Първо се приготви, че каквото и да прочетеш и каквото и решение да вземеш за себе си, не всичко ще протече по иделния начин, имам предвид така както ти си си го представяла. На нас например ни трябваха две седмици, за да започне да опитва това, което му давам в лъжичката, а нали разбираш, че ти не можеш да му буташ нагло в устата, когато то не проявява никакъв интерес, дави се и реве.
Иначе принципа е правилен - избираш си на обед или следобед ще започнеш, със зеленчук или с плод. Въвеждаш за 5-7 дни първата храна (2 лъжички-4 лъжички-6 лъжички и т.н.). Лично аз рядко съм правила паузи между два нови продукта. След седмица започвам да добавям следващата храна към вече въведената, например, ако си въвела картоф, започваш пак с лъжичките да добавяш към вече познатия вкус морков, или пък ако си въвела круша, започваш да добавяш ябълка. Ти решаваш дали ще увеличаваш общото количество или ще намаляваш първия продукт за сметка на втория. Аз не съм се стремяла да достигам количеството, което трябва да се изяде за съответния месец, защото след това съм кърмила. Седмица-две-три след като си започнала да захранваш следобед с плод, например, започаваш да захранваш със зеленчук на обяд. След като въведох два-три плода в следобедното хранене, започнах да добавям и оризова каша.
Имаш още време да четеш и да си направиш план. Просто след като започнеш, следвай детето си.