0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #220 -: Юли 25, 2008, 17:47:31 pm »
Bo, everything_possible, честито и безпроблемна бременност!

Ех, аз понеже информационно вървя все по-назад, та най-сетне разбрах що за чудо е това "кухата вена" (дано не и бъркам името!)  и защо е толкова опасна. И оттогава сънят ми отиде на кино. Цялата ми нощ почти минава да се контролирам накъде да се обърна и как да стане така, че ако е възможно от лявата страна да мина направо на дясната, без да се налага да използвам гърба като посредник.  :D И да си много информиран не е добре, само стрес и паника си всяваш!  :D

« Отговор #221 -: Юли 25, 2008, 18:36:17 pm »
DivaRoza   и аз съм така по цяла нощ гледам да не съм по гръб а все на една страна и тази сутрин пак се събудих по гръб  :? не мога да си обясня явно тогава заспивам дълбоко тъй като цяла нощ сънят ми е неспокоен(ставам до WC-то,от там ме дръпне ,от тук ме подпира......и така цяла нощ ) и към 6 часа ставам дa пишкам и да се разтъпча и след това откъртвам до към 10 часа , без да се будя ама чак си и похърквам (каза милото) :oops: :lol:
*
« Отговор #222 -: Юли 25, 2008, 19:08:43 pm »
Здравейте момичета  :D. При мен всичко е добре слава Богу. Във вторник бях на преглед при д-р Димитрова. Спряхме естрофема и утрогестана. Вече не повръщам но все още ми се гади от време на време. Аз също не взимам витамини - Владимиров каза че има достатъчно плодове сега и няма да ми изписва витамини. Момичета имам въпрос - сега съм в 12 г.с. и 3 дни късно ли е за първия БХС и за първата ФМ?? Смятам в понеделник да отида да ги направя като тогава ще съм вече почти 13 г.с.
А и друго нещо да питам някой правил ли е ФМ при доц. Балев във Варна? Все още ми е трудно да пътувам и смятам тази ФМ да я направя във Варна. Благодаря ви мили момичета  :P
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*
« Отговор #223 -: Юли 25, 2008, 19:10:06 pm »
Цитат
сега съм в 12 г.с. и 3 дни късно ли е за първия БХС и за първата ФМ?? Смятам в понеделник да отида да ги направя като тогава ще съм вече почти 13 г.с.
Точно на време.
« Отговор #224 -: Юли 25, 2008, 20:40:03 pm »
Момичета, моля да споделите вашия опит ..
Отнася се за контракциите. Нещото, което усещам се различава от четеното и описано от вас до сега, като усещане за контракция ... Случва ми се вечер, когато се прибера от работа и съм изморена, схваща ми се целия корем, става твърд и се опъва кожата. Но това не трае няколко минути и после да отпусне, продължава дълго, по 30-40 мин без промяна. Не е болезнено, но е неприятно. Усещам, че ми се ходи до тоалетна, но като отида нищо ... Също така в такива моменти не усещам бебето да мърда.
След седмица съм на преглед, ще говоря с лекаря си тогава ... а до тогава  :cloud:

Относно спането ... няма вече нещо такова като удобна поза ...
*
« Отговор #225 -: Юли 25, 2008, 20:47:03 pm »
30-40 мин. ли продължава това втвърдяване или 30-40 сек.
« Отговор #226 -: Юли 25, 2008, 20:54:59 pm »
Вики,леко раждане и на теб, пък ще видим кой мъж ще изпревари. :lol:
« Отговор #227 -: Юли 25, 2008, 20:56:35 pm »
30-40 мин. ли продължава това втвърдяване или 30-40 сек.

30-40 минути. Продължава дълго, без паузи за отпускане. В такива моменти лежа и чакам да мине.
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #228 -: Юли 25, 2008, 21:07:01 pm »
30-40 минути. Продължава дълго, без паузи за отпускане. В такива моменти лежа и чакам да мине.
На мен също ми се е случвало. Още в трети месец бях. Хем тогава пиех и много лекарства, нищо не ме спаси от контракциите. Лежах и чаках да мине...
Сега от няколко дни отново съм с контракции и болезнен корем непрекъснато. Пия магнерот и но шпа. Когато усетя въпросното втвърдяване моментално се завъртам странично с леко сгънати крака. Мисля, че се получава точно, когато се преуморя или притесня нещо. А пък ти щом и по цял ден си на работа...не знам...не си ли мислила да излезеш по-рано болнични да лежиш и да почиваш повече? Мен поне така ме посъветваха - в такива случаи започвам си лекарствата и 3-4 дни само в леглото.
« Отговор #229 -: Юли 25, 2008, 21:16:49 pm »
На мен също ми се е случвало. Още в трети месец бях. Хем тогава пиех и много лекарства, нищо не ме спаси от контракциите. Лежах и чаках да мине...
Сега от няколко дни отново съм с контракции и болезнен корем непрекъснато. Пия магнерот и но шпа. Когато усетя въпросното втвърдяване моментално се завъртам странично с леко сгънати крака. Мисля, че се получава точно, когато се преуморя или притесня нещо. А пък ти щом и по цял ден си на работа...не знам...не си ли мислила да излезеш по-рано болнични да лежиш и да почиваш повече? Мен поне така ме посъветваха - в такива случаи започвам си лекарствата и 3-4 дни само в леглото.

Заправих да уточня, че също съм на магнерот още от 17та седмица. Тези стягания се получават от скоро обаче с такава сила и нош-па не бих казала, че им влияе, пия по 2 при нужда, но пак си чакам дълго да отпусне. Преди почти не си усещах контракциите, но ми ги засичаха при преглед с ехограф.
За отпуска, мога да си взема по всяко време, но все си мислех, че мога още да си движа и съм добре.
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #230 -: Юли 25, 2008, 21:41:18 pm »
...пия по 2 при нужда, но пак си чакам дълго да отпусне.
Както ми обясниха не трябва да ги приемам, когато усетя контракциите. Пият се превантивно през целия ден в продължение на няколко дни, дори и седмица. Казаха също и да лежа. Обясни на лекаря си това положение и той ще те посъветва най-добре как да постъпиш. Но, ако ти каже да лежиш го послушай, независимо че ти се чувстваш работоспособна през деня!
*
« Отговор #231 -: Юли 25, 2008, 22:14:04 pm »
everything_possible, честито!!! Толкова се радвам да те видя тук!! пожелавам ти лека бременност и здраво детенце!!!
по въпроса със спането - аз също се опитвам да не спя по гръб, но на мене д-ра ми каза ,че това се отнася, когато плода стане повече от 1 кг и тогава вече наистина тежи на тази вена. иначе и аз се събуждам най-често по гръб :?
« Отговор #232 -: Юли 25, 2008, 22:16:43 pm »
Вики,леко раждане и на теб, пък ще видим кой мъж ще изпревари. :lol:
Ще видим само всичко да мине без проблеми! :wink:

...Щом се говори за контракции и аз да си кажа - значи през деня ми се случва 2-3 пъти да ми се стегне корема и да стане като камък гледам да легна и чакам да ме отпусне като това трае около да речем 1-2 минути може и помалко но вечер дори и нощем зачестява и това е от скоро тази нощ например се будих 4 пъти и имам чуство че е по продължително, но при мен да речем че вече си в кръгът на нормалното :wink:
« Отговор #233 -: Юли 25, 2008, 22:43:01 pm »
Заправих да уточня, че също съм на магнерот още от 17та седмица. Тези стягания се получават от скоро обаче с такава сила и нош-па не бих казала, че им влияе, пия по 2 при нужда, но пак си чакам дълго да отпусне. Преди почти не си усещах контракциите, но ми ги засичаха при преглед с ехограф.
За отпуска, мога да си взема по всяко време, но все си мислех, че мога още да си движа и съм добре.

SummerSun, аз съм в болнични сякаш от сто години и вече ме хващат братята, но наистина си помисли за повече почивка. Не съм от тези, дето могат да стоят дълго на едно място, не мога да лежа и в болница дълго, но сега съм горе долу примерна. Оказа се, че дори и да си въобразявам че мога да ходя дълго, да нося разни чанти и да върша домакинската работа, сметката ми е била крива:( Изморявам се буквално от нищо, а контракциите си ги получавам и при най-малка умора. Пия си Магнерота почти от началото, но той не е чудодеен. Ако много рискуваме и той няма да ни помогне. Нош па мисля не беше препоръчително да се взема дълго време.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #234 -: Юли 25, 2008, 23:11:49 pm »
И при мен се случва. Но не са няколко поредни контракции по няколко минути, а са по-скоро единични. Затова не им обръщам особено внимание. Лежа и чакам да мине. Надявам се да мине, ама после бързо забравям. Имам чувството, че се уморих да се притеснявам. Мисля, че ако станат регулярни, ако започнат да се повтарят по едно и също време всяка вечер, тогава ше ги мисля.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #235 -: Юли 25, 2008, 23:36:51 pm »
Момичета, моля да споделите вашия опит ..
Отнася се за контракциите. Нещото, което усещам се различава от четеното и описано от вас до сега, като усещане за контракция ... Случва ми се вечер, когато се прибера от работа и съм изморена, схваща ми се целия корем, става твърд и се опъва кожата. Но това не трае няколко минути и после да отпусне, продължава дълго, по 30-40 мин без промяна. Не е болезнено, но е неприятно. Усещам, че ми се ходи до тоалетна, но като отида нищо ... Също така в такива моменти не усещам бебето да мърда.
След седмица съм на преглед, ще говоря с лекаря си тогава ... а до тогава  :cloud:

Относно спането ... няма вече нещо такова като удобна поза ...

Какво представляват Бракстън-хикс контракциите?

Обикновено се появяват към края на бременността, въпреки, че е възможно да имате контракции още от самото начало на бременността. Бракстън-Хикс са нередовни контракции, които не са болезнени и могат да се появят безпричинно или при физическо натоварване. Смята се, че причината за тези ранни контракции е подготовка за предстоящото раждане.
По какво се различават от родилните контракции?

Основната разлика е, че Бръкстън-Хикс контракциите са нередовни и не вещаят предстоящо раждане. Когато контракциите са на определен интервал от време, който се скъсява все повече, но се запазва ритмичността се говори за предродилни контракции. Възможно е да се появят редовни контракции много време преди термин, тогава незабавно потърсете лекар, защото преждевременното раждане може да бъде спряно

Основните разлики:
- родилните контракции са регулярни, през интервал от 5 минути и траят поне 1 минута. Бракстън-Хикс контракциите са нередовни и по-кратки като продължителност
- родилните контракции са много по-силни и на повечето жени им спира дъха от тях
- Бракстън-Хикс контракциите са само стягане на маточните мускули /чувството е на втвърдяване на корема/ , докато при родилните контракции се усещат в цялата коремна област, дори и гърба
Намалете дискомфорта на Бракстън-Хикс контракциите
- поемете дълбоко въздух и дишайте по-интензивно
-  ако са предизвикани от ходене или физическа активност, седнете или легнете, ако имате възможност
 - пийнете вода. Понякога контракциите Бракстън-Хикс се дължат на дехидратация, което причинява чувствителност на матката

аз съм цялата бременност с контракции,едва наскоро на 4д УЗИ се разбра причината за тях,но това е друга тема........ :wink:....до колкото моя лекар ми обесни,по-опасни са болезнените контракции ниско долу........непременно сподели притесненията с док,пи си магнерота ,гледай да лежиш повече на лявата страна,не се преуморявай.........само че май след 30 гс вече не се прилага ношпа защото от нея омеква шийката на матка,така че и за това се консултирай с твоя лекар
*
« Отговор #236 -: Юли 25, 2008, 23:54:11 pm »
А и друго нещо да питам някой правил ли е ФМ при доц. Балев във Варна? Все още ми е трудно да пътувам и смятам тази ФМ да я направя във Варна. Благодаря ви мили момичета  :P
Мила Graco  :welcome_1:
Не мисля че във Варна правят ранния БХС, все пак може да провериш в терапията!
Иначе момента си е точно за първата фетална морфология и аз я правих при доц. Балев. Доволна съм от него.

А от тези Бракстън-хикс контракции една врата не мога да измия :) Напоследък зачестиха, но мисля, че си е в реда на нещата.
*
« Отговор #237 -: Юли 26, 2008, 00:05:16 am »
Случва ми се вечер, когато се прибера от работа и съм изморена, схваща ми се целия корем, става твърд и се опъва кожата. Но това не трае няколко минути и после да отпусне, продължава дълго, по 30-40 мин без промяна.

Здравейте на всички,

Аз ви чета редовно, но рядко пиша, тъй като няма какво особено да споделя. За сега нещата се развиват нормално, пу-пу. Та лека полека и аз напредвам.
SummerSun, аз имах подобни контракции в началото на 6м. Точно това ме учуди, че продължаваха много дълго, почти без да усещам облекчение. Даже по едно време си мислех, че е някакъв вид крампа на корема. Пих прахчета Диаспорал /магнезий/ и нош па и лаежах 3 дни. После всичко отшумя.

Горещо препоръчвам на всички книгата "Изкуството да бъдеш родител" на д-р Додсън, на която попаднах вчера в Orange. Много увлекателно обяснява психологията на бебето и ролята на родителите. Ако някой е попадал на друго полезно и интересно четиво за детска психология, ще се радвам да сподели.

*
« Отговор #238 -: Юли 26, 2008, 10:18:27 am »
А някой чувал ли се е с Гали? Не е писала отдавна..дано всичко да е наред при тях!

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #239 -: Юли 26, 2008, 10:59:37 am »
Галка е добре,праща на всички много поздрави и целувки :D,само дето ги мъчат гадните колики.Малкия Александър расте,наддава добре :)....сладур и половина!!!!! :D