0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #100 -: Юли 20, 2008, 14:59:19 pm »
Цитат
Искам да попитам докога си взимахте Утрогестана
До 13 г.с.

Цитат
Другия ми въпрос е докога с гаденето ???? При вас как беше?
Да не те уплаша, но при мен беше до към края на 4-ия началото на 5-ия месец.
Не съм повръщала, само ми се гадеше.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #101 -: Юли 20, 2008, 15:39:25 pm »

Към момичетата с болки в кръста: дами, да не сте качили много килограми?  Може и това да влошаваша нещата и болките да не се дължат толкова на бременността, колкото на цялостнаото натежаване (не че помагам с това предположение, по-скоро питам)?
че съм качила да,но не мисля че е много......до тук около 9 кг....предполагам до края ще станат най-много 11 кг,което си е нормално

момичета, как се справяте с болки в кръста?......вече не мога вобще да спя,да легна по гърб..... :(...радикулита и той ми се възобнови и нищо непомага :(

Ади, ами ти си на финалната права, няма как да не те боли кръста :D Сега сериозно, защо не пробваш легнала настрани, със свити крака (доколкото можеш естествено) и възглавница между тях.
ми аз само на страни спя от месеци наред,и то предимно на лявата,но се събуждам през час с непоносими болки....и трябва да стана да се разходя.......за да ми олекне малко......после пак лягам...и след около час пак същата работа,и така цяла нощ :oops: :(,не мога да си намеря мястото от болки
------------------------------------------------------------------------------------
иначе по въпроса за хемоглобина,задължително винаги си изследвате серумно желязо
в нначалото моето желязо беше около 30 на горна граница и не съм приемала никакви добавки.......само си хапвах повече броколи(съдържа В12,фолиева) и поддържах хемоглобин 120
но преди месец хемоглобина изведнъж ми падна много,желязото под норма и сега съм на В12,малтофер фол....и за 10 дена стигнах хемоглобин 111 :D
За храните ...мисля че и дроб...и други....всичко е полезно в малки количества :D,
само как то спомена Фреши,млечните продукти пречат на усвояването на желязо,поради тази причина трябва да се консумират с определена часова разлика
« Отговор #102 -: Юли 20, 2008, 16:42:38 pm »
Цитат
Към момичетата с болки в кръста: дами, да не сте качили много килограми?  Може и това да влошаваша нещата и болките да не се дължат толкова на бременността, колкото на цялостнаото натежаване (не че помагам с това предположение, по-скоро питам)?
Аз да :oops:

И аз така,направо вече незнам на къде да се обърна да седя , да не говорим да спя с този кръст  :? но  още малко остана  :D
Аз да ви се похваля днес купихме количката на бебо  :D вече си я изпрах и преди малко си я нагласих голяма радост с тези приготовления  :D ....
Желая ви спокоен следобед и се крийте на сянака че е голямо топло! :lol:
*
« Отговор #103 -: Юли 20, 2008, 17:21:26 pm »
Ади, и аз съм в групата с много силни болки в областта на кръста и горната част на гърба. От около месец е така. От тежестта на гърдите и на корема е, защото опъват всички сухожилия по гърба, който трябва да носи цялата тежест. Мъжът ми ми прави масаж иначе не мога да заспя вечер от болка. В почивните дни имам по-малко болки, защото не си разнасям товара насам-натам и гърбът си почива. На теб правят ли ти масажи?
Фреши, права си. И в тук са много на мода Омега-3, 6, 9. Само трябва да се чете на опаковката внимателно, че някои видове рибено масло съдържа витамин А. Иначе, ги има в опаковки за всички възрастови групи и горещо се препоръчват. Това рекламата (и внушението, май) е голяма работа!  :D
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #104 -: Юли 20, 2008, 18:59:22 pm »
Искам да попитам докога си взимахте Утрогестана и Естрофема???
Естрофема го взимах до 11г.с., но в големи дози - 3х1, Утрогестана го пих до средата на 12г.с.  Спрях ги след задължителния преглед по лекарско предписание. В твоя случай, щом взимаш по 1 на ден за естрофема специално, според мен е по-разумно да ти кажат дали наистина трябва да го спреш!
*
« Отговор #105 -: Юли 20, 2008, 19:42:18 pm »
Здравейте момичета  :). Искам да попитам докога си взимахте Утрогестана и Естрофема???
аз до към 17-18 г.с., но явно си е индивидуално за всеки, лекарят ти ще прецени.
« Отговор #106 -: Юли 20, 2008, 20:01:25 pm »
Да, за съжаление от изброените по-горе богати на желязо храни, повечето (да не кажа всички) не са подходящи за бременни, според мен остава червено месо. За усвояване на желязото помага вит.С (и всички съдържащи го храни), както и вит. В12 и фолиева к-на (ето защо ми е чудно защо пълнозърнестите храни пречат на усвояването, не бях го чувала това?). На усвояването пречи калция, затова при прием на желязо или телешки пържоли трябва да не се взимат в същия момент млечни храни (напр.айрян).

Дива Роза, за Омега 3 киселините мисля, че няма никакъв проблем, даже знам, че в Англия продават витамините за бременни направо пакеритари с омега 3. Да не говорим, че американците са луди по тях и особено във форум за имунологични репродуктивни проблеми, който чета отвреме навреме, всички ги пийват. Май са най-важни в третия триместър.

Подкрепям. Бях писала преди, че прасковите също помагат за вдигане на хемоглобина. За Омега 3 информирах лекаря си и нямаше проблем. Просто да не е в големо количества тъкмо заради вит.А.
Естрофем бяха ми предписали, но ми изследваха Естрадиола (беше добре)и изобщо не ми се наложи да го пия.
Утрогестан до 13 г.с. После Дуфастон до 19 г.с. Ама от много хапчета понякога забравях да си сложа или да си пия хапчето :oops: Не съм забелязала това да е проблем.
*

adi

• 7710
« Отговор #107 -: Юли 20, 2008, 22:08:42 pm »
Ади, и аз съм в групата с много силни болки в областта на кръста и горната част на гърба. От около месец е така. От тежестта на гърдите и на корема е, защото опъват всички сухожилия по гърба, който трябва да носи цялата тежест. Мъжът ми ми прави масаж иначе не мога да заспя вечер от болка. В почивните дни имам по-малко болки, защото не си разнасям товара насам-натам и гърбът си почива. На теб правят ли ти масажи?
да правят ми леки масажи,иначе не мога да заспя от болка.......дори се мажа с мед,една бабешка рецепта която съвсем малко ми облекчи радикулита
но си мисля,че по-голям проблем, ми е че кръста и гърба са ми слаби места от преди да забременея , а сега от бременноста и тежеста явно всичко се изостри

чудя се ,дали радикулит и други гърбнмачни проблеми,ще пречат на епидурална или спинална упойка? 8O
*
« Отговор #108 -: Юли 20, 2008, 23:08:07 pm »
Утрогестан до 13 г.с. После Дуфастон до 19 г.с. Ама от много хапчета понякога забравях да си сложа или да си пия хапчето :oops: Не съм забелязала това да е проблем.[/color]
И аз забравях, та след като ги насметох си направих едно списъче, та си пия хаповете по списък. Ми то 9 вида различни хапове, кое сутрин, кое вечер, в различни разфасовки, просто няма как да не се насмете човек.
*
« Отговор #109 -: Юли 21, 2008, 03:17:28 am »
Момичета ние още сме 2 в 1, тези дни ще трябва да я вадим малката без да иска, ще ме слагат на системи да ми предизвикват раждането. Стискайте палци всичко да мине наред. Малко ме е страх а знам че не трябва, че е по-лошо така но .....Целувки
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #110 -: Юли 21, 2008, 06:18:41 am »
Момичета ние още сме 2 в 1, тези дни ще трябва да я вадим малката без да иска, ще ме слагат на системи да ми предизвикват раждането. Стискайте палци всичко да мине наред. Малко ме е страх а знам че не трябва, че е по-лошо така но .....Целувки
Сигурна съм, че всичко ще е наред. Стискам палци колкото мога по-силно.
:crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Боби

*

adi

• 7710
« Отговор #111 -: Юли 21, 2008, 07:37:33 am »
Мила сани,всичко ще е наред,с теб сме....ще стискаме палци всичко да мине бързо и благополучно. :DЖелая ти най-прекрасна среща с най-красивото и най-милото бебче! :DУспех........... :balk_21: :bighug:
*
« Отговор #112 -: Юли 21, 2008, 07:48:15 am »
Късмет sany !
Всичко ще е наред!
« Отговор #113 -: Юли 21, 2008, 08:21:47 am »
Сани, като гледам линийката, то и бебето си знае, че вече трябва да се е родило :D.
Не се безпокой, ще се видите готови отгледани.
Желая ти късмет и много кураж!
« Отговор #114 -: Юли 21, 2008, 09:49:50 am »
Леко раждане ти желая sany :P
Стискам палци :P
*
« Отговор #115 -: Юли 21, 2008, 09:57:24 am »
Stelliana и ти си вече към финала.
Леко раждане!
« Отговор #116 -: Юли 21, 2008, 10:36:40 am »
Sany леко раждане и от мен! :crossfingers:
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #117 -: Юли 21, 2008, 11:14:51 am »
Мила, Сани, стискам много палци всичко да мине по най-блогополучния начин! На малкото бебче много му е харесало в коремчето на мама и не иска да си ходи оттам, но то не знае колко по-прекрасно ще е мама да го гушне! :D :D :D
*
« Отговор #118 -: Юли 21, 2008, 11:32:06 am »
Sany, леко раждане!

Момичета, опитвам се от известно време да пиша, но все не стигам до компа. Скоро ще разберете защо  :D.
Искам само да споделя с вас едно. На теория, за посрещането на бебето, и аз бях много подкована, но практиката се оказа друго нещо.
Първото слагане на бебето на гърдата беше пълен провал за мене. Аз не можех да го наглася, а то милото незнаеше как да засуче. Беше омазано цялото в коластра. Отвън имаше повече коластра отколкото то успя да преглътне. Ако не беще акушерката Маляшка до сега да съм се провалила в кърменето и нервите ми да не са издържали. Много съм благодарна на тази жена. Висеше ми над главата докато аз и бебето не се сработихме. Всеки ден, по няколко пъти, идваше да проверява как вървят нещата.
Е, да. Аз,обаче, имах късмета и родих в частна болница. Някои от вас ще родят в държавна, и ако попаднете на "мили" акушерки могат или да ви кажат да се спасявате или да ви убеждават как нямате мляко и бебето стои гладно.
Ако сте решили да кърмите от сега се пригответе да се борите.
Вярвайте само на себе си и на бебето и никога не си задавайте въпроса дали ви стига млякото.
Две седмици се боря и в момента имам мляко да кърмя две бебета.
А при първото кърмене ми мина мисълта, че аз ще съм първата провалила се майка.
ДА, АМА НЕ!

*
« Отговор #119 -: Юли 21, 2008, 12:00:27 pm »
Sany, леко и спокойно раждане :crossfingers:
Abloy, направо ме приземи :) Аз изчетох доста на теория и бях спокойна, но истината е, че никога не съм се докосвала до малко бебе, само по-големи са ми давали да подържа (за малко). Та значи да съм готова за всичко!