0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 години, 3-та част
« Отговор #620 -: Август 26, 2008, 21:22:23 pm »
Благодаря Ви много, поне за ситната ще знам.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #621 -: Август 26, 2008, 23:03:45 pm »
Докторе, алергологът в Сливен изписал на детето Ксизал и Преднизолон актавис. Особено последното малко ме притесни, като прочетох листовката! Лекарят смята, че малкият е направил алергия от инсекти, вероятно бълха. Да ги гълтаме ли тези илачи, според вас?
« Отговор #622 -: Август 26, 2008, 23:27:23 pm »
Да, ще се оправи.
Детето е голямо за ваксини в крачето-до около 17 месеца се слагат там ваксини.

Еееее ама това как не го прочетох по-рано... :oops: Днес сложиха пентаксима в крачето на Дара(19м)... дано няма сериозни последици
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #623 -: Август 26, 2008, 23:58:43 pm »
Докторе, алергологът в Сливен изписал на детето Ксизал и Преднизолон актавис. Особено последното малко ме притесни, като прочетох листовката! Лекарят смята, че малкият е направил алергия от инсекти, вероятно бълха. Да ги гълтаме ли тези илачи, според вас?
От разстояние не мога да кажа кое е нужно и кое не е.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #624 -: Август 27, 2008, 00:17:50 am »
Ок. Тогава питам за последно - пентаксима трябваше да го сложим на 1,9 г., но ще пропуснем заради пъпките. Нали до 2 г. може да се направи четвъртата ваксинация?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #625 -: Август 27, 2008, 00:58:45 am »
Да.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #626 -: Август 27, 2008, 20:25:08 pm »
Доктре, само да се отчета: на Аугментин сме.
*
« Отговор #627 -: Август 29, 2008, 14:40:32 pm »
Здравейте докторе, трябваше да направиме 4тата ваксина пентаксим след 21.07, но педиатърката каза да изчакаме да се разхлади. А при нас все са си жеги, до средата на септември го дават 30-34гр.
 Сега са тръгнали да се прорязват и кучешките, неспокойна е малката и си мисля дали не е по-добре да ги изчакаме да прорежат?
 Въпроса ми е колко може да се чака с пентаксима, 60 дни беше за предишните, а сега кой е крайния срок?

В ръчичката ли е по-добре да се бие на тази възраст пентаксима( не разбрах от горните постове)?
« Отговор #628 -: Август 29, 2008, 15:45:14 pm »
Здравейте,Докторе!
назначиха лечение на дъщеря ми ,хипосенсибилизация.
на 4 г. и 7 м. е.кожния тест от мн.г.,показа алергия към плесен,вчера тест пак кожен,но при друг лекар показа пък към микрокърлеж.и сега съм в чуденка.
лечението е продължително и доста скъпо,но според Мустаков,това е начина,другото е подържаща терапия.проблема заради който посетихме алерголог е хрема,почти непрекъсната,и често обостряща се.не овладеем ли хремата за седмица,прави лек спазъм,един,най-много два в годината.вАшЕТО МНЕНИЕ ЗА ТОВА ЛЕчЕНИЕ ,КАКВО Е?бЛАГОДАРЯ ВИ!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #629 -: Август 30, 2008, 13:00:20 pm »
Здравейте докторе,

искам да ви попитам как е съкръщението на латиница на резултати за изследване на кръвна захар? Може да е смешно, но не се сещам в момента :oops: Търсих с търсачката, но явно не си прецезирам критериите и неможах да намеря.  Питам ви, защото Кристина пие според мен ужасно много вода. Наскоро правихме кръвни изследвания профилактични и да погледна резултатите, да няма проблем там, с кръвната захар.
Друго, което ме притеснява много е дали няма някакъв психологичен проблем - настъпва страшна истерия за вода, това докато я приспивам, последния месец е така. Наблюдавам, че сякаш се успокоява, когато пие вода, когато махна шишето, след като е изпила поне 100 мл., започва да реве и да иска вода?
През нощта също се буди и иска много вода. /дали да допусна, че огладнява?/
Общо взето по време на приспиване и през нощта са ексцесиите. Изпива до около 400 мл. на нощ?
Сутринта памперса е подгизнал, ужасно тежък, изпишква доста, предвид водата, коато изпива.
Пуснах търсачка и по тази тема, но ми се появяват съвети на някаква д-р Слънчева, които не ме задоволяват като отговор  :? 
Знам, че може и да търся "черна котка в тъмна стая" :( , но все пак бих искала да чуя и вашето мнение?

Бъдете здрав!
« Отговор #630 -: Август 30, 2008, 14:03:09 pm »
Здравейте Докторе,искам да запитам в Б-я ли да поставя на София "Превенар",или октомври се прибираме в Атина и тогава да я имунизирам.Тя е на 1,7 години,колко приема са необходими
« Отговор #631 -: Август 30, 2008, 15:24:22 pm »
докторе ние сме от Бургас и преди три дни си доидохме от Софиа а там бяхме при д-рВелковски за6тото на Ники му посинява устата.УСТАНО ВИ СЕ 4Е сърцето му е здраво но тимосната му жлеза не се е прибрала .Какво зна4и това тои каза 4е ако не се прибере трябва да се изследва а и поръ4а да направим-метхемоглобин в Бургас на както винаги тук не правели такова изследване.Понеже ни пратиха и на невролог от 4-ти километър искат да ни приемат за изследванв,незнам какво да правя там ли да го заведя и какво зна4и тази жлеза.
« Отговор #632 -: Август 30, 2008, 18:40:25 pm »
извинете за неграмотното писане  :oops: с бъбре4на криза съм и доста лекарства изпих
идеята ми е след като казаха 4е тази Тимосна жлеза не с е е прибрала трябва ли и да минем през неврологи4ните изследвания след като от прегледа-д-р Томов го прегледа -се оказа 4е ни6то видимо няма .Той каза 4е доц.Божилова 6те го следи няколко дни за да види тези посинявания.
д-р Велковски го видя и дори каза 4е е като гримиран така става.
*

aii

• 386
  • На мама чудото :)
« Отговор #633 -: Август 30, 2008, 21:42:00 pm »
Здравейте докторе,
И ние имаме същия проблем с моята дъщеря като Nina.И ние нощно време се будим с писък и като дам вода се успокояват нещата....също мислех за завшена кръвна захар?!А другото, за което искам да Ви питам е - Алис взе да пие по 350 мл АМ Нестле Джуниор всяка вечер преди лягане.Това количество много ли е, тъй като дозата 210 мл вода+7 мерителни лъжички АМ не ни стига явно и си иска още.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #634 -: Септември 01, 2008, 08:04:21 am »
Докторе и аз ще питам за нощните прояви:
От пет - шест дена Вики се буди между четири и пет часа с неистов рев. Давам вода и залъгалка и се успокоява. След малко пак така и до сутринта. Преди като загасиш лампата в спалнята за него беше знак, че е време за сън и лягаше, а сега не - рев докато отново не стане светло. Изключвам болков синдром от ухо, защото вече сме значително по-добре. Зъби си ни никнат, но и преди ни никнаха с мъка и такива неща не е правил.
Възможно ли е да е от стрес? Нещо да се е уплашил или да ми го връща тъпкано за капките за нос и уши и манипулациите с помпичката в носа?
« Отговор #635 -: Септември 01, 2008, 21:39:19 pm »
Здравей Birdie,

какво ти е мнението при хрема да се капе сок от лимон в носа? За мен това е като оня опит със жабата, като я убодеш по единия крак, а след това и отрежеш другия, тя не усеща болката в първия.. Ако не е полезно, може ли да навреди на лигавицата или е все тая (освен писъците на детето), че се изпокарахме тука заради това.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #636 -: Септември 01, 2008, 21:56:27 pm »
Здравей Birdie,

какво ти е мнението при хрема да се капе сок от лимон в носа? За мен това е като оня опит със жабата, като я убодеш по единия крак, а след това и отрежеш другия, тя не усеща болката в първия.. Ако не е полезно, може ли да навреди на лигавицата или е все тая (освен писъците на детето), че се изпокарахме тука заради това.

Усмивка, я набий бабите! Ако става въпрос за капане на витамин Ц в носа /което се съдържа в лимона/ , в цивилизования свят се произвеждат ампули с това лекарство. Макар че аз съм скептична към ползата от слагането му.
« Отговор #637 -: Септември 03, 2008, 09:59:15 am »
Здравейте докторе,
синът ми 2г.5м. вече 6 ден е с разстройство. Температура имаше само първия ден, изхожданията са 3-4 пъти на ден, но воднисти, казва, че го боли коремчето, няма апетит иначе е жив, играе си.
Какво да давам, за да спра разстройството - хидрасека го повръща веднага.
« Отговор #638 -: Септември 04, 2008, 12:21:33 pm »
@В_и_В_и

Единственото разумно,което мога да Ви посъветвам е да се върнете незабавно в Германия, да покажете снимките и да помолите да приемат детето в болница.
Все пак до Германия са часове път, и ако детето няма температура или други живото-застрашаващи неща,може да пътувате.

Може би диарията да няма общо с последвалите проблеми, а те да са резултат от други (и вътреболнични) инфекции.
Ако на рентгенографията има съмнителни данни, и детето кашля,както казвате, може да дадете Кларицид за времето на пътуване до Германия за да не е съвсем изложено на опасност детето. Все пак рентгеновата находка си е находка... .

Бърди, преди седмица бях писала за нашите проблеми по българските болници. Междувременно ни преместиха в гастроентерологията. Направиха изследвания за муковисцидоза, цьолиакия, бактерии в урината. Всичко излезе отрицателно. В кръвта откриха антитела Ig G на цитомегаловирус. Казаха, че щом няма от двата вида антитела (IG M), инфекцията вече е преминала.Правиха дексилозен тест, който излезе 29.3 при долна граница 30. Д-р Георгиева каза, че ще трябва да спазваме поне 3 месеца безглутенова диета.
Защо след като теста за цьолиакия е отрицателен ни слагат на диета без глутен? Какво е твоето мнение?

Вече сме изписани с диагноза цитомегаловирусен хепатит и неустановена пневмония.
Детето няма температура за сега. Ще пием 10дни Урсофалк, 3месеца Аериус, 1.5месеца AC-Zymes(някакви бифидобактерии), 3месеца Isoprinosine и ще капем Тобродекс в носа, който аз не смятам да капя, защото нямаме оплаквания в носа.

Трябва ли според теб да направим някакви други гастроентерологични изследвания? Да повторим ли потния тест?
Детето тежи 9,100кг на година и 6мес. Води се, че има желязодефицитна анемия-желязо 3, хемоглобин 100. След като започнахме захранването след 6мес започна да не наддава както дотогава. На 6мес почти беше удвоила теглото от раждането-беше малко под 7кг. На година беше 8,300. Детето проходи късно на год и 5мес. Сега все още не е много стабилна. В Бг се съмняваха за миопатия, но в Германия отхвърлиха диагнозата.
« Последна редакция: Септември 04, 2008, 13:32:55 pm от В_и_В_и »
« Отговор #639 -: Септември 05, 2008, 17:23:49 pm »
Здравейте, д-ре!
Дълго време не съм влизала тук и съм много щастлива, че все още продължавате да помагате!
Синът ми е на 2 години и осем месеца. Днес му поставихме Актхиб. На 23.09. за първи път тръгва на градина. Преди година ме бяхте посъветвали, 1-2 седмици преди да тръгне да му поставя Инфлексал на Берна. Какъв трябва да е минимилният интервал между двете ваксини и кога ще е най-добре да я поставя? Педиатърката препоръча да започне Рибомунил по схема. По принцип зная мнението Ви за имуностимулантите, но все пак да попитам... И също - съвместим ли е Рибомунила с двете ваксини?
Благодаря Ви много!