0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Какво да правя - да напускам ли работа или не
« Отговор #20 -: Юни 13, 2008, 15:00:20 pm »
Efirche е съвсем права.
Знай си правата, следвай си целите и не се съобразявай с нищо и никой. Работи си и си вземай възнаграждението. Когато имаш процедури си ги прави и мисли само за тях!!! Те са най - важното нещо за теб. Щом представяш болничен лист никой за нищо не може да те пипа. Като им е трудно без теб да си вземат още един човек.
И да, наистина на някои български работодатели им се иска да свършим работа за 4 човека, но да ни платят като за един.  :x
« Отговор #21 -: Юни 13, 2008, 18:45:01 pm »
Момичета, прави сте, но там е работата, че и с болничните е много трудно.Сега като правих ин-витрото, първо от клиниката ми отказаха болничен, после личния ми лекар ми отказа, и накрая гинеколожката ми, дето е запозната с всичките ми проблеми и тя ме насочи към ин-витрото - и тя не ми даде! Остава да разчитам на едната отпуска, дето е 20 дни/год., от които за тази не ми остана нищо.
*
« Отговор #22 -: Юни 13, 2008, 22:05:59 pm »
Хм, лоша работа наистина. Но защо от инвитро центъра да не могат да ти дадат?! Друг път давали ли са ти?
Аз лично не съм се сблъсквала с този проблем, дано някое момиче с подобен случай ти даде съвет.
Не се тревожи, винаги се намира решение!
« Отговор #23 -: Юни 17, 2008, 17:12:32 pm »
Момичета, реших дилемата. Днес си подадох молбата за напускане и след 1 месец вече не съм на работа. Дано да съм взела правилното решение и Бог да е с мен!
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #24 -: Юни 17, 2008, 17:56:10 pm »
Снеже, желая ти късмет и успех! Вярвам, че си взела правилното решение за себе си. Дано много скоро сбъднеш мечтата си! :bighug:
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #25 -: Юни 17, 2008, 18:04:05 pm »
Снежи,успех!Целта оправдава средствата,а и изисква жертви!Бори се до край!Късмет! :crossfingers: stork-girl stork-boy
*
« Отговор #26 -: Юни 17, 2008, 18:11:48 pm »
снежка,успех!
и на мен ще ми е нужен такъв ,защото и аз утре ще си подавам молбата за напускане.
*
« Отговор #27 -: Юни 17, 2008, 19:20:34 pm »
Снежке, желая ти много спокойствие, късмет и успех в процедурата! Днес за малко и аз да си подам оставката. Спряха ме колегите и учениците. Децата не са виновни, че имам гаден шеф. Ще си изкарам учебната година, ще ги оформя и тогава ще му мисля.  Работила съм много извънредно, а при нас този труд не се заплаща. Записват часовете след 8-мия час и като станат 8 часа - ти дават 1 ден компенсация. Имам да вземам поне месец и никак не ми се губи, та затова си натискам парцалите.
А за болничните - аз като правих иксито, д-р Владимиров ми даде 1 седмица болнични и после гинеколожката ми ги продължи с още 1 месец от ЛКК със същата диагноза. Друг е въпроса, че никой не ме остави на мира през цялото това време!  :(

*
« Отговор #28 -: Юни 17, 2008, 20:04:47 pm »
Снеже, късмет и от мен! И още при следващата процедура да имаш "уважителна" причина да си седиш вкъщи!  :bighug:

*
« Отговор #29 -: Юни 17, 2008, 21:47:18 pm »
Успех, Снежка!
Успех и на всички останали момичета поели този риск...

Ако някоя от вас някога се реши и живее в София можем някой ден да се видим, аз със сигурност няма да търся работа до октомври, а след това Бог знае...

:kiss:
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #30 -: Юни 19, 2008, 12:17:41 pm »
Снеже, желая ти много късмет.Мисля че постъпваш правилно. В живота на всеки настъпва момент , в който работата отива на второ място ,а борбата за бебе става най-важна.
Днешните работодатели са ужасни.Аз когато получих кървене и споделих с мойта шефка че след седем дни ще ида на преглед да видим плода жив ли е , имам усещането че цяла седмица се беше молила да пометна.Моята бременност се оказа голям проблем.В началото ми беше мъка че носи камък , а не сърце но после и теглих майните и се съдредоточих в това да продължа да бъда бременна
*
« Отговор #31 -: Юни 19, 2008, 17:19:59 pm »
Ще използвам темата на Снежка и аз да питам нещо. То се е видяло, че ще се сменя тази работа, просто няма как... гаврите на шефа ми продължават... Та, въпросът ми е дали да напусна доброволно или да го принудя да ме уволни? Дисциплинарното уволнение вписва ли се някъде? Всъщност той няма основание, според което да ме уволни, обаче на мене така ми се иска, за да го осъдя после. Или сама да напусна и да го улесня... Натисках се на това работно време само и само, защото съм на постоянно място и все се надявах, че може да ми се наложи да изляза някога в болнични преди и след раждане... :( Но, май здравето и нервичките ми в крайна сметка ще се окажат по-важни от всичко друго!?

*
« Отговор #32 -: Юни 19, 2008, 17:38:37 pm »
Ох, Душе...  :bighug:

Дано някое от момичетата-адвокати се включат. От мен само пожелания - Горе главата! И не се давай никому!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

elma

• 1289
« Отговор #33 -: Юни 19, 2008, 18:07:42 pm »
Душе, много съжалявам, че така те тормозят, мила :(
Не съм много запозната, но скоро на мой близък се случи нещо подобно и имам някаква идея поне кое със сигурност не е добре за теб.
Най-лошото е да те уволнят дисциплинарно. Вписва се доколкото знам в трудовата книжка. След това ще е много по-трудно да си намериш друга, добра работа.
Мисля, че най-доброто решение е да напуснеш по взаимно съгласие. Тогава обаче не знам дали ще получаваш 6 месеца издръжка от държавата. Тя не че е кой знае колко, но пак е някаква помощ. По този въпрос ще питам и ще пиша по-късно.
Разбирателството на работното място е много важно. Ако го няма, колкото и да обичаш, цениш и вършиш с любов задълженията си, е много трудно.
Успех ти желая! :bighug:
« Отговор #34 -: Юни 19, 2008, 18:22:23 pm »
Безкрайно ви благодаря момичета за подкрепата, която ми оказахте! Наистина много ми помогнахте да взема това решение и сега се чувствам по-добре!  :bighug: за всички!
Душе, със сигурност при дисциплинарно уволнение в тр.книжка се вписва члена от КТ, по който си освободена, в случая чл., касаещ дисциплинарното уволнение. Тъй че се вижда. Според мен по-добре си напусни доброволно /щом си решила да напускаш/, щото както elma е написала  при дисциплинарното после ще ти е много по-трудно с намирането на работа. В тоя случай /доброволния/ обаче нямаш право да се регистрираш в бюрото по труда, респ. да получаваш обещетение няколко месеца. Третия вариант е уволнение поради съкращаване на щата, така хем не си дисциплинарно уволнена, а просто уволнена, хем можеш да се регистрираш в БТ, но предполагам при теб такъв вариант няма да стане /що го написах въобще.../. Каквото и да решиш, много късмет и успех ти желая!  :hug2:
« Последна редакция: Юни 19, 2008, 18:24:50 pm от snejka_7 »
*

elma

• 1289
« Отговор #35 -: Юни 19, 2008, 18:39:20 pm »
Снеже, мисля че има някакъв член /конкретен/, по който трябва Душка да напусне, за да може да се регистрира в бюрото по труда /може би е точно този начин, който ти казваш - съкращаване на щата/. Ще разпитам за подробности и ще пиша веднага.
« Последна редакция: Юни 19, 2008, 18:41:40 pm от elma »
*
« Отговор #36 -: Юни 19, 2008, 19:41:57 pm »
Мацки, хиляди благодарности! Няма да ме освободи по взаимно съгласие!  :( Аз по какъвто и член да се махна от работа, ще се регистрирам във фирмата на мъжа ми или на някой друг 1 месец и след това ще се съкратя и ще отида на борса, от която имам право на 1 година. Иска ми се, обаче да направя нещо и за останалите колеги, защото той тъпче всички!  :( Интересува ме, дали ако н-р утре си подам предизвестие за напускане съм длъжна да го работя 1 месец или може и да не се работи?

« Отговор #37 -: Юни 19, 2008, 20:18:06 pm »
Ще използвам темата на Снежка и аз да питам нещо. То се е видяло, че ще се сменя тази работа, просто няма как... гаврите на шефа ми продължават... Та, въпросът ми е дали да напусна доброволно или да го принудя да ме уволни? Дисциплинарното уволнение вписва ли се някъде? Всъщност той няма основание, според което да ме уволни, обаче на мене така ми се иска, за да го осъдя после. Или сама да напусна и да го улесня... Натисках се на това работно време само и само, защото съм на постоянно място и все се надявах, че може да ми се наложи да изляза някога в болнични преди и след раждане... :( Но, май здравето и нервичките ми в крайна сметка ще се окажат по-важни от всичко друго!?
Не е хубаво да те уволнят дисциплинарно, вписва се в трудовата книжка. А и като търсиш работа след това, новият работодател ще види по кой член е прекратен трудовият договор и няма да те вземе на работа. Ако искаш да напуснеш, подай молба за напускане и след 1 месец ще можеш да напуснеш.
« Отговор #38 -: Юни 19, 2008, 20:23:38 pm »
Мацки, хиляди благодарности! Няма да ме освободи по взаимно съгласие!  :( Аз по какъвто и член да се махна от работа, ще се регистрирам във фирмата на мъжа ми или на някой друг 1 месец и след това ще се съкратя и ще отида на борса, от която имам право на 1 година. Иска ми се, обаче да направя нещо и за останалите колеги, защото той тъпче всички!  :( Интересува ме, дали ако н-р утре си подам предизвестие за напускане съм длъжна да го работя 1 месец или може и да не се работи?
Мисля, че като напуснеш по взаимно съгласие, ще ти изплащат 3 или 4 месеца някаква сума от Бюрото по труда. Само трябва да представиш в бюрото формуляр, трудовата книжка и ако има нещо друго от бюрото ще ти кажат.Като си напишеш молбата, ако шефът не е съгласен, ще трябва да работиш 1 месец и след това не може нищо да ти каже. Може и след като ти прекратят договора, да представиш болничен, те са длъжни да го представят в НОИ и да ти преведат от НОИ парите.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #39 -: Юни 19, 2008, 20:34:31 pm »
Интересува ме, дали ако н-р утре си подам предизвестие за напускане съм длъжна да го работя 1 месец или може и да не се работи?
През този един месец можеш да излизаш болничен. За това няма ограничения. Можеш да ползваш и отпуска (ако те пусне). Това също не удължава срока на предизвестие. Предполагам, че ако на него не му се плащат отпуски после, ще те пусне.
Напиши в молбата за напускане "Моля да бъда освободена от понеделник. В противен случай нека настоящото се счита за предизвестие".

А що се отнася до останалите колеги... миличка, помисли първо за себе си. Уреди си твоите неща. Малко би могла да направиш за тях, ако те са решили да го търпят. Първо те трябва да направят нещото. Да се надигнат срещу него, да си кажат каквото имат да си казват пред когото трябва и едва след това може да им се помага. Не можеш да помогнеш на хора, които не знаят дали го искат.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.