0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 3
« Отговор #420 -: Февруари 03, 2009, 23:38:48 pm »
да бе, той каза само от него да купуваме и дядото яде само то него :lol:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #421 -: Февруари 04, 2009, 09:13:29 am »
компоти няма смисъл да се дават, ако детето може да яде сурови плодове - топлинната обработка е изтрепала де що има витамин.
сирене Филаделфия съм давала намазано на филийка, приема се добре, когато изобщо се приема филийката... има още една марка подобно на Филаделфия - казва се Buco, датско е, и то е добро.
пастет НЕ БИХ дала на дете, независимо какъв етикет има на него - детски, бебешки, космически... особено пък български пастет.
шунките, мили деца, са пълни със сол. чат-пат на някои фирми пражката шунка е по-безсолна и най-се доближава до идеята. аз понеже много обичам такова нещо, периодично изследвам пазара. напоследък най-харесвам пражка шунка на Коко-Д - вакуумирана. обикновено е на големи кръгли парчета. тя е най-безсолна и на вкус е най-натурална.
« Последна редакция: Февруари 04, 2009, 09:15:43 am от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #422 -: Февруари 04, 2009, 10:16:04 am »
Оф хубу си го написала Джам и е верно, ама ако погледнеш менюто в яслите и градините ... :x Немога да ви пейстна тука, седмичното меню за градините в Бургас, но ще напиша в резюме.

Общо взето това е:
ЗАКУСКА
попара,макарони със сирене и морков,софиянка с пр.мляко,сандвич с родопска закуска и пр.мляко,филия с пастет и чай, пица и пр.мляко, питка със сирене и пр.мляко,

ОБЯД
супа и ястие,кажем че са ОК, десерта е винаги компот и едни път печена тиква с мед.

СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА
Руло с конфитюр и айрян, бисквитена торта, млечна баница и сок,филия с масло и мед и айрян, козунак и айрян, кифла и айрян,филия с масло и сладко и айрян,филия с шоколад и айрян, кисел с бисквити, мляко с грис.

Ей това се върти през седмица, следя аз менютата и се изумявам, но това е положението мили майки.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #423 -: Февруари 04, 2009, 10:26:35 am »
Перде, в нашата ясла менюто е подобно, само не съм виждала пица и на обяд десерта пише, че е плод, ама не ми е споделял Мартин да е ял таково.
сутрешните закуски ми се виждат горе-долу ОК, следобяд естествено филиите с конфитюр, шоколад и халва отпадат. добре, че моят не ги яде.

оня ден се черпили лелите следобяд за рожден ден, той се навъртал наоколо и "понеже е момченце" - почерпили го с вафли, бисквити и бонбони. пуснах си щорите и премълчах...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #424 -: Февруари 04, 2009, 10:33:37 am »
Марти не ги яде сега, но ще ги прояде, особено като гледа децата как хапват това всеки ден.

Тони точно след един рожден ден, след опити да му дадат да пие сок и яде зелена захрна торта, се ... от тогава не мога да овладея проблема му.

« Отговор #425 -: Февруари 04, 2009, 11:16:12 am »
Пражка шунка купувам от Билла, от щанда с нарязаните, но си искам цяло парче не нарязано :wink: Лютеница и пастет не съм давала. Според мен пастета е по-гаден и от кремвиршите, макар че и него обичам много :oops:
*
« Отговор #426 -: Февруари 04, 2009, 11:18:35 am »
аз пък се чудя как може в меню на детска градина да има пастет :x.
лютеница имам домашна печена :lol:.
колбаси на Тандем,най много се харчи пражката шунка.
крем сирене за мазане с копър и краставици май беше на Рама.
сол ползвам от диетичната,стига описанието да отговаря на съдържанието. :lol:
« Последна редакция: Февруари 04, 2009, 11:28:17 am от nia72 »
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #427 -: Февруари 04, 2009, 11:49:17 am »
Хм, диетична сол няма, всичко е търговски трик.
Мда и аз като че ли забелязах, че пражката шунка най добре се понася от всички изпробвани досега. Ама то при нас вече, кво да кажа ... :( :x

*
« Отговор #428 -: Февруари 04, 2009, 11:53:27 am »
Да, именно пражка шунка нарязана на филийки, вакумирана на Тандем купувам на Деси, умре за нея. Сега ще пробвам и тази дето джам я препоръчва, едва ли ще я откаже доброто прасецне на мама.  :lol:
Снощи яде печена домашна наденица и това след почти 2 купички супа, като види мръвка и очичките й стават на палачинки :lol:
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #429 -: Февруари 05, 2009, 18:19:12 pm »
Купувате ли плодове от пазара или ядете плодови пюрета?
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
« Отговор #430 -: Февруари 05, 2009, 18:34:55 pm »
Купувам плодове от супермаркетите или от пазара и сама приготвям пюрета. Освен това имах и плодове от градината на лозето на свекърите, които в края на лятото ги бях замразила, с цел да ги дам на детето си през зимата.
Имах замразени круши, праскови и грозде. Последното все още не съм го въвела, чакам Мишка да навърши година.
Ябълките също са ни домашни.
Михаела за сега от готовите пюрета не е яла (само веднъж, когато бяхме на път).

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #431 -: Февруари 10, 2009, 14:27:24 pm »
Въведох пилешко месо. Искам да ви попитам колко често се дава месо на бебетата? И след колко време мога да въведа пуешкото и заек?
« Отговор #432 -: Февруари 10, 2009, 14:45:50 pm »
Мими, попринцип съветват да се дава месо през ден, като се редува с жълтък, което съвсем не е задължително. Заеко и пуешко съвсем спокойно можеш да дадеш след като захраниш с пилешкото. Ако искаш изчакай там след 4-5 приема на пилешко и тогава.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #433 -: Февруари 10, 2009, 15:36:59 pm »
А като първи зеленчуци освен морков и картоф какво друго предлагате? Бърди казва, че тиквата запича бебетата и не смея да давам, а засега имаме неуспех с картоф :wink: Вярвам, че ще го прояде, ама време трябва. А дотогава само морков!?
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #434 -: Февруари 10, 2009, 15:39:25 pm »
chapla, твоето бебе може да не го запече тиквата. Иначе други зеленчуци - тиквичка, карфиол, после броколи, пащърнак...
 :D
*
« Отговор #435 -: Февруари 10, 2009, 15:47:27 pm »
Моето дете прояде картофа само с добавен студенопресован зехтин.

« Отговор #436 -: Февруари 10, 2009, 16:37:51 pm »
chapla, при нас тиквата действаше разхлабващо и Мия я обожаваше.
<br />[link=http:
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #437 -: Февруари 10, 2009, 22:33:35 pm »
Мартин е карал сума ти време на тиква и никога не го е запекла.

« Отговор #438 -: Февруари 11, 2009, 07:44:24 am »
При нас тиквата действаше разхлабващо, морковите и картофите - затягащо.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #439 -: Февруари 11, 2009, 08:35:06 am »
Деси също много обичаше пюре от тиква, както и от морков. Доста време пюретата от броколи, карфиол, грах ги прекарвах само смесени с едно от двете :wink:
Сега обаче печена тиква не обича, ако й я смеся с печена ябълка може и да хапне малко.