Zdraveite,
Toku sto se obadih v Mvo na pravosadieto za da si raziasnia malko poveche nestata, no vmesto raziasnenie poluchih dosta protivorechiv otgovor, koito dosta me otchaia. Momicheto, t.e. iuristkata, nai-uchtivo mi obiasni, che e po dobre da napravim osinoviavane po nacionalen red, z mejdunarodnite osinoviavania se baviat mnogo, bukvalno "tochat se s godini". Na vaprosa mi "E kak da go napravim po vatreshen red, ako mi iskate fishove za zaplata moga da vi dam samo ot Ispania" samo mi kazaha Aaa, da...Ste triabva da izpratia pismeno zapitvane na faksa na Mvoto, ne znam kak ste go napravia, z niamam kirilitca na komputara mi. Tova, koeto me otchaiva e vremeto - naistina li se tochi vsichko s godini...Ami tova e zasega, nadiavam se skoro da razbera koi sa nujnite dokumenti i koi dokument ot kade triabva da se izvadi. Ako niakoi moje da mi pomogne s informacia ste sam mnogo blagodarna. Pozdravi na vsichki!
===================================================================================
Здравейте,
Току сто се обадих в Мво на правосъдието за да си разясня малко повече нещата, но вместо разяснение получих доста противоречив отговор, които доста ме отчая. Момичето, т.е. юристката, най-учтиво ми обясни, че е по добре да направим осиновяване по национален ред, з международните осиновявания се бавят много, буквално "точат се с години". На въпроса ми "Е как да го направим по вътрешен ред, ако ми искате фишове за заплата мога да ви дам само от Испания" само ми казаха Ааа, да...Сте трябва да изпратя писмено запитване на факса на Мвото, не знам как сте го направя, з нямам кирилитца на компютъра ми. Това, което ме отчайва е времето - наистина ли се точи всичко с години...Ами това е засега, надявам се скоро да разбера кои са нужните документи и кой документ от къде трябва да се извади. Ако някои може да ми помогне с информация ще съм много благодарна. Поздрави на всички!