Реших да Ви поразсмея малко, като Ви копирам отговора на управителката на детска кухня Juniormenu на мое писмо, в което доста обширно обясних че манджите им не стават за хора и за животни, да не говорим, че картоф сварен там няма, направо дзвънкат, ако ги пуснеш.
Аз нали скоро ще пускам Габи на ясла, та реших да свикне детето да минем на кухня, ама то тва се не яде, ако и в яслата е така не знам. От тая кухня така изтрещях, че станах супер "любезна" в писането и на тия им пратих една проверка от ХЕИ да ги научат как се готви
Обаче управителката в отговора си до мен просто изби рибата смяла съм се със сълзи докато четох.По тъпо обяснение не бях чела.
Ха, сега четет и се смейте и да не се излъжете да си давате парите на тази кухня.
Уважаема госпожо Христова,
Съжаляваме за впечатленията Ви от последните дни. Ще информираме за тях главния готвач и ще осъществим контрол за избягване на посочените от Вас оплаквания.
По отношение на картофите. Оказва се, че е проблем да се намерят и закупят от един доставчик количествата картофи които се използват дневно в кухнята. Пазарува се от различни доставчици, поради което закупените картофи са от различни производители, с различни качества. Възможно е и сортовете картофи които се отглеждат и предлагат, да не са с възможно най-добрите качества. По тази причина времето за сваряване на картофите използвани в едно ядене е различно. Специално заради приготвянето на картофите изтеглихме работното време в кухнята с половин час по - рано сутринта. От момента на започване на работа на персонала в кухнята, до момента на разсипване на храната, картофите се варят. Не може да удължим неограничено времето за варене, тъй като това ще забави процеса на разсипване и транспортиране на храната до раздавателните пункове.
Опитваме всички възможни варианти които ще доведат до пълното сваряване на картофите – по – ситно нарязване, пасиране на една част от тях. Явно обаче, не винаги успяваме.
Надяваме се на Вашето разбиране и ще положим усилия за отстраняване на констатираните от Вас оплаквания.
София, 08.08.2008 година
С уважение,
Управител: Б. Дилкова