0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: От 2009г - до 3 безплатни опита инвитро?!?!
« Отговор #180 -: Октомври 20, 2008, 14:58:15 pm »
И аз се изненадах като ми каза Стаменов, че още през януари ще стартира, но това бяха думите му. Не знам.. На мен също ми се струва, че срокът е кратък защото и аз не съм чула конкретни параметри (най-вероятно защото, както казва и мини, няма още програма). Само предавам думите на доктора. Иначе за подробности не съм питала. А и той каза само едно изречение по въпроса.

« Отговор #181 -: Октомври 20, 2008, 21:31:48 pm »
Аз бях миналия понеделник при д-р Стаменов.Попитах дали ще има безплатни опити и отговора беше ясен и категоричен - да,ще има! Попитах какви ще са условията.Каза,че ще се подават документи, подобни на тези като за здравната каса.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #182 -: Октомври 21, 2008, 09:33:45 am »
А можем ли вече да подготвяме някакви документи за тази програма или още е рано?
Аз за първи път мисля да кандидатствам и въобще не съм наясно!!!
Ако може някой да ме просвети!!! :oops:
*
« Отговор #183 -: Октомври 21, 2008, 11:51:58 am »
А къде ще трябва да се подават документи?

*

sunnynevi

• 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
« Отговор #184 -: Октомври 21, 2008, 12:55:53 pm »
Дано надеждите ни се увенчаят с успех!!! :goodluck: :bighug:
Хубаво е да я има надеждата, че някой, някъде прави нещо за нас  :balk_173:
Освен Докторите, разбира се!!! :balk_5:

*
« Отговор #185 -: Октомври 21, 2008, 16:03:40 pm »
Аз, доколкото разбирам, тази програма няма да е като ОНАЗИ програма на ЗК и критериите и документите за включване все още не са изяснени. Предполагам, че необходимите изследвания ще са подобни на онези, които се подават по ЗК, така че, който иска да се информира, има една мно-о-о-го дълга тема по въпроса във форума. Моят съвет обаче е да не подготвяте изследвания отсега, тъй като някои от тях имат давност - след като не се знае кога точно ще стартитра програмата, да не се прецакаме да ги правим по два пъти  :wink:
*
« Отговор #186 -: Октомври 21, 2008, 16:12:10 pm »
Тъй като не съм наясно - може ли док да ми подготви протокол, а после като се изяснят критериите да направим само необходимите изследвания?!?!
*
« Отговор #187 -: Октомври 21, 2008, 16:38:07 pm »
Тъй като не съм наясно - може ли док да ми подготви протокол, а после като се изяснят критериите да направим само необходимите изследвания?!?!
  Вики, нищо още не е ясно. Тъй че не виждам какъв протокол ще ти изготви доктора, като изобщо още не ясно как ще се действа. А това, че д-р Стаменов е казал, че още от януари ще стартира тази програма ми се струва доста прибързано изказване, въпреки че много ще се радвам да е прав.
*
« Отговор #188 -: Октомври 21, 2008, 17:11:14 pm »
И на мен ми е странно!!!Как ще стартира от януари, без да са изяснени най-важните неща!Но всъщност и до сега, кандидатстването за лекарства по касата ставаше чак март месец, така че сигурно и сега ще е така!!!
« Отговор #189 -: Октомври 21, 2008, 17:24:46 pm »
Това е резултата от разговора с Д-р Антония Първанова на 13.10 вечерта по ББТ - изказването на Ultra към края на първа страница http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=30703.0 . На 19.10 от думите на Радина и Д-р Стаменов на информационната борса "Искам бебе" в гр.Шумен стана ясно, че в момента се урежда административното прехвърляне на отпуснатите средства от 10 млн. лв. към Обществен фонд за репродуктивно здраве http://www.iskambebe.bg/article_details.php?id=156&c=3&sc=2&show=false и ще се обсъждат и приемат критериите за подбор на двойките, които ще бъдат финансирани, както и подбор на клиниките където ще се извършват съответните изследвания, лечения и програми Инвитро. Всичко това до края на годината - 2008 г. трябвало да бъде уточнено и през м.януари 2009г. да започне подаването на съответните документи. За всички решения ще бъдем известени.
« Отговор #190 -: Октомври 22, 2008, 16:57:54 pm »
Здравейте,знае ли някой как ще се процедира-трябва ли да се регистрираме или записваме в здр.каса или някъде другаде за тези безплатни опити ? :balk_103:
*
« Отговор #191 -: Октомври 22, 2008, 17:15:26 pm »
Явно трябва да изчакаме, за да се уточнят всички въпроси и после ще публикуват всички срокове, критерии, изисквания.....за да знаем и ние как да процедираме.
*
« Отговор #192 -: Октомври 23, 2008, 09:25:28 am »
Това е резултата от разговора с Д-р Антония Първанова на 13.10 вечерта по ББТ - изказването на Ultra към края на първа страница http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=30703.0 . На 19.10 от думите на Радина и Д-р Стаменов на информационната борса "Искам бебе" в гр.Шумен стана ясно, че в момента се урежда административното прехвърляне на отпуснатите средства от 10 млн. лв. към Обществен фонд за репродуктивно здраве http://www.iskambebe.bg/article_details.php?id=156&c=3&sc=2&show=false и ще се обсъждат и приемат критериите за подбор на двойките, които ще бъдат финансирани, както и подбор на клиниките където ще се извършват съответните изследвания, лечения и програми Инвитро. Всичко това до края на годината - 2008 г. трябвало да бъде уточнено и през м.януари 2009г. да започне подаването на съответните документи. За всички решения ще бъдем известени.

Благодаря за тази информация. Аз мисля, че при добра организация може всичко да е ясно до края на годината. Все пак за повечето от нас времето е от голямо значение.
*

eloiz

• 167
  • Чакам те бебчо...
« Отговор #193 -: Октомври 23, 2008, 20:26:29 pm »
Момичета,преди малко казаха по новините че са приели решението за трите безплатни опита.Най-щастлива ме прави това,че няма да има възрастови ограничения.
Дай боже щастието ни да се усмихне!
« Отговор #194 -: Октомври 23, 2008, 22:02:37 pm »

СУПЕР НОВИНА
*

Eti76

• 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
« Отговор #195 -: Октомври 24, 2008, 20:47:39 pm »
Привет, а другото хубаво е, че няма да има нищо общо с касата! Обществен фонд ще управлява средствата!
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)
*
« Отговор #196 -: Октомври 24, 2008, 20:52:58 pm »

СУПЕР НОВИНА
Момичета, а казаха ли какво точно ще финансират. Аз например ще правя инвитро на спонтанен цикъл. Ще ми платят ли само процедурата, т. като от лекарства нямам нужда!
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
*

Eti76

• 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
« Отговор #197 -: Октомври 24, 2008, 21:06:39 pm »
Идеята е към всеки случай да се подхожда индивидуално - т.е. всеки си ползва това, от което се нуждае. Парите следват пациента - т.е. той отива където желае, а накрая похарчената сума се превежда в клиниката от този фонд. Нещо такова. Става дума за до 3 опита до по 5000лв. Т.е. ако твоя опит излезе 4500 - ок, но ако излезе 5500 - ще си доплати пациента. Това е идеята. Ако опита е успешен - супер, ако и 3-те са неуспешни - лошо... Но 3 опита на всички нуждаещи се е невероятно добро постижение.
Айде още малко остана до победата:)
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)
*
« Отговор #198 -: Октомври 24, 2008, 21:27:30 pm »
Идеята е към всеки случай да се подхожда индивидуално - т.е. всеки си ползва това, от което се нуждае. Парите следват пациента - т.е. той отива където желае, а накрая похарчената сума се превежда в клиниката от този фонд. Нещо такова. Става дума за до 3 опита до по 5000лв. Т.е. ако твоя опит излезе 4500 - ок, но ако излезе 5500 - ще си доплати пациента. Това е идеята. Ако опита е успешен - супер, ако и 3-те са неуспешни - лошо... Но 3 опита на всички нуждаещи се е невероятно добро постижение.
Айде още малко остана до победата:)
Явно Господ разбира и малко български!!! След 4 неуспешни опита и безбройни изследвания вече сме на ръба....
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
*
« Отговор #199 -: Октомври 24, 2008, 22:03:00 pm »
Момичета, а сигурно ли е това, че няма да има възрастови ограничения?