0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпроси и отговори по храненето - 3
« Отговор #600 -: Март 18, 2009, 12:10:47 pm »
Аз стерилизирах до 11 месеца шишетата за мляко. Розов девин пихме за пръв път на 9,5 месеца.
<br />[link=http:
*
« Отговор #601 -: Март 18, 2009, 14:04:47 pm »
мерси,момичета.
ще пробвам с лапада и ще пиша как го пенесе дребната. не че сме референция, но тя по принцип е доста капризна и ако го ядеи няма негативни последници, значи няма проблем ;)
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #602 -: Март 19, 2009, 14:35:15 pm »
От доста време обядът ни е заместен вече, но понякога се случва да давам на Ребека след яденето и малко АМ, по около 60 мл. Вчера и днес си иска повече и й правя по 100, които си изпива. Сутрин яде в седем, не проявява глад преди 12 часа, когато яде. А пък пюрето е горе-долу 150 гр, понякога малко повече... Чудя се не е ли в повече това мляко, въпреки че тя си го иска, ама все пак се събира сигурно по около 250-300 гр храна общо!? Малко обстоятелствено, ама :P
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
« Отговор #603 -: Март 20, 2009, 13:08:07 pm »
Здравейте!
Някой  намирал ли е каша от просо?
Искам да я   въведа преди глутеновите,но не я намирам.
На Сънвал имат само просо с ечемик.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

*
« Отговор #604 -: Март 20, 2009, 18:04:52 pm »
мами, как правите домашните пюрета от зелении (спанак, лапад ...)? опитах да направя лапад, ама нещо не стана.попарих го, почти сварих, после го метнах в блендера (нямам пасатор и в блендера правя пюретата),обаче не стана хомогенно пюре, останаха си листата на места, добавих вода, никакъв резултат. някоя да сподели "златна рецепта"?

м/у другото само аз ли не намирам бутона редактирай или го няма? извинявам се за предишния ми, малко неграмотен, пост  :oops:, в бързината ...
« Отговор #605 -: Март 20, 2009, 19:39:56 pm »
Лапад не съм правила и нямам и нищо не мога да кажа за него.
Относно спанака - използвам замразения на Бондюел, след това не съм го пасирала.
Коприва ни донесоха скоро, нея след като я направих минах с пасатора и стана екстра. Не съм я рязала предварително.
« Отговор #606 -: Март 23, 2009, 21:38:48 pm »
Относно пасирането на спанака аз слагам 1-2 с.л. оризова каша на Милупа (понеже е без захар и без мирис). Ако ни е ден за месо, слагам и него, ако не 3-4 лъжички АМ и става много гладко и хомогенно.

*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #607 -: Март 24, 2009, 18:58:37 pm »
Момичета, дайте съвет моля! Вече сме на осем месеца :P, но не искаме да пием вода. Давала съм й и преди, когато беше само на АМ, но не! Сега вече като яде и месо мисля, че трябва да пие водичка, но тя пак не иска. Давам й от биберон - не, от чаша с накрайник - чеше си зъбите и толкова :wink: Понеже проявява интерес като пием чай с баща й и й давам от нейната чаша като махам капачката, но се улива и не съм сигурна, че пие нещо, само си вре езичето :wink: Сутрин и вечер пие по 210 АМ, но вече е на Хумана 3, а то е по-хранително мляко, не знам какво да правя!!!
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #608 -: Март 24, 2009, 19:26:24 pm »
ще пропие. и моят беше така. ти имай грижата да предлагаш редовно и по подходящ за детето начин (чаша, шише, сламка, накрайник - каквото е подходящо при вас), пък то ще си пропие.
може да й даваш слаб билков чай - от шипка, примерно - да видиш дали ще й хареса.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #609 -: Март 25, 2009, 11:21:55 am »
Давам й чайчето на Хумана, не е като да не го харесва, просто не ще да пие друго освен мляко :wink: С лъжичка поема малко, но до там, надявам се скоро да почне наистина... Иначе не й личи да е обезводнена де :P Благодаря ти за съпричастието, Jam!
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #610 -: Март 25, 2009, 11:41:17 am »
Чапла, и мойта дъщеря не пиеше вода. Пропи на 1г.2м.
Предлагала съм редовно, всякакви видове накрайници, но не искаше.
Търпение само, ще пропие :D
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #611 -: Март 25, 2009, 11:56:43 am »
Благодаря ви, момичета, успокоявате ме, а и бабите ме атакуват допълнително... Не могат да разберат като им обяснявам, че не иска, едно време всички бебета пиели вода, а сега каква е тая мода :lol: Ама си ги обичаме бабите иначе де :P
*
« Отговор #612 -: Март 25, 2009, 15:45:16 pm »
мерси за съветите за спанака, момичета,ще пробвам пак тия дни.
какводадохте първо - яйце или месо?
за месото - птиче или заек? нашите пюрета предлагат заешкото за първо, аз имам малко колебания ...
« Отговор #613 -: Март 25, 2009, 16:07:58 pm »
Заешкото е много добър избор като първо месо. То е един от най-слабите алергени. Други възможни избори са пиле и пуйка.
<br />[link=http:
*
« Отговор #614 -: Март 25, 2009, 16:14:09 pm »
viketo, аз дадох първо месо, жълтък засега не съм.
Захраних с пилешко, защото намерих домашно пиле, което сварих и пасирах, но ако захранвах с готовите пюрета вероятно щях със заешко да започна.

*
« Отговор #615 -: Март 25, 2009, 16:22:16 pm »
мерси, момичета, утре почваме със заешкото  :balk_103:
« Отговор #616 -: Март 25, 2009, 17:59:43 pm »
Започнах със заешкото, после пуешко и пиле. Сега вкарвам жълтъка, а после ще дам телешко....по-нататък свинското и рибата.
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #617 -: Март 25, 2009, 20:18:02 pm »
На колко е детенцето като даваш жълтък? Питам, защото се чудя дали да не почна да го давам вече?
« Отговор #618 -: Март 25, 2009, 22:58:31 pm »
След седмица ще направи 10 месеца.
Жълтък давам по малко от 3 дена.
« Последна редакция: Март 25, 2009, 23:00:22 pm от Black_rose »
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #619 -: Март 26, 2009, 11:37:42 am »
Аха, благодаря! Чудех се, ама май ни е рано, още сме само на пилешко, друго месо не е яла още, а не знам дали трябва да въведем повече меса преди жълтъка...