0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: предстоящо инвитро
« Отговор #20 -: Септември 15, 2008, 14:05:01 pm »
Само ,че ЕТ е малко по неприятен с пълен пикучен мехур.

8O не разбрах какво искаш да кажеш  :o
*
« Отговор #21 -: Септември 15, 2008, 14:11:32 pm »
Само ,че ЕТ е малко по неприятен с пълен пикучен мехур.

8O не разбрах какво искаш да кажеш  :o
В смисъл, че преди трансфера трябва да изпиеш малко водичка за да ти е пълен пикочния мехур.  :D Няма нищо страшно, изтърпява се, пък ако не можеш да изтърпиш, веднага след трансфера ще помолиш да ти сложат катетър.
« Отговор #22 -: Септември 15, 2008, 17:39:57 pm »
Една малко бутилка вода известно време преди трансфера :)
Изтърпява се. Пета е казала, ако след ЕТ, докато се лежи
не може да се търпи - катетър. Ако мисията със задържането
е успешна, след като свърши лежането и те преместят в стаята може
да отидеш до тоалетната.  :D
« Отговор #23 -: Септември 16, 2008, 13:06:39 pm »
Понеже до сега не съм стигала до същинската част на ин витрото да попитам - колко време след трансфера пазиш леглото?  :oops:
*
« Отговор #24 -: Септември 16, 2008, 13:11:41 pm »
Понеже до сега не съм стигала до същинската част на ин витрото да попитам - колко време след трансфера пазиш леглото?  :oops:

Според мен всеки избира за себе си, аз ще взема 14 дена боничен, но има други момичета които ходят на работа и не пазят леглото но пак се получава  :wink:

А аз да питам друго ако в процеса на стимулация се появи възпаление от рода на кандида какво правим, дали може успоредно да се направи лечение с глобули?
*
« Отговор #25 -: Септември 16, 2008, 13:26:38 pm »
Аз съм от непазилите, или по точно само 1 ден след трансфера и после на работа, та до ден днешен  :D. Зависи от много неща-как се чустваш, какво казва лекарят ти и т.н.
 Успех!  :D
*
« Отговор #26 -: Септември 16, 2008, 18:58:19 pm »
    аз също лежах 8 дни след трансфера,едва ги изкарах немърдайки.милия ми сервираше обяда и вечерята в леглото,но за съжаление нямаше успех.при следващият опит,твърдо съм решила да не се залежавам толкова,може би само ден ,два и после по разходки и по магазини,пък каквото Гoспод реши.

успех ,милички и само  :bfp:
« Отговор #27 -: Септември 17, 2008, 14:17:34 pm »
Инвитрото не боли.
Дали след трансфера ще лежиш, работиш или просто ще се пазиш малко повече е въпрос на личен избор. Има много успели момичета, избрали всеки от вариантите. Най-кофтито е психическото натоварване и разбира се питанката ще стане ли или не. Всякакви методи за разсейване от този въпрос са добре дошли.

Трансферът за мен беше абсолютно безболезнен, но стискането на пълния пикучен мехур доста ме озори:oops:
*
« Отговор #28 -: Септември 17, 2008, 21:39:39 pm »
Инвитрото не боли.
Дали след трансфера ще лежиш, работиш или просто ще се пазиш малко повече е въпрос на личен избор. Има много успели момичета, избрали всеки от вариантите. Най-кофтито е психическото натоварване и разбира се питанката ще стане ли или не. Всякакви методи за разсейване от този въпрос са добре дошли.

Трансферът за мен беше абсолютно безболезнен, но стискането на пълния пикучен мехур доста ме озори:oops:

Здравейте момичета,
аз се загубих, заюото съм вече в София и нямам възможност да ползвам непрекъснато интернет. Стискайте ми палци :-))

И да попитам нещо? Винаги ли се налагада пиеш вода преди ЕТ? И какво означава сондаж - правили се при инвитро?

Хайде наслука на всички!

Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

*
« Отговор #29 -: Септември 17, 2008, 22:38:24 pm »
До колкото знам не всички правят сондаж,но той дава важна информация.Нещо като пробен трансфер е.Вкарват съвсем тъничък катетър,подобен на този,с който връщат ембрионите.Почти не се усеща.
*
« Отговор #30 -: Септември 18, 2008, 07:25:12 am »
Според мен сондажа е важен, за да няма изненади на трансфера.
А за това дали да се ходи на работа след трансфера, си зависи от работата. Ако е физически натоварена, може би трябва да се вземе болничен. Ако не е, май по-добре е да сме сред хора. Защото мислите в посока станало ли е, не е ли станало, сигурно са ужасни. Но всеки трябва да направи, това което чувства.

*
« Отговор #31 -: Септември 18, 2008, 08:58:00 am »
Във връзка с ходенео на работата, ще кажа че за себе си, в момента се чувствам малко изнервена, може би тази неизвестност която предстои ме кара да се притеснявам от части, но пък от друга страна се радвам. Та дребните проблем4ета на работа ме карат да избухвам лесно и допълнително ме изнервят, аз работя с хора, клиенти-предимно жени понякога доста капризни и се налага 4есто да лавирам, което мразя, но.... работа. Мисля си че оставайки в къщи ще се отдам на почивка, наистина ще си лежа, гледам филми и т.н, знам че ще ми писне, но го предпо4итам от алтернативата да вървя пеша по 25мин на отиване и 25мин на връщане от работа и да ме дразнят някакви нахакани, капризни мацки. Пък и когато замрененях и двата пъти /извънматочно, но аз не знаех все още за това/ и се появи типичното зацапването, тогава ходих и на работа и ми беше много стресирано, защото знаех че трябва да лежа, но нямаше как, а сега не дай се Боже да се случи зацапване поне ще знам че съм направила всичко от себе си. А бе момичета и тук ще кажа- Божа работа, нека си живеем живота както и досега, пък когато му дойде времето беб4ето ще пристигне при нас  :lol: лежайки или не един ден ще ни се усмихне от екранчето на УЗИ /ох как мечтая за този дееннн/ , не толкова да видя пустите 2 черти, колкото да го видим на УЗИ, защото кошмарът беше неописуем, когато док ме ровеше и неможеше да открие сакче и двата пъти с извънматочните  :(
« Последна редакция: Септември 18, 2008, 09:36:31 am от dendy »
*
« Отговор #32 -: Септември 18, 2008, 09:32:11 am »
ох как мечатая за този дееннн/ , не толкова да видя да видя пустите 2 черти, колкото да го видим на УЗИ, защото кошмарът беше неописуем, когато док ме ровече и неможеше да открие сакче и двата пъти с извънматочните  :(

Dendy,от цялото си сърце ти желая този път не само да видиш положителен тест,ами и да намерите сакчето и да стигнеш до щастливия финал на една хубава бременност!ДАНО!
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
« Отговор #33 -: Септември 18, 2008, 09:38:07 am »
Мерси Counterfeit, пожелавам същото и на теб. Иначе при теб нещата как вървят, знам че и ти по това време ще ше да си в кюпа?
*
« Отговор #34 -: Септември 18, 2008, 09:41:27 am »
В кюпа ще съм и аз тая есен,верно,но ще пиша понататък :wink:

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

sunnynevi

• 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
« Отговор #35 -: Септември 19, 2008, 16:54:15 pm »
От прочетеното дотук разбирам, че трябва да се настроивам за поне месец отпуска  :ask: :youwoman:
Пожелавам искренно успех на всички  :goodluck: :bighug:

*
« Отговор #36 -: Септември 19, 2008, 19:11:11 pm »
Денди, Каунтърче, с вас съм. Вярвам. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #37 -: Септември 19, 2008, 21:25:16 pm »
В кюпа ще съм и аз тая есен,верно,но ще пиша понататък :wink:
Таня, стискам палци, мила !
Нека тази есен ти е на късмет !
*
« Отговор #38 -: Септември 19, 2008, 22:11:38 pm »
Дендито, зависи какво работиш. Ако работата ти е интересна и приятна и ти поглъща цялото внимание - по-добре на работа (ако разбира се не се налага да пазиш леглото). Но ако е под напрежение, свързана със стрес или физическо напрежение, по-добре в къщи - като пак си намери някаква интересна работа за вършене. Така не се мисли толкова за деня на теста, който така или иначе ще дойде.
Дилатация в АГ наистина преди правеха рутинно, тя е с упойка. Сега доколкото знам само сондаж, който е без упойка. Понякога обаче се налага дилатация.
При пълен пикочен мехур се прави трансфера, когато е УЗ проследяване. Според ето този материал - според мен много добър и подробен и писан от едни от най-силните щатски клиники Ембриотрансфер: техники и фактори, засягащи успеха увеличава шансовете за успех, както и пробния трансфер. Тук са разгледани основните аспекти на факторите касаещи успеха при ЕТ.
Наистина стискането след литър и половина вода е болезнено особено като трябва да се лежи половин един час след това, а пък катетъра не е по-приятен, но всеки си знае. След това може да се изпишкаш преди да си легнеш в стаята.
Успех на всички, да не ви изреждам поименно :)
« Последна редакция: Септември 19, 2008, 22:15:20 pm от cygnus »
*
« Отговор #39 -: Септември 19, 2008, 22:39:24 pm »
Мерси на всички за подкрепата. Момичета аз мразя катетъра, винаги имам проблеми с него, докато ми го сложат направо откачам от неприятно усещане и после постоянно съм с болки и да не разправям.... та не ми е проблем да стискам, мога да устискам много време, а се притеснявам да не се изпусна като ми правят манипулацията, щото уретрата нали се притиска.....  :oops: Винаги гледам преди преглед, УЗИ да съм с празен мехур.
« Последна редакция: Септември 19, 2008, 22:42:28 pm от dendy »