0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #900 -: Декември 17, 2008, 21:51:06 pm »
evro , само чрез материала от ендометриалните биобсии може ли да се диагностицира ендометриоза?  Колко биобсии правихте в цикъла преди ИКСИ- то?
Не си ме разбрала. От лапарото "излезе" ЕМ, а биопсиите бяха с друга цел, материала при тях се добива от матката, а ЕМ е извън нея. Цервикса ми е ужасно крив и от общо 5 опита за проникване в матката, само веднъж влезе катетъра (винаги съм имала трудни трансфери).

Eti76,  :hug2:!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #901 -: Декември 18, 2008, 02:12:43 am »
evro , на практика ин витрото при активна ендометриоза ли го правихте или премина през курс на лечение?
 Питам , защото : Има съмнения за ендометриоза при мен , но лапаро решихме да направим , ако ИКСИ - то е неуспешно. Док. предлага в цикъла преди процедурата да направим ендометриални биобсии с цел подпомагане на имплантацията и да се види NK активността ( имам букет от имунологични отклонения). Затова се чудех не става ли  "с един куршум - два заека"...
*

evro

• 5167
« Отговор #902 -: Декември 18, 2008, 07:23:31 am »
evro , на практика ин витрото при активна ендометриоза ли го правихте или премина през курс на лечение?
 Питам , защото : Има съмнения за ендометриоза при мен , но лапаро решихме да направим , ако ИКСИ - то е неуспешно. Док. предлага в цикъла преди процедурата да направим ендометриални биобсии с цел подпомагане на имплантацията и да се види NK активността ( имам букет от имунологични отклонения). Затова се чудех не става ли  "с един куршум - два заека"...

Разбира се че беше горена ЕМ, но блокожи след лапарото с цел медикаментозно лечение- не.
Не мога да ти дам съвет, какво и кога да направиш, но мога да ти дам кураж и да ти казжа че нито една от двете процедури не е страшна и травмираща физически.
Пожелавам ти късмет!
« Последна редакция: Декември 18, 2008, 07:25:24 am от evro »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Eti76

• 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
« Отговор #903 -: Декември 18, 2008, 22:11:08 pm »
fatalwoman, да споделя и аз опит (вече имам такъв) със забременяването с ЕМ:)
Та, оперирана съм от доста тежка форма на ЕМ (3-4-5 не знам точно)през дек.2003г. Отсранени са яйчник и половина и сраствания към тръбите, задна маточна стена и черва! Доста дълго се възстановявах от тази операция, но лечение с медикаменти за тотално спиране на цикъла за 3, 6 или 9 месеца от типа на тези, които отпуска сега Програмата на НЗОК, не са ми предписвани. Може би защото тогава още тази програма не е била действаща...
Та след доста дълги опити, все неуспешни по една или друга причина (обикновено не реагирах на стимулациите и се оказа в началото на тази година, че съм в началото на менопауза и с ИЯР), аз забременях за първи път в живота си!
Октомври започнахме стимулация за собствена яйцеклетка, въпреки че аз вече 5-6 месеца чаках донор. Изконсумирах мнооого хормони, но 2 фоликула все пак пораснаха. Извадихме 1 яйчице, оплоди се и се захвана.
За съжаление в началото на 8-ма г.с. направих спонтанен аборт. Засега не е ясно точно от какво, но получих едно жестоко повръщане и в резултат на него страхотно обезводняване. Има голяма вероятност това да е причината, особено при моите 48кг на ръст 165см. Засега друга причина не сме намерили, но това в момента не е най-важното. Най-важното е, че с нелекувана ЕМ и с ИЯР (а прогестерона ми по време на цялата стимулация беше 0,00!!!), аз забременях след трансфер на един-единствен ембрион! Да ви кажа, това си е чудо, поне според мен!
Разказвам ви това, не за да ви тревожа, а за да ви вдъхна кураж, че щом при мен, която съм с такива усложнения, се сучи забременяването (и аз пак ще опитам съвсем скоро), то при всички има надежда да се случи!
Моля ви, само не се отчайвайте!:)
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)
« Отговор #904 -: Декември 19, 2008, 17:24:08 pm »
Здравейте мили момичета, които продължавате борбата с тази коварна болест. Пускам този постинг за да ви вдъхна кураж и вяра, както на мен сте ми вдъхвали когато съм била на дъното на отчаянието. След 4 години борба за бебенце и едно неуспешно Инвитро от миналата година, тази година чудото стана и видях двете чертички за първи път в живота си след второ Инвитро (по-точно ИКСИ).
2007 ми беше направена лапароскопия от която диагнозата беше ендометриоза 4-та степен (бяха засегнати яйчниците и имах доста сраствания). Докторите бяха унищожили огнищата, които са видяли и след лапароскопията минахме веднага на Инвитро без медикаментозно лечение.....за съжаление беше неуспешно.
И като доказателство, че по Коледа стават чудеса, тазгодишната процедура беше успешна - едноплодна бременност. Надявам се всичко да е наред и нека всички да гушнем така желаните и дългоочаквани съкровища. Много късмет и сбъднати мечти за смелите бъдещи мами, защото всички тук са такива.
« Отговор #905 -: Декември 19, 2008, 17:27:34 pm »
Весели Празници на всички момичета!
« Последна редакция: Декември 19, 2008, 17:29:05 pm от buba_ste »
*
« Отговор #906 -: Декември 19, 2008, 22:56:04 pm »
Буба честито мила и леки 9 месеца! ПОжелавам ти  на финала здраво и ревящо бебче!
« Отговор #907 -: Декември 22, 2008, 15:38:28 pm »
момичета някоя от вас учасвала ли е в някоя от фондаиите които финансират инвитро процедури.и имам ли шанс според вас.
« Отговор #908 -: Декември 22, 2008, 19:39:17 pm »
Имаш шанс! Пускай молба. Пожелажам ти успех!
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #909 -: Декември 22, 2008, 21:31:32 pm »
благодаря от сърце за куража.пожелавам и на вас скорошни рожби. :D
« Отговор #910 -: Декември 24, 2008, 09:58:25 am »
весели празници сладури.мн късмет и щастие през новата година и нека през 2009г да напълним коли4ите най накрая.целувам ви вси4ките
« Отговор #911 -: Януари 07, 2009, 11:16:49 am »
може ли някой да ми каже след вси4ки изследвания и запо4ване на инвитро коя е първата стъпка в инвитрото
*

evro

• 5167
« Отговор #912 -: Януари 07, 2009, 16:41:38 pm »
Ако имаш предвид как протича ин витро цикъла - стимулация - пункция - трансфер - тест.

Те осмислят живота ни!

« Отговор #913 -: Януари 08, 2009, 00:18:11 am »
за6тото бях 4ула 4е първо спирали цикъла и после се стимулира зна4и не е така.благодаря
*
« Отговор #914 -: Януари 08, 2009, 00:26:43 am »
алексия, много зависи по какъв протокол ще протече стимулацията? При дългия се блокира хипофизата предходния цикъл, докато при късия не.
*
« Отговор #915 -: Януари 08, 2009, 00:27:43 am »
В някои случаи подтискат яйчниците (блокаж) преди стимулацията!
« Отговор #916 -: Януари 08, 2009, 11:04:39 am »
благодаря ви много момичета. :wink:
« Отговор #917 -: Януари 16, 2009, 11:17:20 am »
искам да попитам моми4ета с ендометриоза които са правили ин витро колко им е излязло като сума.
*
« Отговор #918 -: Януари 16, 2009, 14:56:14 pm »
искам да попитам моми4ета с ендометриоза които са правили ин витро колко им е излязло като сума.

здравей дано не те стресна със сумата ,която ми излезе на мен 8000лв.(по 450 ед. пурегон на ден)аз също съм с енсометриоза и док не ми даде голям шанс да се получи бременост,но вупреки всичко реших да се пробваме с моят съпруг за съжаление с неуспех :(.лекувах ем 6мес. но при опита имах отново огнища,образувах четири фоликула от които извадиха само два оплодиха се две яйцеклетки , но док ми каза 4е  не се развиват много добре,но ми ги върнаха на 5 ти ден незнам може би от тази гадна ем. мисля да се пробвам на ЕЦ стига да рещат да приемат  новия закон ,защото финансите ми свършиха.
успех на всички  :bighug:
*
« Отговор #919 -: Януари 16, 2009, 19:33:57 pm »
На мен ми излезна към 6000-7000лв(не помня точно), но ми слагаха доста инжекции 56 на брой манупур мисля беше , и дадох повечето за лекарства. Имах само 3 яцеклетки, когато попитах док защо са толкова малко той ми каза че е заради ендометриозата. Оплодиха се 2 и ми ги върнаха на 2-ри ден и въпреки че не вярвах че ще стане инвитрото беше успешно. Успех