0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 27
« Отговор #200 -: Юли 09, 2008, 15:42:03 pm »
Здравейте момичета, най после и аз да се разпиша в тази тема. Много съм щастлива че. вече стигнах до тук  preggo
Добре дошла и безпроблемна бременност!
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #201 -: Юли 09, 2008, 15:48:47 pm »
Добре дошли на бъдещите мами Valyoka и mega79!
Леко бременеене и здрави, пухкави бебчета на финала!
*
« Отговор #202 -: Юли 09, 2008, 20:32:39 pm »
Добре дошли на новите бременни момичета, лека бременност и много сладък финал.
Аз да се отчета ,че още чакаме госпожицата да се появи .Иначе сме добре , май ни харесва  вътре :)Късмет на всички и целувки
*
« Отговор #203 -: Юли 09, 2008, 20:34:37 pm »
sany  май ти си наред :)
Леко раждане и незабравима среща с малката госпожица!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #204 -: Юли 10, 2008, 06:46:02 am »
Привет на новите бремелки :D,леко бременеене момичета :D
Сани,леко раждане и незабравима среща с малкатото съкровище :D
*

elma

• 1289
« Отговор #205 -: Юли 10, 2008, 08:48:57 am »
sany, безпроблемно раждане и прекрасна среща с малкото човече! :D
*

elma

• 1289
« Отговор #206 -: Юли 10, 2008, 09:15:06 am »
Момичета, знаете ли случайно при какви диоптри се налага раждане със секцио?
Някъде май бях срещала над 3 диоптъра късогледство, но ще се радвам, ако някой е информиран и сподели.
Обикновен офталмолог ли трябва да даде заключение или е нещо по-специално?
В кой месец се ходи на такъв преглед?
И кой трябва да ми даде направление - от ЖК или личната лекарка?
Извинявам се за хилядите въпроси :oops:
« Отговор #207 -: Юли 10, 2008, 09:49:20 am »
Елма, личният лекар трябва да ти даде направление. Прегледът ще е безплатен - никъде не плащаш щом си бременна.
Диоптрите не са единствен повод за секцио. Повишено налягане на очните дъна и др. също са фактор. Просто отиди и ще ти кажат. Аз цял живот знам, че дори и по-рано да бях забременяла, трябва да раждам секцио, но при мен случаят с очите е много сериозен и не мога да ти потвърдя точния диоптър, който определя дали раждането да е нормално или секцио.
*

elma

• 1289
« Отговор #208 -: Юли 10, 2008, 09:53:12 am »
Благодаря, Faith_hope!
Иначе наистина и аз знам, че налягането на очното дъно е от значение, не само факторът диоптър е определящ. Но аз понеже съм със смесен астигматизъм (+ и -) на едното око, а освен това и травма на самото очно дъно...затова се притеснявам. Една лекарка ми беше казала, че над 5 диоптъра е секцио, но аз някъде четох със сигурност за 3 диоптъра при късогледство. Затова се допитвам и до вас. :)
*
« Отговор #209 -: Юли 10, 2008, 10:32:45 am »
Момичета, знаете ли случайно при какви диоптри се налага раждане със секцио?
Някъде май бях срещала над 3 диоптъра късогледство, но ще се радвам, ако някой е информиран и сподели.
Обикновен офталмолог ли трябва да даде заключение или е нещо по-специално?
В кой месец се ходи на такъв преглед?
И кой трябва да ми даде направление - от ЖК или личната лекарка?
Извинявам се за хилядите въпроси :oops:
Направлението за офталмолог може да ти го даде и лекаря , които ти води ЖК.
На мен той ми дава направления за ендокринолог-не личната.
За месеца май няма значение-може да отидеш и сега.
« Отговор #210 -: Юли 10, 2008, 10:36:10 am »
За месеца май няма значение-може да отидеш и сега.

И в Токуда, и д-р Марков ми казаха да отида на офталмолог в края на бременността и да се проследи промяната в диоптрите за периода на бременността и налягането на очните дъна.  Според тези два показателя ще се реши дали се налага секцио.
« Отговор #211 -: Юли 10, 2008, 15:42:21 pm »
Момичета включвам се и аз за да ви кажа че по цял ден ям и спя :oops:.Бременните само това ли правят,та аз нямам сили за нищо. Само ми се прилягва и ми се яде, а килограмите се трупат ли трупат.Надявам се това да отмине напредването на бременноста.При вас така ли е?
« Отговор #212 -: Юли 10, 2008, 15:48:29 pm »
Момичета включвам се и аз за да ви кажа че по цял ден ям и спя :oops:.Бременните само това ли правят,та аз нямам сили за нищо. Само ми се прилягва и ми се яде, а килограмите се трупат ли трупат.Надявам се това да отмине напредването на бременноста.При вас така ли е?

На мен в началото ми се спеше много, след това се нормализираха нещата и сега само следобяд около 13:30-14:00 ми се додремва.  За яденето - в началото ми горчеше в устата и ми се гадеше, после ми се оправи апетита и до сега си е нормален.  Не ми се яде повече от нормалното, нито пък нещо кой-знае колко необичайно.  При всеки е различно, а и през различните етапи на бременноста пак не е едно и също.  Така че, и това ще мине :)
*
« Отговор #213 -: Юли 10, 2008, 16:01:53 pm »
Щом ти се спи-спи :)
Как искам и аз да можех да си спя по цял ден-та и нощ.
Аз съм се превърнала в самнамбул-по цяла вечер се разхождам по терасата.
Щом ти се яде яж-сега ти се е паднало :)
Не мога да кажа , че ям много ,но килограмите си се трупат :)
« Отговор #214 -: Юли 10, 2008, 16:05:10 pm »
здравеите момичета позвилете и аз да се разпиша тук ще ми е приятно да участвам в вашите дискусии :oops:
[calendar=http://calendar.rodim.ru/weeks/1/13052008/im.html]http://calendar.rodim.ru/clndr/c4/1/dw13052008/3.gif[/calendar]
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #215 -: Юли 10, 2008, 16:29:39 pm »
Щом ти се спи-спи :)
Как искам и аз да можех да си спя по цял ден-та и нощ.
Аз съм се превърнала в самнамбул-по цяла вечер се разхождам по терасата.
Щом ти се яде яж-сега ти се е паднало :)
Не мога да кажа , че ям много ,но килограмите си се трупат :)
:lol:то и аз съм станала сомнамбул
*

elma

• 1289
« Отговор #216 -: Юли 10, 2008, 16:36:11 pm »
ruzka1, добре дошле си разбира си! :D
Леко и безпроблемно бременеене! :D

На мен също много ми се спи, но не мога да спя много. Гледам следобедите да се въздържам, но понякога не става, като днес примерно :D :oops: Довечера ще самнамбулствам и аз като mpia и adi...ама карай.

Относно яденето - може би в самото начало ядях повече, но мисля, че беше по-скоро психологически фактор. А и като лежах нон стоп...акъла ми само в ядене...но си похапвах определено и сладичко, и соленичко...късничко вечер, по всяко време - когато ми хрумне. Най-интересното е, че тогава качих 3кг - а ядях всичко и лежах, а сега ям основно кисело мляко, плодове и зеленчуци, само на закуска 2 филийки Бонус - но последния месец вече съм качила 4кг. Не мога да се боря срещу качването на кг - явно ще си кача, колкото ми е писано. Въпреки че ако ядях всичко, което ми се дояде и по-скоро по колкото ми се дояде, може би сега щях да съм ударила 100-те килограма...
« Последна редакция: Юли 10, 2008, 16:37:53 pm от elma »
*
« Отговор #217 -: Юли 10, 2008, 16:41:41 pm »
здравеите момичета позвилете и аз да се разпиша тук ще ми е приятно да участвам в вашите дискусии :oops:
Добре дошла и лека бременност.
« Отговор #218 -: Юли 10, 2008, 16:45:54 pm »
 :cheerleader: mnogo wi blagodarq
[calendar=http://calendar.rodim.ru/weeks/1/13052008/im.html]http://calendar.rodim.ru/clndr/c4/1/dw13052008/3.gif[/calendar]
« Отговор #219 -: Юли 10, 2008, 16:52:06 pm »
За яденето, напоследък омитам по кило кайсии на ден. Преди умирах за мляко и банани, а сега нито едното, нито другото. Отказах маслините, салатите...Трудна работа. Не че не изгладнявам, но вече се чудя каво да ям. Май италианската кухня напоследък ми звучи привлекателно :D
И аз започнах да будувам нощем, а после се чудя защо през деня ми е едно вялооо.