0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 31
« Отговор #240 -: Октомври 22, 2008, 15:19:48 pm »
Елма, най-вероятно е инцидентен случай. Все пак ходи по-често да те слушат. Може някъде да се притиска пъпната връв при това положение на тялото.
При мен проблемът се видя чак като ме включиха на окситоцин 3 дни след термин. Преди това имах два записа, при които само еднократно се получаваше срив. Повтаряхме ги в същия ден и бяха нормални. При първата контракция обаче напълно ги загубихме. Пъпната връв на Калоян беше вързана на възел и омотана около раменете. Направихме спешно секцио и всичко беше наред и с мен и с бебе.
Не се шашкай излишно, просто ходи по-често на записи.
Леко и безпроблемно раждане на здраво бебе. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #241 -: Октомври 22, 2008, 15:27:22 pm »
White, благодаря за експресните окуражителни думи.

Попитах докторката дали трябва да направим по-скоро запис от предвиденото /след 7 дни/ и тя каза, че според нея няма нещо обезпокоително, просто е било позиционен проблем.
Та това "позиционен" се чудя как да го тълкувам, ама и аз паниката защо не попитах...
Може би наистина трябва да не лягам по гръб, защото може нещо да се притиска...
« Последна редакция: Октомври 22, 2008, 15:46:44 pm от elma »
*
« Отговор #242 -: Октомври 22, 2008, 16:06:39 pm »
Мари,  :bighug: Нямам думи да ти опиша колко се радвам за вас. много целувки на малкия юнак като си го приберете.
Елма, не мисля, че трябва да се притесняваш. В края на бременността си лежах в патологията няколко дни и всеки ден мерихме тоновете. Доста често се губеха на единия, но не от проблем, а от положението в което беше застанал. Може би това е имала в предвид лекарката под "позиционен". Като спеше се усещаха много слабо, когато лежах по гръб и затова ги записвахме като лежа настрани. Единия път проблема беше, че на мен ми стана лошо по гръб.
За твое успокоение ако искаш отиди пак да ги чуете, но стискам палци да няма никакъв проблем и всичко да е наред до края.
*
« Отговор #243 -: Октомври 22, 2008, 16:33:40 pm »
Мен д-р Сигридов ме посъветва да правя записи два пъти седмично.
Нищо не ти пречи в петък да отидеш пак.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #244 -: Октомври 22, 2008, 16:34:29 pm »
Мен д-р Сигридов ме посъветва да правя записи два пъти седмично.
Нищо не ти пречи в петък да отидеш пак.

Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #245 -: Октомври 22, 2008, 17:31:01 pm »
Елма, и аз имах няколко такива записа. Док каза, бебето явно спи.
Мери, много се радвам за вашия малък герой :D Дано скоро го пуснат в къщи.
*
« Отговор #246 -: Октомври 22, 2008, 18:04:06 pm »
и аз днес се притеснх със записа - казаха че ок, обаче честотата е около 120 един спад до 100 и няколко покачвания до 140. Утре май ще повторя за всеки случай.
*
« Отговор #247 -: Октомври 22, 2008, 20:32:49 pm »
Благодаря ви за пожеланията!!! Много сте мили!!! Аз да попитам нещо, срам не срам - понеже все още не съм ходила на запис на тонове, но мисля да го направя другата седмица, можете ли да ми кажете къде в София мога да си направя такова нещо? Решила съм да раждам в МД, но без екип, но ако там не правят записи, мога да отида и другаде, даже да си платя, ако трябва. Хич не съм наясно с процедурата... Май никъде не можеш да отидеш просто ей така и да искаш да ти направят запис - или трябва да се запишеш предварително или...и аз не знам  :?
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #248 -: Октомври 22, 2008, 20:59:24 pm »
Дианка, има такъв вариант и тук се дискутираше, но не си спомням, мисля че ставаше въпрос за ТК. Дано се включи някой, който е по в час от мен.  :D
Моите тонове са слушани два пъти в осмия месец, но аз ходех на ЖК в ТК. Последният път беше като ми подготвяха листа за раждане-две седмици преди секциото. Успех!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #249 -: Октомври 22, 2008, 21:39:09 pm »
Мари,това е чудесна новина!Много се радвам че Алекс вече е по-добре.Дано съвсем скоро да си го вземете в къщи и да бъдете много щастливи тримата!
*
« Отговор #250 -: Октомври 22, 2008, 22:06:03 pm »
Записи на тоновете правят безплатно в Тина Киркова.Отиваш по-раничко,записваш си час на информацията и си чакаш реда.
Мари,радвам се за добрите новини.
*
« Отговор #251 -: Октомври 23, 2008, 17:29:41 pm »
Записи на тонове май правят и в Шейново, но дали има и безплатни незнам. Мисля че са 10 лв, отиваш на информацията сутрин и питаш или виж в сайта им някой телефон и се обади да ги питаш. На мен докторката ми каза да и се обадя след 3 седмици и тогава ще ми каже кога и по колко пъти да ходя на записи. Иначе при доктора, който ме следи по ЗК пак слушаме тоновете на беба с някав уред ама за не повече от 1-2 мин  8O незнам каква е разликата. Утре съм на консултация при него и ще го питам.

*
« Отговор #252 -: Октомври 23, 2008, 19:29:51 pm »
запис на тоновете ми правят от 30-тата седмица - първо през две седмици, сега всяка седмица до раждането. По принцип ако установят проблем могат да те викат и всеки ден - една позната беше така - ходеше в МД София. Мисля че и Токуда можеш да отидеш за запис - 15 лв.
*
« Отговор #253 -: Октомври 23, 2008, 22:15:03 pm »
Записи на тонове май правят и в Шейново, но дали има и безплатни незнам. Мисля че са 10 лв, отиваш на информацията сутрин и питаш или виж в сайта им някой телефон и се обади да ги питаш. На мен докторката ми каза да и се обадя след 3 седмици и тогава ще ми каже кога и по колко пъти да ходя на записи. Иначе при доктора, който ме следи по ЗК пак слушаме тоновете на беба с някав уред ама за не повече от 1-2 мин  8O незнам каква е разликата. Утре съм на консултация при него и ще го питам.
Кой доктор те следи по ЗК?
*
« Отговор #254 -: Октомври 23, 2008, 22:40:30 pm »
Мари, много хубава новина, браво на Алекс! :)

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
« Отговор #255 -: Октомври 26, 2008, 21:08:42 pm »
joshi, д-р Миков има частен кабинет в центъра и работи със ЗК. По-добре е от някоя поликлиника, всеки път ме гледа на ехограф който си плащам.

В петък бях на преглед и измериха бебка 2,8 кг  :lol: вървим нещо доста големи с 2,5 седмици напред, във вторник пък при докторката при която ще раждам, ни измериха 2,7 кг.

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #256 -: Октомври 27, 2008, 14:12:27 pm »
Как така ви казват колко ви тежат бебоците? 8O Аз досега, през цялата бременност колкото пъти съм питала /говорим за 5 различни лекари/, толкова пъти съм получава двусмислени отговори без конкретни грамове...Казват ми, че мерят костите и теглото е относително. Обикновено мерят главичката и крачетата и определят за коя г.с. отговарят. Но никога тегло?! 8O
*
« Отговор #257 -: Октомври 27, 2008, 14:45:08 pm »
Елма, в този сайт можеш да си провериш теглото според това на коя г.с.отговаря плода. Има и съответните размери на крачето, на главата - диаметър и обиколка и на коремчето обиколка. По принцип според тези размери се изчислява теглото по таблица, но не всички УЗ го могат, по-старите - не.
http://babymed.com/tools/ultrasound/third_trimester/Default.aspx
За мен беше много точен  :D
*
« Отговор #258 -: Октомври 27, 2008, 16:41:24 pm »
Само да вмъкна за информация на който се интересува - запис на тонове правят и в МД, днес ходих,ама ударих на камък - уреда им се беше развалил, казаха ми да отида след сряда. Иначе ги правят в поликлиниката, а не на 7 етаж, от там ми казаха да сляза долу. Струват 10 лв и се правят всеки ден от понеделник до петък от 8:30-16ч.
*
« Отговор #259 -: Октомври 27, 2008, 18:05:14 pm »
elma Тези килограми са ориентировъчни никой не е казал, че тежим точно толкова. Мерят диаметъра на главата, дължина на бедро, обиколка на коремче, доколкото може да се измери точно и в самия апарат са зададени средни стойности на тези мерки за европейски граждани и съответно на самия монитор на ехографа изписва колко тежи. Доктора ми каза че това са усреднени статистически стойности за европа, защото се притесних че сме доста едрички. Както съм писала аз не съм дребна (175см/114кг), нито мъж ми (205см/129кг). И очаквам да се роди една девойка около 4кг, самата аз съм се родила 4,100кг. Корема ми е огромен сравнявайки се с една колежка, която е бременна и е 3 седмици по напред от мен, но и тя е по-ниска и много по-слаба от мен да не кажа 1/2  :lol:

п.п. Преди малко погледнах сайта който mimi26 е посочила и в двата случая от миналата седмица когато мериха бебка вървим в горната граница на всички мерки.  :lol:
« Последна редакция: Октомври 27, 2008, 18:14:24 pm от Малина »