0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инвитро / ИКСИ октомври и ноември 2008
« Отговор #460 -: Октомври 08, 2008, 16:42:10 pm »
[quote author=Дживотинче link=topic=29954.msg481460#msg481460 date=1223471078
Можеш да направиш кръвен тест най-рано 10 дни след трансфер (може и по-рано, но не е за предпочитане, защото не винаги е достоверен). А болките в корема и подуването кога ги получи? Мисля, че най-добре е да се обадиш на док, защото понякога нищо не значат, но понякога са предвестник на хиперстимулация.
Успех и дано подуването ти е за нещо хубаво!
[/quote]
Мерси мила,ами болките ги имам след пункцията и незнам дали е нормално още да ме боли.Незнам дали да се обаждам на док. или да изчакам още малко.
*
« Отговор #461 -: Октомври 08, 2008, 16:49:53 pm »
И аз съм с болки в корема имам усещането 4е 6те ми дойде всеки момент днес ми е 8-ми ден от трансфера,а корема ми е подут още при стимулацията,коиато беше много лека
*
« Отговор #462 -: Октомври 08, 2008, 17:00:40 pm »
Aubergine,при всеки е индивидуално.Аз също бях на Менопур,реагирах много добре и нямах празни фоликули.

Момичета в процедура,желая много успех на всички!
yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Отговор #463 -: Октомври 08, 2008, 17:10:06 pm »
И аз съм с болки в корема имам усещането 4е 6те ми дойде всеки момент днес ми е 8-ми ден от трансфера,а корема ми е подут още при стимулацията,коиато беше много лека

не се ШаШкай вьобЩе, мила! подуВането е от утрогестана. това че те боли сякаШ Ще ти идва може и да е приЗнак За имплантация (дай боже :crossfingers:)
Шом като си с лека стимулация е много малко вероятно, а и приЗнаците За хипер са по-драматични!
*
« Отговор #464 -: Октомври 08, 2008, 17:15:48 pm »
Ели,аз съм била с много лека стимулация дали е възможно да са симптоми на хиперстимулация

Не мисля,но не съм сигурна.
« Отговор #465 -: Октомври 08, 2008, 17:18:15 pm »
Момичета моля ви за малко помощ.Значи днес бях при Персенска,видя новите ми изследвания и каза другия месец на втори трети ден от цикъла идвай за стимулация.Аз се притесних тъй като съм чела че преди това се пият противозачатъчни при кисти(с поликистоза съм)и също се бие инжекция за блокиране а на мен нищо такова.Мисля си да не би пък да бъда на по лека стимулация заради поликистозата,а да поясня че ме кара да правим инсе първо но аз казах,че искам направо икси,защото мъжкия ни фактор е зле и тя ми каза ще видиме като дойдеш,та да не би да има впредвид стимулация за инсе,знам ли и аз вече,обърках се съвсем.

Много стиснати палци и от мен за всички които имат нужда :crossfingers:

« Отговор #466 -: Октомври 08, 2008, 17:22:23 pm »
Нинката, няма нужда от противозачатъчни. Не е задължително да се пият такива. Специално за клиника Надежда съм с впечатлението, че много рядко изписват противозачатъчни преди процедура.  :wink: А не са те блокирали, защото вероятно ще си по къс протокол или с по-лека стимулация.
  09.11.2007
« Отговор #467 -: Октомври 08, 2008, 17:34:41 pm »
stella_k и аз след пункцията имах болки в корема и подуване, но след около една седмица понамаляха. В началото не можех да си закопчавам панталона. Теб ако много те боли се обади на Док.

Aubergine и моята последна стимулация беше с Менопур и мина относително добре, стискам палци нещата да тръгнат в правилната посока при теб.

f____ стискам палци това да са признаци на имплантация.

Момичета, късмет и много усмивки!
*
« Отговор #468 -: Октомври 08, 2008, 18:29:10 pm »
Нинката1,не се шакай наистина.Аз също съм пациент на д-р Персенска и не бих се усъмнила.Те имат страшно много пациенти и знаят за всеки риск. Аз също не съм пила противозачатъчни,сложиха ми блок инжекция и от другата седмица почвам стимулация,но това е защото съм дълъг протокол .. Ако ти си къс протокол няма нужда нито от диферилин,нито от противозачатъчни..Само спокойствие и доверие му е майката.. Пожелавам ти успех и знай ,че всичко ще е наред!
« Отговор #469 -: Октомври 08, 2008, 19:30:40 pm »
Благодаря ви Жабче и Люба,успокоих се поне засега :)толкова съм страхлива и се побърквам от най-малкото нещо. :bighug:

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #470 -: Октомври 08, 2008, 20:53:17 pm »
За да  не отварям нова тема  по въпроса  да питам тук - -аз  съм за  икси -евентуално понеделник -вторник може да  е пункцията .
НО  сега  ми се появи  генитален херпес  -от  над 10 години не съм имала рецидиви  -тогава имах проблеми и последните  години да съм имала няколко рецидива ...
Дали може да  повлияе  и да е голям проблем -утре ще питам  доктора  :?.Струва  ми се че бързо ще отмине  ,но    -дайте мнение ако някой с  е сблъсквал  с това.
Рецидивите  се получават при отслабен имунитет ,стрес  - вси1ко противопоказно за  процедурата. 

*
« Отговор #471 -: Октомври 08, 2008, 22:02:29 pm »
Скъпа Miriam,
на добър час и успех! Стискам палци и съм с теб!

Много късмет на всички момичета в стимулация!

nimka, не съм наясно, но винага така става - преди процедура ти се обажда нещо забравено, при мен бяха бардолиновите жлези. От стреса е, въпреки че можеби не го усещаш. Най-добре е доктора ти да каже. Стискам палци!
« Последна редакция: Октомври 08, 2008, 22:09:33 pm от hope »

Косето е на небето.
*
« Отговор #472 -: Октомври 09, 2008, 01:21:10 am »
За да  не отварям нова тема  по въпроса  да питам тук - -аз  съм за  икси -евентуално понеделник -вторник може да  е пункцията .
НО  сега  ми се появи  генитален херпес  -от  над 10 години не съм имала рецидиви  -тогава имах проблеми и последните  години да съм имала няколко рецидива ...
Дали може да  повлияе  и да е голям проблем -утре ще питам  доктора  :?.Струва  ми се че бързо ще отмине  ,но    -дайте мнение ако някой с  е сблъсквал  с това.
Рецидивите  се получават при отслабен имунитет ,стрес  - вси1ко противопоказно за  процедурата. 
nimika Аз се сблъсках  със същия проблем.При последната ми процедура се появи по време на стимулацията.Док. ме успокои че не е опасно но въпреки всичко се притесних.Опитай се възможно най бързо да се отървеш от него или по-точно след трансфера да го няма.Имаш време.Моя изчезва за 2-3 дни.След като вече си имала знаеш с какво да го лекуваш.Но задължително говори с Док.
 Късмет!

Успех на всички момичета в процедура! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #473 -: Октомври 09, 2008, 08:09:12 am »

Бях при доки -смазана съм. Според него херпеса пречи.
Каза че спираме и   отлагаме за следващия месец .
Стимулацията  до тук  с всички изследвания  са напразно.Не мога да повярвам просто.

Ами ако не е точно херпес -аз съм нямала рецидиви толкова отдвана...търся надежда и  не ми с еиска да отлагаме  ,но е безмислено -питах  го че до няколко дни ще отшуми   ,а  и не  е много изявен -не може ли да продължим.Отговорът е -не.Спираме  с изследвания  и край този месец.

Ами ако при следващия месец с е  появи най неочаквано  например преди трансфер?

Свързах се  сега с НЦЗПБ  -катедра вирусология  -херпеси -ще отида на изследване ,но  трябва да е   5-6 дни след рецидива  -да видим антителата какво ще покажат  ,за да започнем лечение ,ако с е  налага.
Макар че то за  херпеси лечение няма.
« Последна редакция: Октомври 09, 2008, 10:04:17 am от nimika »

*
« Отговор #474 -: Октомври 09, 2008, 10:32:15 am »
Момичета днес ми е трансфера. Моля кажете, че след пункцията когато говорих с док бях малко разсеяна, трябва ли преди трасфера да си сложа свещичка тилкотил?
Стискам палци на всички ви и съм сигурна, че ще успеем да сбъднем съкровените ни мечти и да се сдобим с рожба.
« Отговор #475 -: Октомври 09, 2008, 10:36:27 am »
nimika, съжалявам. Гуш!  :bighug:

Роро, на мен ми беше казано да си сложа.
  09.11.2007
*

Aubergine

« Отговор #476 -: Октомври 09, 2008, 10:38:41 am »
nimika, я се усмихни, случват се и такива неща. Другият месец не е толкова далече. Нямам представа от тия херпеси, но ето сега е момента да вземеш някакви по-сериозни мерки. :balk_602:

roro, :crossfingers: Обади се на доктора или сестрата да ти кажат какво да правиш, най-добре.

Искам да попитам ходещите в МЦ "Надежда" момичета - колко точно струва ICSI процедурата там?
И колко е една ампула Менопур?
Че нещо да не ми излязат криви сметките накрая, аз съм от тия, дето ги е срам да питат за пари. Може да ми се смеете, но вчера даже внесох начална сума от 1000 лв. без да знам никакви цени. :lol:

*
« Отговор #477 -: Октомври 09, 2008, 10:40:16 am »
Роро,трябва да сложиш Тилкотил.В кл.Надежда слагаме по една преди да тръгнем за клиниката и една преди трансфера.
Успех  :D!

Aubergine,Менопура е по 43 лв,а ако ти включат и Цитротид,той е 80 лв.
« Последна редакция: Октомври 09, 2008, 10:46:24 am от elliq »
*

Aubergine

« Отговор #478 -: Октомври 09, 2008, 10:49:45 am »
Благодаря elliq !
*
« Отговор #479 -: Октомври 09, 2008, 10:53:00 am »
Нимика,прегръщам те.. Много ми е тъжно за теб,но те моля да вдигнеш глава и да продължиш.. знам че тъпо малко звучи,но опитай..