fatalwoman, да споделя и аз опит (вече имам такъв) със забременяването с ЕМ:)
Та, оперирана съм от доста тежка форма на ЕМ (3-4-5 не знам точно)през дек.2003г. Отсранени са яйчник и половина и сраствания към тръбите, задна маточна стена и черва! Доста дълго се възстановявах от тази операция, но лечение с медикаменти за тотално спиране на цикъла за 3, 6 или 9 месеца от типа на тези, които отпуска сега Програмата на НЗОК, не са ми предписвани. Може би защото тогава още тази програма не е била действаща...
Та след доста дълги опити, все неуспешни по една или друга причина (обикновено не реагирах на стимулациите и се оказа в началото на тази година, че съм в началото на менопауза и с ИЯР), аз забременях за първи път в живота си!
Октомври започнахме стимулация за собствена яйцеклетка, въпреки че аз вече 5-6 месеца чаках донор. Изконсумирах мнооого хормони, но 2 фоликула все пак пораснаха. Извадихме 1 яйчице, оплоди се и се захвана.
За съжаление в началото на 8-ма г.с. направих спонтанен аборт. Засега не е ясно точно от какво, но получих едно жестоко повръщане и в резултат на него страхотно обезводняване. Има голяма вероятност това да е причината, особено при моите 48кг на ръст 165см. Засега друга причина не сме намерили, но това в момента не е най-важното. Най-важното е, че с нелекувана ЕМ и с ИЯР (а прогестерона ми по време на цялата стимулация беше 0,00!!!), аз забременях след трансфер на един-единствен ембрион! Да ви кажа, това си е чудо, поне според мен!
Разказвам ви това, не за да ви тревожа, а за да ви вдъхна кураж, че щом при мен, която съм с такива усложнения, се сучи забременяването (и аз пак ще опитам съвсем скоро), то при всички има надежда да се случи!
Моля ви, само не се отчайвайте!:)