Цвете, опитах се да ти се обадя, но не успях да се свържа.
съвременната западна педиатрия не препоръчва даването на затягащи и спиращи повръщането лекарства. лечението на вирусната диария е оводняване!
особено в тези жеги и както повръща, жизнено важно е да оводняваш детето редовно. не с чиста вода, а вода с разтворено прахче Хидрасек или друго лекарство, съдържащо минерални соли, които детето губи с повръщането и диарията. дава се редовно, на малки порции, за да не я повърне. през 10 минути давай.
ако иска храна - казали са ти. солети е ОК, оризова каша, картофче. но непрекъснато вода.
и друг път да знаеш - майки с бебета ВИНАГИ имат предимство. трябвало е да кажеш направо на лекаря и да настояваш да те приеме. пациентите не са тези, които ще решават дали си спешна или не! те са те видели бабите, че си мека и любезна, и са се възползвали. друг път да тропаш с крак силно...
сигурно сме били в кабинета, като си звъняла.
в интерес на истината симона след последното повръщане в 05ч и последния наакан памперс сутринта засега няма такива прояви и аз така или иначе мислех, ако не се появят повече - да не давам нищо.
за оводняването и прахчетата, пропуснах - предписаха ни ги, точно така, на всеки 10 мин.
ами да, лекарката при която бяхме (кварталното джи пи със специалност педиатрия) е жена около 60 годишна и едва ли е в час с тенденциите в съвременната западна педиатрия, но просто ти видя, че сме си далече от града, нямам кола, не ми се искаше в тези жеги да се возим по автобуси. така че ще се възползвам избирателно от нейните предписания + вашите съвети и да видим как ще изкараме тази нощ. ако се наложи утре ще слизаме до града.
а за предимството много добре знам аз, то даже си го пише пред лекарските кабинети, но аз съм смотана и ги търпя подобни манипулации, а знам, че не трябва. въпреки че детето малко ме "поотвори" в това отношение, но съвсем не достатъчно. тя лекарката даже и не ме видя сред тълпата пенсионери. затова си ходех аз пеша, докато бременна, щото никой не се сещаше да стане в автобуса. затова и с джазито, бременна в 6ти месец с близнаци се мъчехме да се качим със симона и количка, щото никой не се мръдва да помогне
толкова странно и неприятно ми се струва, че аз трябва да напомням на хората как е редно да се държат, и вместо тяхм, това мен ме изпълва с неудобство...
а я кажете, при тази температура около 38 и ако не се вдига - да не давам нищо май?...