0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Зачеване
« -: Февруари 13, 2006, 13:57:57 pm »
Момичета, от известно време се опитвам да зачена, но резултат никакъв. Направих всички необходими изследвания и резултатите показват, че всичко при мен и мъжа ми е наред, а питам аз защо не се получава?
И още нещо, което се случва с мен, а може би и с вас?
Откакто започнахме да работим по въпроса за дете, когато правя секс в главата ми се въртят мисли от сорта:
- Дали сега ще зачена или не? или пък си спомням филма "Виж кой говори"където сперматозоидите атакуват матката и я оплождат и ми става смешно... ужасно е.
Какво да направя за да не мисля тези неща... Ако трябва да съм честна мислите идват след секса, по време на ... не мислиш :) и слава богу иначе то това секс ли е или... :?
Защо не мога да забременея?
« Отговор #1 -: Февруари 13, 2006, 15:52:06 pm »
Ами моите идват някъде по средата на секса  :(  Аха да дойде кулминацията и всичко като спукан балон малко - издиша.

Иначе напише точно какви изследвания са ти правени на теб, а на мъжа ти къде е правена спермограмата и дали е обикновена или разширена.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #2 -: Февруари 18, 2006, 08:48:37 am »
Всичките изследвания са направени в Гърция, защото съм омъжена тук. Спермограмата си мисля, че е разширена, защото беше изследвана и за наличието на микроби. Всичко е ОК. На мен доктора ми каза да си направя изследвания за хламидии, цитонамазка, микробиология, цветна снимка , мисля че се казваше колпоскопия след като ги направихме се оказа, че всичко е наред. Доктора ни каза да продължим с опитите и ако не стане до 6 месеца да пробваме ин витро.
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #3 -: Февруари 18, 2006, 12:31:54 pm »
Мила,а хормони и антитела изследвали ли са ти?
*

Anonymous

« Отговор #4 -: Февруари 18, 2006, 17:13:01 pm »
Не на са ми правени, но може би така е преценил доктора. А много ли е необходимо да се направят тези хормони? В България, когато си без здравни осигуровки имаш ли представа колко ще излезнат въпросните хормони?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Февруари 18, 2006, 17:16:37 pm »
Виж ТУК
« Отговор #6 -: Февруари 18, 2006, 17:26:41 pm »
аз хубаво видях, ама хормони не открих, или не разбирам достатъчно или...
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #7 -: Февруари 18, 2006, 18:40:38 pm »
ако смяташ всичко по 20 лева + 2 лева за взимането на кръв се получава сумата 102 лева. Изследва се ЛХ, ФСХ, Естрадиол - на трети до пети ден на цикъла, Прогестерон - 7 дни след засечена овулация /някои доктори го препоръчват на 21 ден, но според мен е неправилно/, Пролактин - в който искаш момент от цикъла.
Ако искаш Тестостерон, ДХЕА-С и тъй нататък  .... смяташ

Апропо, по-тънко излиза в Лабораторията на Майчин дом - всеки хормон е по 10 лева.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #8 -: Февруари 18, 2006, 19:58:41 pm »
LH+FSH+Prolactin+Estradiol+Teststoteron 59.70 лв