Ох, ще бъда най-щастливия човек ако се окаже, че имам мързеливо, своенравно и нестандартно дете. Дано да е така. По принцип си е мързелива, спор няма, но има и неща, които смущават.
Предполагам помните, че съм споделяла за проблемите след раждането и за хилядите прегледи и изследвания, през които сме минали. Мия имаше закъснял контрол на главата, съответно късно седна и късно проходи. При невролог сме били още на 6-7 месеца и сега бяхме на контролен преглед. Мия продължава да изостава в разни неща и затова я заведох отново на преглед. Тя проходи в най-крайната възможна граница, но и досега продължава да ходи лошо и нестабилно, особено навън. Вкъщи си ходи доста по-добре и по-спокойно. Още не тича, за изкачване на стълби самостоятелно и дума не може да става. И ходи на широка основа с отворени крака. Изостава и с говоренето, макар че за това може да се изчака още. А тези пълни изследвания ми предлагаха да ги направят още миналата година, но аз все си мислех, че тя ще навакса и няма да се наложи. Като опря отново въпроса до тях, вече нямаше как. При Мия вървят по метода на изключването, защото явно тя наистина не се вмества в рамката на нещо познато като проблем. А и от самото начало не беше ясно какво и как се е случило след раждането. Аз през цялото време си мислех, че неизвестната инфекция, от която са я лекували води след себе си проблемите, а сега напълно изключиха каквато и да било инфекция да има отношение към двигателния дефицит, както те се изразяват. Та така. Съжалявам, че стана толкова дълго, ама с кого да споделя, ако не с вас...