Към момичетата с болки в кръста: дами, да не сте качили много килограми? Може и това да влошаваша нещата и болките да не се дължат толкова на бременността, колкото на цялостнаото натежаване (не че помагам с това предположение, по-скоро питам)?
че съм качила да,но не мисля че е много......до тук около 9 кг....предполагам до края ще станат най-много 11 кг,което си е нормално
момичета, как се справяте с болки в кръста?......вече не мога вобще да спя,да легна по гърб..... ...радикулита и той ми се възобнови и нищо непомага
Ади, ами ти си на финалната права, няма как да не те боли кръста Сега сериозно, защо не пробваш легнала настрани, със свити крака (доколкото можеш естествено) и възглавница между тях.
ми аз само на страни спя от месеци наред,и то предимно на лявата,но се събуждам през час с непоносими болки....и трябва да стана да се разходя.......за да ми олекне малко......после пак лягам...и след около час пак същата работа,и така цяла нощ
,не мога да си намеря мястото от болки
------------------------------------------------------------------------------------
иначе по въпроса за хемоглобина,задължително винаги си изследвате серумно желязо
в нначалото моето желязо беше около 30 на горна граница и не съм приемала никакви добавки.......само си хапвах повече броколи(съдържа В12,фолиева) и поддържах хемоглобин 120
но преди месец хемоглобина изведнъж ми падна много,желязото под норма и сега съм на В12,малтофер фол....и за 10 дена стигнах хемоглобин 111
За храните ...мисля че и дроб...и други....всичко е полезно в малки количества
,
само как то спомена Фреши,млечните продукти пречат на усвояването на желязо,поради тази причина трябва да се консумират с определена часова разлика