0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро / ИКСИ октомври и ноември 2008
« Отговор #1520 -: Ноември 16, 2008, 17:11:14 pm »
 :thankyousign:
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #1521 -: Ноември 16, 2008, 18:16:44 pm »
Аз довечера съм на Прегнил. Само тази инжекция не знам как да си я бия. :D От вчерашните хормони се оказа, че имам завишен Пролактин- 605 при реф. горна граница 513. Знам, че това не е добре, но след резултатите не съм говорила с док. Само ми беше написал последните инжекции във файла. Доколко е лош високия пролактин? Досега съм го изследвала само веднъж и беше по средата някъде на референтните стойности. Иначе пункцията, животи и здраве, ми е за вторник.

« Отговор #1522 -: Ноември 16, 2008, 18:34:20 pm »
Zlatulka, прегнила се бие мускулно /не зная дали може подкожно/. Относно пролактина - нямам идея как влияе. Но не го мисли чак толкова! Всичко ще мине ОК във вторник! Успех на пункцията и да извадите хубави яйчица!  :bighug:
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #1523 -: Ноември 16, 2008, 18:49:46 pm »
Знам, че е мускулно Прегнила. Затова и не мога да си го сложа сама. :D Мерси за подкрепата, барбарон. Леко чакане на теб.

« Отговор #1524 -: Ноември 16, 2008, 18:55:41 pm »
Знам, че е мускулно Прегнила. Затова и не мога да си го сложа сама. :D

Може и половинката бе! Ама гледай да не си го поядосала преди това  :lol:
Майтап де!
*
« Отговор #1525 -: Ноември 16, 2008, 19:12:21 pm »
Злати, ами аз съм си го била подкожно, но тук се казва това чудо Предалон. Дори после в клиниката ме караха да се подписвам, че съм си го сложила точно в часа, в който ми бяха определили.  :lol:   
Ако не можеше да си го сложиш сама, нямаше да ти го дадат, а мускулните не са за всеки.

Дано се изкаже и някой по-компетентен, но при мен беше така.

Много късмет! :bighug:

*
« Отговор #1526 -: Ноември 16, 2008, 19:25:56 pm »
Злати всяка сестра може да ти го сложи като й кажеш мускулно в дупето.
« Отговор #1527 -: Ноември 16, 2008, 19:48:14 pm »
Пролактин- 605 при реф. горна граница 513. Знам, че това не е добре, но след резултатите не съм говорила с док.. Доколко е лош високия пролактин? Досега съм го изследвала само веднъж и беше по средата някъде на референтните стойности. Иначе пункцията, животи и здраве, ми е за вторник.
Злати, не се притеснявай за пролактина, още повече, че ти е малко над горна граница. Моят в денят на пункцията беше 1100  8Oпри норма около 800, вспоследстие спадна до горна граница и въпреки притеснението опита беше успешен.Тогава отидох на ендокринолог и той каза, че е стресов хормон.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #1528 -: Ноември 16, 2008, 19:48:32 pm »
Знам, бе сладурки. Ще ходя довечера в клиниката поради тая причина. Споко, няма да си целя дупето сма. :D Иначе не са ми го дали от клиниката, а една приятелка ми го даде.
Евертън, само си питам аз. Иначе съм сигурна, че съм в добри ръце и ако има нещо стряскащо ще ми кажат. Аз почивах 15 мин. пред лабораторията, но точно преди това ходих 10-ина мин. пеша. Дано да е от това. :D
« Последна редакция: Ноември 16, 2008, 19:51:03 pm от Zlatulka »

*

Eti76

• 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
« Отговор #1529 -: Ноември 16, 2008, 23:26:34 pm »
Златулка, ти предполагам вече разбра, че Прегнила е за мускулно инжектиране, а не за подкожно, но аз да си кажа:) А за Пролактина, споко, то е най-добре по учебник да се изследва още в леглото сутринта, ама ако не - поне половин час абсолютен покой (т.е. легнала на кошетката), преди да ти вземат кръвчицата. Така че, това ще да е причината за високите стойности! Не се коси!
Успех:)
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #1530 -: Ноември 17, 2008, 10:13:50 am »
Ходих снощи в 24.00 ч. да ми бият прегнила, вторник съм на пункция, стискайте палци :D.

И на мен пролактина в петък ми беше висок, 700 при норма 500 и сестрата ми написа рецепта за достинекс, 5*1 таблетка през 3 дни, взех вечерта едното, но не успях да говоря с д-р Персенска за това.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #1531 -: Ноември 17, 2008, 10:50:44 am »
Хайде да се отчета и аз: ембиончето ни е е едничко - 14мм. След две седмици пак ще ходим да чуем пулса. Имам малко течност в корема ( доктора каза, че е от хормона, който се повишава) и ако много ми се подуе ще ми я извадят по някакъв начин - не е опасно за бебето(попитах). Спирам Утрогестана и оставам само на Фраксипарин и фолиева киселина естествено. Това е засега от мен. Целувам ви всичките и нали знаете: УСПЕХ!!! :D
*
« Отговор #1532 -: Ноември 17, 2008, 10:54:48 am »
Мидж, страхотно! Вярвам, че всичко ще е наред  :D
Мириам, честито  :)
Успех на всички преди пункция, в очакване на трансфер и в дните след него  :D

When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #1533 -: Ноември 17, 2008, 10:57:45 am »
Мила Грейси,успех и чакаме най-хубавата новина от теб!Бог да е с теб!
*
« Отговор #1534 -: Ноември 17, 2008, 11:22:31 am »
Мидж, толкова се радвам за прекрасния резултат, стискам палци всичко да е наред до края :D
и на всички чакащи успех :D
*
« Отговор #1535 -: Ноември 17, 2008, 11:40:01 am »
Zlatulka, за пролактина и при мен беше така, но ми се струва че ако не е взет правилно стойностите са малко по-високи. Изследвах го в клиниката по време на стимулацията, но там стоях 15мин пред лабораторията, а през това време все някой те пита нещо. А лятото го бях смъкнала доста под горната граница, въпреки това не спрях бромокриптина напълно, а сега в клиниката резултата беше около 700. А тук когато го изследвах лежах на кушетка половин час в пълен покой и ми взеха кръв на място още преди да стана.

Miriam, честито! Пожелавам ти лека бременност! :D
Успех на всички очакващи!
*

Aubergine

« Отговор #1536 -: Ноември 17, 2008, 11:46:06 am »
Miriam, браво, чудесен ембрион :D Пази се и си почивай. :kiss:

silvanchence, стискам палци за пункцията утре, ще видиш, че всичко ще е наред. :crossfingers:

Аз продължавам със  зацапванията, в сряда съм на преглед, дано всичко е наред, че се поболях от притеснения. Имах и много остри болки в корема, сега пазя леглото.

Успех на всички, прегръщам ви! :bighug:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #1537 -: Ноември 17, 2008, 11:48:49 am »
Хайде да се отчета и аз: ембиончето ни е е едничко - 14мм. След две седмици пак ще ходим да чуем пулса. Имам малко течност в корема ( доктора каза, че е от хормона, който се повишава) и ако много ми се подуе ще ми я извадят по някакъв начин - не е опасно за бебето(попитах). Спирам Утрогестана и оставам само на Фраксипарин и фолиева киселина естествено. Това е засега от мен. Целувам ви всичките и нали знаете: УСПЕХ!!! :D

Как ще спреш утрогестана?! Кой ти го каза?
Прогестерона при бременност след АРТ се приема до 12-14 седмица! От изключителна важност е добавянето на прогестерон! Аз примерно в 10 седмица нямах жълто тяло, а за плацентата още е рано.
За мен това не е разумно предложение.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #1538 -: Ноември 17, 2008, 11:52:59 am »

Как ще спреш утрогестана?! Кой ти го каза?

Мириам, Еврото ме е изпреварила. И аз щях да питам да не би да не си разбрала правилно? 
*
« Отговор #1539 -: Ноември 17, 2008, 12:00:37 pm »
Грейс, леко и неусетно да се търкулне времето до теста (нямам рецепта как става това)
Успех!!!