... Антония Първанова заяви, че от както е била разговаряла ... за проблема, ... с него става и с него ляга ...
Много интересна метафора. Опитвам се да си го представя.
...
А по темата, кой какво е направил:
- Браво на специалистите които обучават макар и безкористно своите колеги, за да не се получава концентриране на знание само в 5-6 клиники и от там хората да се принуждават да ползват услугите на случайни "специалисти" или пък да си записват часове за след около година ако са късметлии.
- Още веднъж браво на организациите на специалистите които нежно извиват ръцете на пациентските организации когато става дума за икономическите им интереси (въпреки огромния наплив при тях, който те категорично не могат да поемат).
- Браво на здравната каса за които ние сме само една група "болни хора" които се опитват да им вгорчат живота с постоянното си мрънкане. Все пак тези деца след време ще им плащат заплатите - хубаво е някой икономист да сметне и да каже как 5 бона инвестирани днес се превръщат в социални осигуровки и данъци на един човек на стойност около почти 200 000 лв (двеста хиляди лева) за около 30 години или средно малко повече от 6 бона на година (т.е. над 40 пъти възвращаемост - просто друга такава инвестиция няма!!!)
- Браво на политиците които се интересуват само от личните си интереси и ако не им се случи да "лягат и стават" с нещо не го и забелязват.
- Браво на известните личности за които тази тема е табу и те обикновенно "като си поискат и детето става". Пък да не говорим за онези които изписаха и булевардни четива засягащи "горещата" към момента тема.
- Браво на всички които живеят с проблема и все още не са излезнали от черупките си. С подкрепата която вие дадохте на всички организирани мероприятия показахте че хората от Зачатие сами си измислят проблемите и че реално проблем имат около 30-40 ЖЕНИ, ако се напъна може и да им напиша имената. Пък за мъжете ще бъда много кратък (виж следващата благоратност).
- Браво на всички мъже - МЪЖЕТЕ в БГ за като ЖРЕБЦИ. Те репродуктивни проблеми нЕмат. На всички организирани мероприятия сме все по 4-5 индивида с налична Y хромозома.
- Браво и на пациентските организации занимаващи се с проблема - да не ги изброявам че вече не ги следя колко са станали. Вече всеки 3 човека с проблем са отделна пациентска организация.
Общо взето много ми мирише цялата история. Очаквам да се окаже че това иначе добро дело е една грозна политическа игра за да могат след известно време да се сочат с пръсти кой какво бил направил и кой какво не е направил за електората от близо 1/2 милион осигуряващи се българи.
Малко съм черноглед, но пак не виждам значим прогрес - хората от Зачатие пак ще ми кажат - "Хубаво е защото е малка стъпра в правилната посока ...", ама на мен политиката не ми харесва и смятам че това което се случва е твърде далече от това което трябва да се направи и може да навреди повече отколкото да помогне.
Тва е като да подадеш хапка на човек който няма ръце - така удължаваш агонията му. Или го остави да си умре от глад или го научи сам да се храни или от сега нататък винаги ти го храни!
--------------------
Ако дрънкам много простотии някой да ме коригира - няма да се сърдя.