Докторе, ще направя снимки и ако що годе се виждат, ще пратя.
Иначе искам да ви питам за изпотяването.
Малката от бебе много се поти, естественно най-вече покрай кърменето.
Тила,гърба и чершафа често са супер мокри и при събуждане. Но напоследък забелязвам,че потенето не е само около кърменето. Има нощи-сутрини в които не е потна, а като обличане, градуси нещата не са били променяни. През дене нещата са ок. Баща й е същия, казвах си ген, но пък сега си мисля дали не е все пак нарушение някакво, не може ли някак да се коригира? Иначе педиатърката стандартно ни беше изписала 2 капки деавит, но не съм давала и тя не е забелязала признаци на рахит( почти винаги сме навън поне по 2-3часа дневно)
Не я преобличам през нощта, да не й разбутвам съня, просто наметвам чершафчето. Спиме на отворен прозорец и на затворена врата, т.е. не правиме течение. Това грешно ли е , да я преобличам ли ако е потна през нощта?
Иначе искам да споделя с вас,как прояде моята капризна принцеса. На мен винаги сте ми помагали, така бихте могли да помогнете и на някоя др. мама
Тя е на 1г и 6м. и предимно храната й беше кърма. Общо взето изследванията са добри, но така или иначе ме притесняваше неяденето. Накрая се престраших да огранича малко и структурирам кърменето на поискване. Постигнах го с лейкопласт. Тайно от нея се залепват зърната, използвах прозрачен, така хем уж вс. е както преди, хем детето вижда, че нещо е различно. Като цел си поставих да удържа фронта за начало отлагане на кърменето с 15 мин. и после да увелиавам времето, домпостигане на "Първо ядене, после кърмене" Тя беше изненадана, но прие обяснението, че сега спинкат и сега няма млекце, по-късно ше се събудят и ще има млекце. Леко се размрънка, но я разсеях на прозореца и о чудо изкарахме 1час и половина, по време на който тя си взимаше храна от масата. Вече 5ти ден първо обядва/вечеря, колкото хапне-хапне( за мен количествата са добри) и после се кърмиме за заспиване. Лепенките пак махам тайно от нея. Лепенките ще слагам поне 20-30 дни( за толкова май се изграждаше навикът) , дане ме хване неподготвена и да провалиме начинанието.Ами това е , надявам се, чрез вас да помогна и на други майки.
Бъдете здрав!