Здравейте момичета,
Позволявам си да се намеся в темата ви, за да се опитам да ви поуспокоя до колкото е възможно разбира се.Бременна съм в 5 месец (след спонтанен аборт през януари). В 5 седмица без предварително кървене от мен изпадна съсирек с големината на каийисия, аз бях сигурна, че това е бебчо. Последва кървене. За мое щастие гинеколожката установи, че бебчо си е на място, но бременността ми беше в състояние 50-50 тъийи като имах доста съсиреци в матката си, които притискаха плодния сак и можеха да го избутат. Док ми предписа Утрогестан 200мг 3х1 орално,много лежане и ставане само до тоалетна и ми каза да се моля на чудо. На същия този преглед док установи че бебчо е малко по-малък, но това не било притеснително, защото е възможно просто да съм имала по-късна овулация.
С приемането на утрогестана, кръвта намаля и преемина в кафявата гама. Ден по-късно обаче усетих отново шуртене докато си лежах и отивайки до WC още един голям съсирек падна. Веднага отидохме до болницата, но бебо си беше още на място. Док установи ниско разположена плацента и ме посъветва да пия 4х1 утрогестан. Хубавото при оралния прием е,че много те преспиват, което ти позволява по-малко да се тревожиш. И така до 17 седмица аз си кървях на 10-12 дни и наистина губех голямо количество кръв, която обаче беше по-размита, като разредена. Спрях да тичам при всяко прокървяване при док, просто си пиех хапчетата и си кротувах в леглото. Вероятната причина за моите проблеми е била плацентата и нейното оформяне, при което вероятно са се пукали капилярчета, което е причинявало кървенето. На последния преглед док каза,че вече бременността спада към нормалните.
Надявам се ако не съм помогнала, то поне да съм ви поуспокоила. Желая ви успех и се заредете с мноооого търпение!