0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Какво да правя - да напускам ли работа или не
« Отговор #80 -: Март 06, 2009, 19:01:33 pm »
Тина, не знам направо какво да ти кажа...
За населението на възрастта на колежките по принцип нямам никакво добро впечатление, относно качества като работоспособност и колегиалност... За мен тези поколения са развалени от социализма - малко напъване или хич, сигурна работа и заплата... Манталитетът също не им е блестящ, претърпяла си го. Лошото е, че именно от тези поколения не може да се очаква разбиране по нашия проблем, разбиране относно реподуктивно здраве може да се търси от 65 набор, да речем, нагоре...
Разбиране от страна на работодатели, само за едни-два съм чувала, и то от тук във форума, а виж колко сме... Не очаквай работодател да е готов да ти плаща при положение, че ще липсваш на работното място - пълен абсурд!
Не мога да ти дам съвет относно това, ще изглежда крайно, но въпреки това според мен на роботодателя, особено бъдещ, трябва да му се спестят подобни приказки, важното е да си осигурена и да можеш един ден да ползваш болничните, които ти издават...
Опитай се да се спасиш от депресията - трудно е, но не е невъзможно.
Работа ще си намериш, сега е трудно, но ще успееш.
И не унивай, все пак си само на 27 години, ще се справиш и с единия и с другия проблем!

Благодаря за подкрепата, дано повече момичета с този проблем намерят някакъв изход по-добър от моя "Затворник" вкъщи за съжаление. :?  относно работа- ако спестя на работодателя да кажа че ще имам бъдещи отсъствия и те зачестят ще се случи същото и така ще се въртя в един омагьосан кръг... а за годините тази година правя вече 30 години :(

*
« Отговор #81 -: Март 06, 2009, 22:48:07 pm »
Много е жалко, че има толкова лоши хора. Визирам някои работодатели и колеги. Но в манталитета на българина е да гледа паничката на другия.
"Не е важно дали аз съм добре, важното е че Вуте е зле"
Като чета историите ви, направо настръхвам. Само мога да си представям на какво сте подложени. Малко ви е стреса от доктори и процедури. Ами трябва и с луд народ да се занимавате.
Направо се чувствам истинска късметлийка. Колегите които са запознати с проблема ни, ме подкрепят на 100 %. Стискаха ми плаци при процедурата, надяваха се с мен, накрая плакаха с мен при неуспеха. Нещо се подмотвам за втория опит, а те милите ме амбицират и напомнят да отида вече при док. Обичам ги много.
Шефовете- за две години двама. И при двамата ми беше трудно да кажа, че имам проблем. Но пък без подкрепата им, нямаше как да отсъствам от работа. Но и на двамата като споделих, застанах зад мен веднага. Не са запознати отблизо( дано не им се налага), но веднага предложиха съдействие. Финансово, морално, абе от каквото имам нужда. А след споделянето на проблема, видях че преди всичко са ХОРА. Общуването ми с тях премина на друго ниво. След разговора ми с тях, те ми станаха приятели. А с някои хора не мога да го постигна с години.
Благодаря на колегите си и на шефовете си, за подкрепата и за дадената ми възможност, да работя любимата си работа. Благодаря им, че НЕ ме накараха да правя избор- работата или бебето.
Пожелавам на всички вас, колеги и шефове като моите.

« Отговор #82 -: Март 07, 2009, 10:00:53 am »
Аз мисля,че по-важно е човек да гледа здравето и щастието,а именно дете-толкова желано и мечтано...Нито една работа,нито парите са по-важни от тази цел(лично мое мнение).
Както каза едното момиче-важното е другия да е зле,а не ние да сме добре,така мислят много хора,за съжаление.Но в Бг е така.Има и добри хора,хора,които те разбират и съчувстват,но те са много малко-единици.
Гледайте себе си и постигнете това,за което се борите(някои от вас от години) и хич не му мислете-работа има за които му се работи-здраве и щастие с пари не се купуват.
Успех,момичета.
*
« Отговор #83 -: Март 07, 2009, 19:54:34 pm »
Ники, благодаря за споделената история!
Направо е толкова невероятно, че има такива хора, като твоите колеги и шефове! Браво!
Думи като твоите ми връщат вярата в хората!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #84 -: Март 09, 2009, 17:30:57 pm »
Работата, моята и на съпруга ми  беше свързана с пътуване извън България така 10 години.

Като стана ясно, че единствения шанс да имаме дете е ин витро спряхме и двамата това беше 2005год.
Толкова съм му благодарна, че смени професията си и започна работа, която е твърде различна и трудна от тази, която практикувахме в името на това да имаме дете.

В труден за нас момент отново излезнахме в чужбина но само, за да закрепим финасовото състояние пък и аз имах нужда от почивка.

Аз освен периодичните месечни ангажименти не работя вече почти 4 години.
Няма да коментирам колко много ми липсва това да се чувствам пълноценен човек с адекватен социален живот.

Не мога да си представя да започна работа и след две седмици например да искам отпуск да отсъствам.

Искрено се надявам тази ситуация съвсем скоро да стане  минало в моя живот. 

Snow_white, споделих своята позиция, съвет не мога да ти дам.
Прецени сама и вземи най-правилното решение за теб!

Успех!
« Последна редакция: Март 09, 2009, 17:35:55 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #85 -: Март 09, 2009, 17:57:22 pm »
Айде и аз в отбора на неработещите.
Не работя от две години, откакто започнахме с процедурите. Имах много весели шефки, които се вълнуваха много покрай всичко, което се случваше около мен, но въпреки това напуснах, защото работех под адско напрежение, без фиксирано работно време.
Да ви кажа аз не се чувствам непълноценна от това, че съм си вкъщи постоянно. Преоткривам себе си в сфери, които ми бяха чужди преди-готвене например, цял ден мога да си разглеждам рецепти, имам цялото време на света за книги, филми, самоанализа :). Приемам това положение с розови очила, повечето хора никога нямат време за себе си, а дай боже когато станем майки няма да имаме време за нищо друго, освен бебчовците.
Факторът пари не е за пренебрегване, но и когато човек не ходи на работа, харчи по-малко, поне аз така правя.
Та tina799 недей да униваш, смени очилата и всичко ще се нареди :)

Re: Какво да правя - да напускам ли работа или н
« Отговор #86 -: Март 09, 2009, 18:03:20 pm »
темичката е от миналата година  :balk_149: дали е актуална все още? Защото и аз изказах мнение,но... :dontknow:
*
« Отговор #87 -: Март 09, 2009, 18:55:12 pm »
Темата наистина е от миналата година и вероятно момичето, задало въпроса си отдавна вече е взело решение! :( Но пък е доста актуална, така, че който иска да си пише в нея! :wink: :lol: Аз лично в момента съм адски изморена и доста нервна и много ми се иска да напусна работа, за да съм спокойна по време на предстоящата ми, вероятно последна процедура....Но, при мен има винаги едно голямо "Но", не мога, защото съпругът ми от известно време не е на работа, т.е. е пуснат в неплатен отпуск, незнайно до кога!?  :( И така - пак ще си пътувам по сред нощ, ще вися цял ден в клиниката, ще пътувам пак посред нощ, после - пак на работа и така до края на процедурата...

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #88 -: Март 09, 2009, 19:04:23 pm »
Темата наистина е от миналата година и вероятно момичето, задало въпроса си отдавна вече е взело решение! :(

osi_13 Е, ама и аз съм един шемет... Поне се постарах да дам съвет.  :smiley_abxb:

... И така - пак ще си пътувам по сред нощ, ще вися цял ден в клиниката, ще пътувам пак посред нощ, после - пак на работа и така до края на процедурата...

Душе, подкрепям те и вярвам, че ще намериш сили да се справиш. Сигурна съм!

Пожелавам ти щастлив край на тази процедура!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #89 -: Март 09, 2009, 19:08:06 pm »
Темата наистина е от миналата година и вероятно момичето, задало въпроса си отдавна вече е взело решение! :(
osi_13 Е, ама и аз съм един шемет... Поне се постарах да дам съвет.  :smiley_abxb:
... И така - пак ще си пътувам по сред нощ, ще вися цял ден в клиниката, ще пътувам пак посред нощ, после - пак на работа и така до края на процедурата...
Душе, подкрепям те и вярвам, че ще намериш сили да се справиш. Сигурна съм!
Пожелавам ти щастлив край на тази процедура!

:bighug: :bighug: :bighug:
И аз на теб, мила!  :crossfingers: :goodluck: :hug2:

« Отговор #90 -: Март 09, 2009, 19:27:01 pm »
deep мила, аз още мин.година взех решение да напусна работа, малко след като пуснах темичката и момичетата споделиха своите мнения. Но въпреки това благодаря ти за съвета. Аз /все още/ не съжалявам въобще, че го направих, макар че ми липсва работата и контакта с хората и колегите. Но борбата без жертви не минава.
Желая успех и на теб от сърце!
Душе и на теб късмет и успешна процедура!
*
« Отговор #91 -: Март 09, 2009, 19:39:43 pm »
Сноулайт ме изпревари. Тъкмо това исках да напиша, че тя отдавна взе решение. Но темичката се поднови от Тина799... А и по принцип е много ценна тема...
Ето аз например се намирам в подобна дилема. Вече без малко 2 години не работя, защото работата ми беше за смяна, проблемът ми се задълбочаваше, исках да го реша, а не виждах как това ще стане на едно ново работно място - тъкмо да започна и да отсъстам през ден по половин ден за преглед... Не става някак си...
Но ето че финансово сме изчерпани, трябва да започна нещо, в същото време по проблема със стерилитета тъпчем на едно място... Общо взето на ръба съм да се предам, а това не ми е присъщо...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
« Отговор #92 -: Март 09, 2009, 21:22:53 pm »
deep мила, аз още мин.година взех решение да напусна работа, малко след като пуснах темичката и момичетата споделиха своите мнения. Но въпреки това благодаря ти за съвета. Аз /все още/ не съжалявам въобще, че го направих, макар че ми липсва работата и контакта с хората и колегите. Но борбата без жертви не минава.
Желая успех и на теб от сърце!
Душе и на теб късмет и успешна процедура!
:bighug: Благодаря ти! Желая успех и на теб!  :goodluck: :bighug:

*
« Отговор #93 -: Март 10, 2009, 19:28:51 pm »
прижет и от мене искам да жи кайа 4е аз са6то се опитжаме с моят саприг же4е 5 г да имаме бебе и аз от 5г не работя понейе сам е ендометриоза но аз са6то сам се збласкжала с такижа ло6и хора които са ми казжали ходи се лекъжаи аз искам 4ожек които тук да работи без да отсастжа еи хораааа никои не е застрахожам от тожа 4е няма да мъ се слу4и затожа жи казжам за мене е по жайно да имам дете а работа и след мен 6те имаааааа
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #94 -: Март 18, 2009, 13:13:08 pm »
Момичета, цяла нощ не съм спала .... Мисля и премислям, плюсове и минуси и не мога да взема решение. Знам, че няма кой освен да го вземе, за това само споделям. Живот и здраве, ако е писано другият месец ще правим инвитро. До сега отсъствах, заради извънматочна и в часове в които трябваше да съм на изследвания или преглед, дори и в деня на цветната снимка, отсъствах само за 3 часа и след това се върнах на работа. Обаче не издържам погледите и коментарите ВЕЧЕ. Тази седмица се разболях - вирус. Взех си болничен, защото все пак най-важното е да съм здрава... какво да ви кажа ТОРМОЗ... на ден по 4-5 обаждания. Това не е човешко.Дори в деня в който ме приеха миналата година в болница, за да ме оперират ми се обадиха гадовете с въпроса "Ти нали знаеш, че имаш ангажимент по проекта? Кога мислиш да се връщаш?"... а аз дори не знаех дали ще ЖИВЕЯ...Вярвам,че скоро ще стана майка по един или друг начин и не мога да си представя, как бременността ми ще е изпълнена с телефонен тероризъм или тероризъм на място. Това са хора без сърца. Та с две думи съм на кантар. Но пусти пари... :BangHead:
« Отговор #95 -: Март 18, 2009, 13:31:25 pm »
Момичета, цяла нощ не съм спала .... Мисля и премислям, плюсове и минуси и не мога да взема решение. Знам, че няма кой освен да го вземе, за това само споделям. Живот и здраве, ако е писано другият месец ще правим инвитро. До сега отсъствах, заради извънматочна и в часове в които трябваше да съм на изследвания или преглед, дори и в деня на цветната снимка, отсъствах само за 3 часа и след това се върнах на работа. Обаче не издържам погледите и коментарите ВЕЧЕ. Тази седмица се разболях - вирус. Взех си болничен, защото все пак най-важното е да съм здрава... какво да ви кажа ТОРМОЗ... на ден по 4-5 обаждания. Това не е човешко.Дори в деня в който ме приеха миналата година в болница, за да ме оперират ми се обадиха гадовете с въпроса "Ти нали знаеш, че имаш ангажимент по проекта? Кога мислиш да се връщаш?"... а аз дори не знаех дали ще ЖИВЕЯ...Вярвам,че скоро ще стана майка по един или друг начин и не мога да си представя, как бременността ми ще е изпълнена с телефонен тероризъм или тероризъм на място. Това са хора без сърца. Та с две думи съм на кантар. Но пусти пари... :BangHead:

Може би си прочела и моята история по-горе в темата... Аз избрах да се "БОРЯ" за наследство, за дете. Нищо друго не остава след теб освен това което си създал...
След една година без работа разбрах че мога да живея и с малко за себе си, да харча по-малко и оцелявам. Преди се "глезех" с разни неща за който хвърлях много излишни пари. Сега разбрах че мога и без тях...Помисли кое важно за теб! Може да си потърсиш надомна работа за периода за който ще ти се налага да се разправяш с изследвания, лечение и т.н. Аз така направих! Преди всичко за да стане ти трябва спокойствие, спокойствие и пак а там където си никога няма да го имаш...Желая ти всичките ти усилия и лишения да се овенчаят с успех!  :crossfingers:  yahoo_17  stork-boy
                                :blowingdust2:

*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #96 -: Март 18, 2009, 13:54:37 pm »
Така е Тина! Но само като си представя цените за изследванията, процедури... Болнични, майчинство (колко вярвам само  :oops:)... Как да легна на гърба на мъжът ми. Сърце не ми дава да го оставя сам да поеме всичко. Виж за надомна работа не се бях и замисляла, но ето сега е добър момент да разуча вариантите. :idea:
*

ani 258

• *
  • 10
  • Усмихни се, и продължи на пред
« Отговор #97 -: Март 20, 2009, 16:24:25 pm »
Здравейте милички. Като ви чета сърцето ми се къса. Но ако сте решили да имате детенце, а то е така, оставете работата за после. Когато забременях с двете си деца бях безработна и изкарах много безпроблемни бременности. Съвсем скоро, обаче забременнях и решихме, че ще си имаме трето детенце, но продължих да ходя на работа, като си мислех, че няма да имам проблемна бременност. Но в живота не винаги всичко е ок и въпреки че прокървх и пиех лекарства продължих да ходя на работа,защото нямаше кой да ме замести във фирмата. На 12.03.2009 г. направих спонтанен аборт. Въпреки, че имам две дечица, много ми е тъжно че загубих третото.  От моята история може да си извадите заключение. Работа и проблемно забременяване, или проблемна бременност не могат да вървят ръка за ръка, за съжаление. Желая ви само радостни и щастливи моменти в живота. Дано съвсем скоро да си имате така желаното детенце.  :bighug:

« Отговор #98 -: Март 20, 2009, 17:01:35 pm »
Така е Тина! Но само като си представя цените за изследванията, процедури... Болнични, майчинство (колко вярвам само  :oops:)... Как да легна на гърба на мъжът ми. Сърце не ми дава да го оставя сам да поеме всичко. Виж за надомна работа не се бях и замисляла, но ето сега е добър момент да разуча вариантите. :idea:
Когато съм пред дилема правя нещо много просто, сядам и пиша на един лист плюсовете и минусите на дадено решение. Като излезе математиката под чертата решението е взето. :)
Помага! :wink:
*
« Отговор #99 -: Март 20, 2009, 17:11:55 pm »
Извинявам се предварително, не съм чела цялата тема, но:

Ифи, точно в момента не съм човека, който може да ти казва такива неща  :balk_600:, но:
Стисни зъби, издръж още малко. Пусни си пердето - кофти реакции ще има винаги
ако те няма на работа - защо си в болничен; като забременееш - защо точно сега...;
като родиш - какво си мислиш като си с малко дете

НЕ ОЧАКВАЙ ПОДКРЕПА от хора, които не са ти близки. Това е горчивата истина. Никой не ни е длъжен и на никой няма да му пука, ако ще по корем да се влачим, без значение какъв точно ни е проблема.

Имаш нужда от парите. Имаш право на болнични. Имаш право да работиш - "това е пошението", както казва един мой дребничък познат :wink:

Емоционално си нестабилна в момента, а трябва да си прагматична. Заради едни злобни кокошки, не можеш да рискуваш
В очакване ....