Днес си взех от резултатите от имунологичните изследвания,направени и заради предстояща процедура и за назначаване на терапия за профилактика срещу херпеса.
Тепърва има много да чета за Т и В лимфоцити,че почти нищо не запомних и не разбрах
/от говореното ми за хелпери и субполация - които е правил имунологични ще ме разбере за какво говоря /
Обикновенно при хашимото-каквото имам/ или друго автоимунно заболяване/ ,NK клетките са завишени,но при мен са в норма-даже на долна граница са.Което според д-р Викентиева е добре,защото една терапия за стимулиране ,може пък да активира НК клетките , и ако бяха завишени би било проблем.
Аз горе долу така го разбрах.
Някъде назад в темата на шега бях написала ,че откакто имам Хашимото ,херпеса ме беше "позабравил"- един вид ,че две имунни заболявания не могат да доминират...Ами нещо вярно има .В смисъл ,че според д-р Викентиева ниските НК клетки са в резултат именно на херпесния вирус -той е свършил работа в борбата срещу тях,макар че при редките рецидиви при мен, незнам как е станало .
Срещнах информация, че изопринозинът не е подходящ при Хашимото, въобще при автоимунни заболявания интерфероните не били подходяща терапия, а изопринозинът стимулира интерфероните или нещо такова. Нимика, попитай лекарката дали има такава връзка...
Д-р Викентиева каза ,че изопринозина влияе пряко на Т лимфоцитите ,които са "виновници" за активността на вируса на херпеса ,а не влияее върху В лимфоцитите които са "виновници" за атакуване на щитовидната жлеза.Хубавото при мен е ,че В лимфоцитите /за щит жлеза/ са в норма и терапията с изопринозин да се надяваме ,че няма да активира НК клетките,но те поне са в норма.Това е което горе долу разбрах и запомних.
Като съвет към всички момичета с херпес -преди да започнете каквато й да е укрепваща терапия,особенно при опити за забременяване или предстояща АРТ процедура, направете консултация с имунолог.Нещата са силно взаимосвързани и влияят едно на друго по сложни начини / непонятни за мен / Д-р Викентиева счита ,че организнма ми добре се справя с вируса .Препоръча следната схема /впредвид факта ,че почти нямам рецидиви -да чукна на дърво
/
за 5 дни 3*2 табл
после 3*1 табл - до започване на процедурата.
При рецидив -пак минавам за 5 дни на 3*2 .
Предния път д-р Владимиров каза ,че няма проблем да приемам препарата и по време на стимулация ,но сега ще го уточним допълнително.
Малко изместих темата към имунологични ,но мисля ,че всичко това има отношение към темата и за това пиша тук.