0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 32
« Отговор #20 -: Ноември 02, 2008, 09:45:19 am »
Smil, честита бременност!
Elma, знаеш ли откога тръпна за раждането ти. :P Наистина съвсем не остана.
На всички останали момичета приятни емоции с бременността.
*
« Отговор #21 -: Ноември 02, 2008, 11:46:12 am »
Елма, леко раждане и здраво бебче да гушкаш!
Честито на новите бременелки, а вие носталгичните скоро да се повторите като Мини  :wink:
*
« Отговор #22 -: Ноември 02, 2008, 15:01:11 pm »
Здравейте момичета.Аз пак да попитам :)има ли бременелки пили антибиотик,защото на мен ще ми се наложи и много се притеснявам :(

*
« Отговор #23 -: Ноември 02, 2008, 15:26:10 pm »
Магичка, smil, Честито! Very Happy
Лека и спокойна бременност ви желая, много красиви мигове и здрави бебчета на финала!
*
« Отговор #24 -: Ноември 02, 2008, 15:37:37 pm »
Нещо не си виждам поста и изписва че е публикуван 8O

*
« Отговор #25 -: Ноември 02, 2008, 15:58:54 pm »
Магичка, Smil, честито!! Желая ви лека бременност!!!!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #26 -: Ноември 02, 2008, 23:08:17 pm »
Честито на новите бременни момичета!
Нека има още попълнения!

Аз пък цял ден си мисля за Фреши,скоро не е писала.
<br />
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #27 -: Ноември 03, 2008, 00:09:39 am »
Честито на всички нови бременелки!
yahoo_17Късмет до Финала!

Зори, Фреши е добре, видяхме се преди няколко дни...
Преместили са се в ново жилище, близо до нашата стройна компания!
Ако се засечем отново ще и предам поздравите ти!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Как се отрази бремеността на храносмилането Ви?
« Отговор #28 -: Ноември 03, 2008, 00:56:38 am »
До преди около седмица нямах проблеми.Но откакто влязох в 31-ва се започнааа.не мога да си хапвам вечерята от раз.Дори и да се насилвам ми става тежко,а 2-3 минути след това бебето започва да ме рита здраво и допълнително ми утежнява положението при което дори започва д ами се гади.Сменях храната,дори и минах на супа 2 дена,но резултат нямаше.Вечерям на 2 пъти-в 17 и 19 часа,поради тази причина.За мен обяснението е ,че малкото човече растейки ми притиска стомаха,но аз се питам ,как да продължавам да се храня и дали няма да се наложи да вечерям на 3 пъти?А мъничето ще има повече нужда от храна особенно през последните 8 и 9ти месец.Как да подтискам това чувство на тежест и трябва ли да се насилвам да ям,дори и когато нямам апетит за това.Защото според местните лекари съм в плачевно състояние-в 33та г.с. ребрата ми се броят и под тях се заформя голямо коремче на което съм лепнала само 3 килограма :(.
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #29 -: Ноември 03, 2008, 03:20:55 am »
Здравейте момичета.Аз пак да попитам :)има ли бременелки пили антибиотик,защото на мен ще ми се наложи и много се притеснявам :(
парси,аз пих вече 3 пъти  за тази бременност.Все заради цистит.ето ти сайт,в който можеш да проверяваш лекарствата,които пиеш:

http://www.safefetus.com/Search.asp

Има вече много лекарства за бременни,които не увреждат плода.
« Отговор #30 -: Ноември 03, 2008, 09:13:09 am »
През бременността си пих дуомокс, заради ангина-херп. Дават го като безвреден по време на бременност. Мисля нямаше никакви негативни последици от него.
*
« Отговор #31 -: Ноември 03, 2008, 09:38:17 am »
Parsi, аз също пих - Аугментин, в 13 г.с., заради грип и и температура. Мисля, че щом ти е предписан от лекаря, който ти следи бременността, няма проблеми - все пак на бебо му трябва здрава майка, нали? Всичко ще бъде наред, не се притеснявай!!!
*
« Отговор #32 -: Ноември 03, 2008, 10:13:46 am »
Благодаря ви момичета.Аз днес пак ходих и док каза че ще пробваме без антибиотик да видим дали ще стане.При мен е във връзка със абцес,който тръгна към гърлото и сега само правя гаргара.Но вчера много се притесних...

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #33 -: Ноември 03, 2008, 10:29:30 am »
Мише,благодаря!Радвам се,че е добре!
<br />
*
Re: Как се отрази бремеността на храносмилането Ви?
« Отговор #34 -: Ноември 03, 2008, 11:00:35 am »
Мацка, отговорът го даваш сама. Това не е усложнение. Според мен, ако публикуваш темата си в подфорума на бременните ще получиш много повече и при това полезни отговори.
Иначе е така, нарасналият плод притиска стомаха и можеш да се храниш по-малко на ядене, не ти се яде, получават се често киселини, тежест...
Измести часа на вечерята, да речем около 18.00 ч. Хубаво е да минат 2-3 часа преди лягане. А през деня яж поне едно 5 пъти, заради малките порции. Хапвай качествена храна, белтъчна, мляко, плодове, зеленчуци, за да може бебето да си набавя необходимите вещества.
По принцип е странно, че си наддала толкова малко :? А колкото и да е странно някои жени последните месеци не наддават особено, поне аз преди години бях така, последните 2 месеца качих само 1/2 кг. Но ти пък си много слабичка... Хайде, дано другите момичета ти дадат по-полезни отговори  :)
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
« Отговор #35 -: Ноември 03, 2008, 12:18:05 pm »
Да попитам пак мамите, че в миналата тема никой не ми отговори. Лепенките за пъпчето на бебето кога се ползват и наистина ли са необходими. Това е едно от нещата които останаха да купя. :?

*
« Отговор #36 -: Ноември 03, 2008, 12:22:08 pm »
моят съвет е да не купуваш изобщо такова чудо, лепенки се ползват евентуално при нужда, след като падне пъпчето и ако изпъкнало, като това пак не е задължително. слагат се по преценка на лекаря, но това е доста след като ви изпишат от болницата :wink:
*
« Отговор #37 -: Ноември 03, 2008, 12:45:27 pm »
StefiZ Благодаря ти и аз така си мислех, след като ми обясниха за платмасовите клипсове които се слагат на пъпчето и че може да се мокрят.
В къщи имам 2 лепенки останали след лапароскопията ми, така че ако случайно потрябва подобно нещо имам налични ;-)

*
« Отговор #38 -: Ноември 03, 2008, 13:10:26 pm »
ти ако ще раждаш секцио ще ви държат в болницата 7 дни, така че пъпчето може още там да падне, а след като падне може да си го къпеш спокойно бебето, не са нужни лепенки :)
*
« Отговор #39 -: Ноември 03, 2008, 13:58:59 pm »
Ще раждам нормално и се надявам да се справя с падането на пъпчето :-)