0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #60 -: Февруари 05, 2011, 21:20:45 pm »
ще се справим-как,нали сме силни жени,няма да се дадем на отчаянието...поставяме си цел и следваме до дупка!ами я кажете имате ли и имали ли сте болки след абразиото?аз имах и се появяваха когато се поизморя,но утихнаха.сега от няколко дена имам леки бодежи в ляво,точно където е бил ембрионът.дали е нормално или е резултат на преумора(каквато е налице при мен)?
*
« Отговор #61 -: Февруари 05, 2011, 21:26:13 pm »
Да възможно е да те боли . Една матка в 10гс е с големина колкото лимон .тя сега се свива и по тази причина е възможно. И мен ме е боляло ,но ще мине.
« Отговор #62 -: Февруари 06, 2011, 01:01:41 am »
благодаря много отново...поне спестих тези си притеснения :D
« Отговор #63 -: Февруари 06, 2011, 07:40:38 am »
С болките се справих с много почивка, в началото. Имах леки болки, които се появяваха от време на време , после от само себе си утихваха. Но не се лишавах от много почивка. Аз като цяло бях,като цапната с  мокър парцал. Нека да споделя, пазете се, сега организма е по-податлив да си лепне някой вирус или настинка.Имах неблагоразумието да пътувам и една лека настинка се превърна в сериозен бронхит.  ;) 
« Отговор #64 -: Февруари 06, 2011, 21:29:19 pm »
Да,и аз се чувствам като пребита,явно целия организъм е слаб.мисля да почакам с диетите даже,макар че имам нужда-качих кг от залежаването.
« Отговор #65 -: Юни 09, 2011, 00:14:57 am »
zdraveite az sum samo na 16g i predi 2 meseca napravih abort,znam 4e nqkoi 6te me narekat kyrva i t.n. no pri men vsi4ko stana mnogo burzo...za purvi put pravih seks na 16g. bez 1 mesec,ot 3-tiq put zabremenqh (ne sum ciganka).Az sama otidoh na genekolog,sama hodih da mi napravqh aborta,sama go prejivqh,roditelite mi neznaqt,a priqtelq mi samo mi povtarq6e da ne se pritesnqvam.Sled aborta na 40-tiq den mi se vurna cikala i mnogo se radvam,ve4e minaha 2 meseca i vsi4ko e dobre,s priqtelq mi produljavame,no go pravim samo s prezervativ,za6toto mnogo me strah da ne zabremeneq pak,postoqnno si pravq testove.Suvetvam po-malkite momi4eta ot men,za6toto ima i takiva da ne burzat,za vsqko ne6to si ima vreme...ne priburzvaite i se pazete :)))
« Отговор #66 -: Юни 09, 2011, 00:16:39 am »
zdraveite az sum samo na 16g i predi 2 meseca napravih abort,znam 4e nqkoi 6te me narekat kyrva i t.n. no pri men vsi4ko stana mnogo burzo...za purvi put pravih seks na 16g. bez 1 mesec,ot 3-tiq put zabremenqh (ne sum ciganka).Az sama otidoh na genekolog,sama hodih da mi napravqh aborta,sama go prejivqh,roditelite mi neznaqt,a priqtelq mi samo mi povtarq6e da ne se pritesnqvam.Sled aborta na 40-tiq den mi se vurna cikala i mnogo se radvam,ve4e minaha 2 meseca i vsi4ko e dobre,s priqtelq mi produljavame,no go pravim samo s prezervativ,za6toto mnogo me strah da ne zabremeneq pak,postoqnno si pravq testove.Suvetvam po-malkite momi4eta ot men,za6toto ima i takiva da ne burzat,za vsqko ne6to si ima vreme...ne priburzvaite i se pazete :)))
« Отговор #67 -: Юни 09, 2011, 07:28:15 am »
Въпреки, че съм против абортите по принцип, сигурно има случаи в които са по-доброто решение и не бих съдила никой.

Единственото, което ме притеснява в поста ти ivamalakova е че си на 16 години и се е намерило лекар, който да извърши манипулацията без родителско знание, а ти все още си непълнолетна.
Точно в това е проблема, абортите на черно, могат да бъдат много опасни.
Мога само да те посъветвам да отидеш на контролен преглед при АГ и когато решиш, че си готова да бъдеш родител след една година неуспешни опити (дано отново стане бързо де) да посетиш специалист.

Късмет и докато извървиш пътя до желаното родителство бъди предпазлива!

Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #68 -: Юни 10, 2011, 18:37:43 pm »
И аз небих съдила никого, Мога само да ти кажа мисли повече за себе си и за тялото си а не затова какво искат мъжете .
Дано всичко да е наред и после да нямаш проблеми .
« Отговор #69 -: Юни 12, 2011, 18:13:17 pm »
a
« Последна редакция: Юни 12, 2011, 18:24:11 pm от ivamalakova »
« Отговор #70 -: Юни 12, 2011, 18:22:30 pm »
aborta mi go napravi opiten genekolog v normalna bolnica,a ne v zabutani kabineti,hodih na kontrolen pregled i mi kazaha vsi4ko e minalo dobre,nadqvam se da e taka,ve4e dva puti mi idva cikala i dano naistina vsi4ko e ok... razbiram,4e sum samo na 16g.,no prosto nqma6e drug na4in...az ako mojeh da izbiram,nqma6e da go napravq,znam 4e e opasno,dori sled aborta imah pripaduci i mnogo silni bolki v korema,lekarkata mi bi injekjiq i se opravih,taka okolo 2-3 sedmici mi bqha nyjni da se vuztanovq,ne napulno razbira se,no hodih na kontrolen pregled i mi kaza  4e vsi4ko i dobre,no ni6to ne e na 100% sigurno...
*
« Отговор #71 -: Юли 06, 2011, 10:24:41 am »
Извини ме че ти отговарям толкова късно ,но забравих да ти кажа че си имала избор.

Да правиш секс с Презерватив.
« Отговор #72 -: Септември 05, 2011, 22:02:21 pm »
Искам да питам нещо.Правих аборт на 4 .7 тази година.На 19 август цикъла ми доиде с допълнение че и до днес вече повече от 15 дни не ми е спрял.Необходимо ли е да отида на лекър преди да ми спре или да изчакам.???????????????????????????????????
« Отговор #73 -: Септември 06, 2011, 15:57:33 pm »
Според мен отивай на лекар,не е нормално толкова дълъг цикъл.На мен след аборта ми дойде на 30 ден и ми кърви около 7-8 дни,да бе по продължително от обикновено,но твоето кървене мисля,че е много дълго.
« Отговор #74 -: Септември 06, 2011, 17:06:56 pm »
Аз не мисля, че постовете на kleiamandes и на ivamalakova са за тази тема!
Тук се борим да създадем живот ...Неслучайно темата е в подфорум Усложнения при бременност.
« Последна редакция: Септември 06, 2011, 17:08:40 pm от evita1717 »
« Отговор #75 -: Октомври 11, 2011, 16:18:18 pm »
Здравейте!Да споделя и аз моя горчив опит.След претърпян спонтанен аборт и последвало абразио,цикълът ми дойде на 27 ден от абразиото.Лекарите ми казаха,че е нормално до 40,максимум до 50 дни след аборта да дойде цикъла.Въпрос на организъм.Успех момичета!!!
*
« Отговор #76 -: Октомври 11, 2011, 19:15:07 pm »
Аз претърпях химическа бременност,която организма ми сам си изхвърли и се изчисти и ми дойде съвсем навреме някъде на 32 ден ,
успех на всички и късмет занапред!  :wink:
« Отговор #77 -: Ноември 03, 2011, 14:37:46 pm »
Здравейте момичета,

Да се запиша и аз в тази тъжна темичка.Направих спонтанен аборт в 6 г.с. на 24.09.2011 Изчистих се без лекарска намеса. Точно един месец на 24.10.2011 г. ми дойде първият нормален цикъл. Ходих на лекар и съм се възстановила напълно, чакам още един цикъл и ще започнем с опитите за бебче. Много късмет на всички момичета.
« Отговор #78 -: Декември 19, 2011, 10:29:21 am »
Здравейте! Преди месец правих аборт в 3г.с. всичко мина нормално. След 1 седмица бях на преглед лекарката ми каза, че всичко е наред :) Та въпроса ми е тези, които са правили аборт в ранен етап кога ви дойде цикъла след аборта? Вече ми е 32 ден от манипулацията, гинеколожката ми каза, че трябва да ми дойде до 40 ден. Знам, че е строго индивидуално всеки организъм е различен просто се интересувам :) Благодаря предварително!
« Отговор #79 -: Декември 19, 2011, 15:21:54 pm »
Здравейте,
моя го закова на 41-вия ден- тъкмо бях решила да започна да се притеснявам. Сега обаче още чакам следващ-35 ден е вече. Никакви симптоми нямам, освен такива, каквито имах и когато забеменях.Предвид, че полов контакт съм имала само веднъж и то още към края на предния цикъл, надявам се нещата да не се оплескат и този път. Знам, че не става с надежди, а с акъл, но с 2 годишно незабременяване въпреки стимулация с клостил, и след спонт.аборт (т.к. се подготвях за инсеминации и изобщо не вярвах,че е възможно забременяване макар и без да се пазим-а съм с недосиг на прогестерон и ембриона явно така и не се е задържал), се надявам съдбата да не ми покаже, че си има свои планове.
Стискам палци за бързо възстановяване!