Не отварям нова тема, защото тук има доста важна информация от момичетата. Затова задавам въпроса си тук.
Съпругът ми направи ДНК тест и потвърдиха наличието на херпес симплекс тип 2. След което започнахме да използваме презервативи (за около 2 седмици), докато лекарят му се прибере от пътуване.
Вторият път когато правихме секс с презерватив, усетих дразнене и дискомфорт, и забелязах, че имам червено петънце на входа на влагалището. От следващият ден започнах Зовиракс и за 4-5 дни изчезна всичко.
За първи път ми се появява подобно нещо и не знам дали беше херпес. Мъжът ми нямаше никакви оплаквания.
И сега на въпроса - направи този ДНК тест по съвет на уролог и микробиолог, защото има някакъв проблем в спермата. Урологът казва, че херпесът е причината за лошото качество на спермата, а друг уролог му казва, че херпесът няма общо... И ние не знаем къде е истината
Изчетох почти цялата тема и знам, какви са рисковете при жената, но за мъжа не открих нищо.
До месец ще посетим специалист по АРТ, но дотогава бих искала да имам повече информация за херпеса.
Извинявам се за детайлното обяснение, но не мога да го обясня по-семпло