оправдавам тази постъпка гледайки пенсионерите ни как мизерстват и гладуват.Всичко друго е фалшив и изкилиферчен морал.
Мери Попинз въобще не ми пука с кого си съгласна и твоят коментар е излишен и извън темата тук....и на мен ми е ясно като добър ден,че си по стока и от Тамарчето,която си позволи да се обърне към мен с "Ванче".....може би и на двете ви е необходимо да  прочетете още веднъж какво съм написала тук:...но нали има много екземпляри на този свят на които не им пука дали къщата им е строена с крадени пари?...всякакви ги има Confused.....щом си съгласна с  такъв екземпляр значи няма какво да си говорим и да си призная ,не стига ,че си извън темата и се обясняваш тука колко работници има мъже ти и колко осигуровки им плаща....предполагам включително на тебе :lol:, ама и   нешо ме обвиняваш мен директно....ти мен познаваш ли ме?... или толкова си леко казана тъпа и в момента се правиш тук на адвокат на Тамарчето? :xА защо не взимаш 3-те бона от нея да ходиш да и оправиш и на горкичката осигуровките? :D...вместо мене :wink:
и за финал,моля такива екземпляри да не ми се мяркат в реалния живот пред очите,защото там на село откъдето аз идвам,на такива хора с подобно мислене тип Тамарчето обществото не прощава и сме немилостни и хич няма да се съобразявам с кварталните екземпляри от големия град....при това независимо колко по-хитро си покриват всъщността такива,на село са ни научили добре да ги разкрием :lol:...
Пожелавам на всички тук да стигнат до пенсия не само чрез лъжи и кражби независимо от каузата, но и с достойнство и спокоини нощи(спокоен сън)!
ПП: Анонимна,радвам се ,че ти се оказа само малко объркана,но не си недостойна!Успех и  сбъднати мечти!
*
« Отговор #75 -: Ноември 28, 2008, 19:03:44 pm »
Странно Мери Попинз, а ако някой от вашите работници/ ти така услужливо ни разясни за фирмата, видиш ли/окраде мъжът ти??А?а ЗА ТАМАРА, ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ.Това вече просто беше върхът на нейните изказвания.Какво ли още можем да прочетем от нея.
« Последна редакция: Ноември 28, 2008, 19:39:33 pm от Bellla »
Пристрастена към д-р Хаус!
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #76 -: Ноември 28, 2008, 21:05:16 pm »
...всяка кражба по-малка от сумата, която би ти оправила живота до гроб-не си струва.А много ясно, че сума, която би ми оправила живота до гроб никога не би попаднала в ръцете ми.С една дума-парите, с които работиш са ненужни хартийки-не са пари!Дали шефа ги заслужава или не-негови са си.Стани и ти шеф, направи си своя фирма и прави с парите си каквото искаш...
точно така. :D много мъдро казано...Относно другото:
3 или 3000-еднакво гадно е да крадеш от работодателя си.
Тамара,да не си с ПМС?
Мери Попинс,ти как така си съгласна с Тамара,при положение че мъжът ти е работодател?!Т.е.,нема лошо счетоводителя да го "работи"?!?
Странно...
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #77 -: Ноември 28, 2008, 21:07:13 pm »
Хм ама каква дискусия заформихте, направо лошо ми става. Едни искат да оправдаят кражби, други се правят на света вода ненапита. Страшна помощ на анонимната девойка, която каквото и да направи или вече е направила да ви кажа все ми е тая. Всеки отговаря за постъпките си и носи глава на раменете си. Анонимна, само да те питам, нали не си мислиш, че найстина като пишеш подобни неща в интернет, си напълно анонимна. Тоест, нали знеш, че по Ай пи адреса могат да разберат коя си и за какво се бориш. Твоя си работа де, както сама каза ти си достоен човек и ще върнеш парите. :)
Няма какво повече да се разисква според мен.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Ganka

• 5926
« Отговор #78 -: Ноември 28, 2008, 21:13:37 pm »
Ей, не можете да живеете, без да размахате шпаги и да се изпокарате :? Грозно и недостойно :(

Момичето си призна грешката и вече е решила да върне парите, стига вече се карахте и й размахвахте пръст...

*
« Отговор #79 -: Ноември 29, 2008, 12:12:58 pm »
,не стига ,че си извън темата и се обясняваш тука колко работници има мъже ти и колко осигуровки им плаща....предполагам включително на тебе :lol:, ама и   нешо ме обвиняваш мен директно....ти мен познаваш ли ме?... или толкова си леко казана тъпа и в момента се правиш тук на адвокат на Тамарчето?
на мен не ми плаща осигуровки.
Трябва ли да се изявяваш като нечий адвокат, за да пишеш в този форум по някаква тема.
Бъди щастлива Ваня.