0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Кофти новини за програмата на НЗОК!
« -: Февруари 09, 2006, 11:03:17 am »
Днес говорих по телефона с лекарката от Зравната каса, която отговаря на заявленията ми за достъп до обществена информация. Тя каза следното:

1. Срешение на УС на касата е прието, миналогодишни участнички в програмата да не бъдат включвани тази година.
2. Това решение е разпратено до всички РЗОК, с указания,  документи на миналогодишни участнички да не се приемат.
3. Разкайват се горко за пропуска си да публикуват това изискване в официалната програмата.
4. Решението било динамично(?!) каквото и да означава това. В смисъл, ако няма много кандидатки, можело да го преразгледат и да включат и жени от миналата година

Ще ми изпратят и официален писмен отговор. Ама ще почакам 2 седмици, за което.  :evil:

Съжалявам момичета. Много!  :(
В очакване ....
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #1 -: Февруари 09, 2006, 11:09:59 am »
Лоши новини, наистина... Разкайвали се били - да покажат разкаянието си като поне върнат парите за изследвания на миналогодишните двойки.
Трябва да сложим една траурна лента на сайта като официален протест към недоглеждането на НЗОК - изгавриха се този път непростимо...

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #2 -: Февруари 09, 2006, 11:16:38 am »
Е поне вече получихме що годе официално потвърждение :evil:
Да знаем да не се набутваме по 200 лв. за изследвания :(
« Отговор #3 -: Февруари 09, 2006, 11:37:37 am »
Цитат на: StefiZ
Е поне вече получихме що годе официално потвърждение :evil:
Да знаем да не се набутваме по 200 лв. за изследвания :(

А като си помисля че има много момичета които вече са се "набутали" се ядосвам още повече......пък горките от здравната каса се вайкат за някво си недоглеждане.........защо трябва и те да подтвърждават максимата ХУБАВА РАБОТА,АМА БЪЛГАРСКА :?:  :!:  :?:  :twisted: Наистина това което направиха си е меко казано гавра,трябваше да се разшуми около случилото се,за да си погледнат нещата отново и да направят официално това решение само, за да си вържат гащите......смешници.....само дето на доста момичета хич не им е до смях :roll:  :cry:
*
« Отговор #4 -: Февруари 09, 2006, 11:43:18 am »
Така е Роуз, наистина си вързаха гащите :twisted:  А само как се бях надъхала да си подам документите, да ми откажат и да се пробвам да ги съдя, защото няма официално решение, а сега и плана ми отиде по дяволите, кака да не ме е яд, кажи :wink:
*
« Отговор #5 -: Февруари 09, 2006, 11:47:59 am »
Решението на УС е от средата на януари. В смисъл, не са го приели заради шума по темата, а още преди да започнат да приемат документи на когото и да било. Не че това намалява яда ми
В очакване ....
*
« Отговор #6 -: Февруари 09, 2006, 11:50:15 am »
:evil: Просто нямам думи да изкажа възмущението си.За кой ли път се уверявам в каква геноцидна държава живеем.Питам се тези студенокръвни създания могат ли поне за миг да се поставят на мястото ни и да разберат по колко труден и унизителен път минаваме.Питам аз кога наи после ще има таван за цената на ин витрото и останалите методи ,а не да ни доят парите във всяка клиника колкото се може повече.Аз лично за първи път път планувам
да кандидатствам по тази т.нар.програма,но съм солидарна с всички които тази година за втори път кандидатстват.Какво да ви пиша дори не мога още клиника да избера.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #7 -: Февруари 09, 2006, 11:51:29 am »
добре де, това решение публикувано ли е някъде официално, защото до преди дни всичко беше слухове и мъгла?
дори и на Фусси това са го казали по телефона...
би трябвало меродавен относно ограниченията да е единствено текста на програмата, който е обнародван!

не съм убедена, че няма място за съдебни действия, при наличието на ловък адвокат.

дори и обаче всичко да им е изрядно, ние пак трябва да протестираме официално като сдружение срещу неправомерността на това решение! това ми беше и основната идея.
писмен официален протест до НЗОК, до МЗ, до медиите.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #8 -: Февруари 09, 2006, 11:54:16 am »
абе то когато и да е прието мен пак си ме ядосва,нищо че все още не съм лично засегната,защото не съм стигнала до АРТ.а и това че щяло да бъде "динамично" е само поредния прах в очите.........да има там ко да кажат.........защото е ясно че макар и увеличена бройка на 1500 жени-пак  е малко и ще бъде запълнена и е ясно като бял ден че няма да преразглеждат никакви документи на жени,който не са били допуснати.........а и да има свободни бройки......що да се товарят излишно да се занимават с работа.......нека си почиват.....докато дойде другата година :twisted:
« Отговор #9 -: Февруари 09, 2006, 11:58:58 am »
ГЕНОЦИД!!!
А питам аз-кой ще поеме отговорността за усвоените вече направления за изследванията по касата-доста семейства вече ги направиха-пак толкова пари на вятъра?!
Безсрамно безхаберие и немърливост!
Непременно трябва да реагираме-с всички сили и средства-навсякъде!
Въпреки че единственият порив у мен в момента е за физическа саморазправа-само да знам кой отново дирижира живота ми!.......
*
« Отговор #10 -: Февруари 09, 2006, 12:00:48 pm »
Цитат на: jam
добре де, това решение публикувано ли е някъде официално, защото до преди дни всичко беше слухове и мъгла?
дори и на Фусси това са го казали по телефона...
би трябвало меродавен относно ограниченията да е единствено текста на програмата, който е обнародван!

не съм убедена, че няма място за съдебни действия, при наличието на ловък адвокат.

дори и обаче всичко да им е изрядно, ние пак трябва да протестираме официално като сдружение срещу неправомерността на това решение! това ми беше и основната идея.
писмен официален протест до НЗОК, до МЗ, до медиите.

Официално ще ми го пратят до 14 дни.
НО!!!
Абсолютно трябва да се излезе с протестно писмо. Това е сигурно.
Непубликуването на това изискване е СТРАШНО БЕЗОБРАЗИЕ.

Мисля по въпроса за един иск за вреди. Дайте ми половин ден да го обсъдя с колеги. Мисля, че има мегдан поне да се опита. Ама не съм 100 процента убедена
В очакване ....
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: Кофти новини за програмата на НЗОК!
« Отговор #11 -: Февруари 09, 2006, 12:12:14 pm »
Цитат на: Fussii
Днес говорих по телефона с лекарката от Зравната каса, която отговаря на заявленията ми за достъп до обществена информация. Тя каза следното:

1. Срешение на УС на касата е прието, миналогодишни участнички в програмата да не бъдат включвани тази година.
2. Това решение е разпратено до всички РЗОК, с указания,  документи на миналогодишни участнички да не се приемат.
3. Разкайват се горко за пропуска си да публикуват това изискване в официалната програмата.
4. Решението било динамично(?!) каквото и да означава това. В смисъл, ако няма много кандидатки, можело да го преразгледат и да включат и жени от миналата година

Ще ми изпратят и официален писмен отговор. Ама ще почакам 2 седмици, за което.  :evil:

Съжалявам момичета. Много!  :(

Егати гаврата! "Динамично"! То като на опашка за мляко едно време - а бе вие се наредете, пък за когото стигне...
"Ако нямало много кандидатки..." - според мен са съвсем наясно, че наплива е огромен, и тъкмо затова изфабрикуваха това "динамично" ограничение! Нали така!!!

Фуси, благодаря ти много!
« Отговор #12 -: Февруари 09, 2006, 14:06:51 pm »
Ето отговорът от РЗОК - Пловдив
"НЗОК-РАЙОННА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАСА-ПЛОВДИВ
гр. Пловдив, ул. Христо Чернопеев 14, тел. 603 011, факс 603 013

В отговор на питане с вх.№94-00-126/06.02.06г.  On-Line консултации:      С НРД-2006г. е предвидена Програма за лечение на безплодие при жената.
За информация, относно критериите,  необходимите документи и  изследвания за кандидатстване за включване в посочената програма се обърнете към Вашият акушер-гинеколог или общопрактикуващ лекар.
С решение на Управителният съвет  РД-УС-0414/09.01.06г. НЗОК ще заплаща само един опит по процедурата “in vitro”  с цел даване възмажнаст на по-голям брой жени да бъдат включени в програмата."

Нямам коментар........
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #13 -: Февруари 09, 2006, 14:14:44 pm »
Сдружението задължително ще реагира.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #14 -: Февруари 09, 2006, 18:12:55 pm »
Непубликуването на това изискване е СТРАШНО БЕЗОБРАЗИЕ.

Страшно малодушие цари в Здравната каса! Как е възможно тези чиновници да мислят за програмата месеци на ред, при условие че е имало такава миналата година, и на края да измислят толкова плосък трик за елиминиране на равнопоставени и нищо неподозиращи хора!
Аз кандидатствам за първи път по програмата, но подкрепям напълно идеята това деяние от страна на Здр. каса да не остава ненаказано или поне да не остане скрито за хората - и тези които имат проблеми като нашите, и тези които и понятие си няматат за какво става дума - защото това утре може да се случи на тях или на техни близки (не го желая на никого, разбира се)!
Предполагам, че много момичета като мен са се втурнали да си направят изледванията час по-скоро още в началото на февруари, че и по-рано, и така са се набутали средно със 150-200 лв. - е, някой трябва да им върне парите или поне да поеме отговорността и да се извини за безумието, което е сътворил! Всичко това е нелепо, ужасно подтискащо на фона на нашата борба за дете - чиста форма на гавра с нашите чувства и нерви!
Благодаря на Фани за всеотдайната и борба с малодушните чиновници!
« Отговор #15 -: Февруари 09, 2006, 20:31:28 pm »
Ужас и безумие!
Е това вече е върхът! :x
Еми нямам думи.
Това е то. А който си е похарчил парите ще си остане за негова сметка.
Как не ги е срам.  :x
Това решение трябваше да се публикува много по-рано.
Пък и нали уж част от бройките щеше да бъде за тези, които не са успели миналата година.
Те започнаха всеки ден да си менят изискванията!
Какво ли ще измислят утре?????
« Отговор #16 -: Февруари 09, 2006, 20:59:28 pm »
Съчувствам ви момичета. Тук също е безумно скъпо, но поне можеш да си намериш работа да бачкаш като вол и да спестяваш частично и да успееш за година да събереш цената за 1-2 опита. Но това решение е много тежко за тези, които нямат тази възможност. Изпращам ви сърдечната си подкрепа.
« Отговор #17 -: Февруари 09, 2006, 21:00:58 pm »
А какво е изискването за възрастта?Помня,че преди имаше нещо-програмата ,като я въведоха за 1ви път беше за жени над 35,изглежда е имало много несъгласни и това изискване отпадна.
Защо сега ограничават за жени до 40?И това не е правилно,имам позната на 41 и какво ,тя няма да се възползва от касата?Защо,нали именно инвитрото помага при по-възрастни жени?
Ядосвам се!Егати,тъпата програма,как може в нормалните държави да се поемат всички опити,а тук не???
« Отговор #18 -: Февруари 09, 2006, 22:13:00 pm »
Еееее, наистина не е честно спрямо нас,потърпевшите борещите се със стерелитета :evil: .Момичета нямам думи.Днес ходих в клиниката в която исках да направя втория си опит,за да си взема пакета с който искам да кандидатствам в здравната каса за втори опит,доктора ми каза да пробвам така или иначе съм си направила всички изследвания а и официално нямало забрана до клиниката да не подготвят пакети за жени които искат да се възползват втори път от програмата :ask: .Въпреки всичко утре в 9.00 ще си пробвам късмета.Стискайте палци!  :balk_602:
Вярвай в трудни моменти,смей се когато тъжиш,лесно е глава да отпуснеш,трудно е да победиш!
« Отговор #19 -: Февруари 09, 2006, 23:53:07 pm »
Mорки, не се ядосвай на държавата. не е така както ти си мислиш в "нормалните" държави. Навсякъде е различно. Тук при нас не само има ограничения за възрастта (до 39), но също така за непушене на цигари, за липса на деца на някой от партньорите от предишен брак, тегло и други! Дават само до един опит и то не навсякъде. Има условия и се чака по 2 години! Ако ти харесва. Ако не- отиваш на частно, а там цифрите са ужасни.