Здравейте, Бърди! И тук ви намерих, след като дълго време не съм се обаждала. Моят Мишо проходи все пак, макар и доста късно. Но още през есента престанах да ходя в клиниката на Чавдаров. Ходихме на рехабилитация във физиотерапията на Педиатрията. и съм страшно доволна от рехабилитаторката. една седмица след нейната гимнастика детето се пусна само да ходи.Водят го "забавяне в двигателното развитие4 и нищо по-конкретно. За първи път се пусна сам и направи четири-пет крачки на 1,5 месеца. После падна един-два пъти, усети, че е нестабилен и спря да се пуска. Все се подпираше за нещо или се хващаше за ръчичка. Панически беше страхът да се пусне. От миналия месец чак се пусна навън сам и сега си ходи, макар и много смешно, като пате. Мисля през септември пак да го заведа за една седмица на гимнастика. Разказвам ви го, защото бяхте в течение на притесненията ми, когато посещавахме клиниката в Красна поляна. Иначе, миналия месец за първи път сериозно се разболяхме и стигнахме до болница - гноен отит на едното ухо, парацентеза на мембраната, гной в третата сливица, гнойна ангина, пневмония и т.н. Вече втори месец съм го спряла от яслата, мисля да го заведа на море за една седмица - подходящ ли е климатът и помага ли за закаляване? От три седмици пък детето има пъпки, които приличат на ухапано от комар, ужасяващо го сърбят, той дори от сън се събужда и ги разкървавява. Едни завяхват, други се появяват...Педиатърът бе категоричен, че не е шарка, а може би алергия, но не са и бълхи, нито комари, никой друг в къщата няма пъпки. Дали е възможно да съм "пренавила пружината", като след боледуването в болницата го натъпках с рибено масло "Ескимо", Имунокинд, витамини... Ужасно се бях уплашила! Той влезе в болницата с утайка на кръвта 70! Изписаха при утайка 42, след 10 дни я свали на 18. Но лепна всички вируси, които минаха покрай него, включително и повръщане и разстройство. Та, извинете, че ви надух главата, но отдавна не съм си говорила с вас. Ето и въпросите:
1. Полезно ли ще бъде да го заведа на море без да го къпя и пека прекомерно?
2. и пъпките, които ви описах, алергия ли са, според вас?