0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 32
« Отговор #120 -: Ноември 08, 2008, 23:22:45 pm »
Здравейте!
Ех,така ме4таех да се запи6а в тази теми4ка и  ето 4е и моето 4удо е факт, бременна съм в 12г.с. Моля, приемете ме при вас :oops:
« Отговор #121 -: Ноември 08, 2008, 23:34:19 pm »
ne6i честито и добре дошла в тази тема леко бременеене и здраво бебе :D
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #122 -: Ноември 09, 2008, 07:34:03 am »
Късмет, мила  yahoo_17Елма, с теб съм!
Мънинко остана!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #123 -: Ноември 09, 2008, 09:49:25 am »
Елма, леко раждане и незабравима среща с бебо!   yahoo_17

Неши, добре дошла. Лека бременност!
  09.11.2007
*

tancheto

• 199
  • Всичко е възможно!
« Отговор #124 -: Ноември 09, 2008, 10:19:38 am »
Elma леко раждане и здраво бебче!
Неши добре дошла!

Аз бях малко в болница за прокървяване, но вече съм по-добре и бебчо също..на домашно лежане съм и лекарства..вече сме 2 см :)

« Отговор #125 -: Ноември 09, 2008, 10:22:13 am »
Първо искам да честитя на многото нови попълнения в редиците на бременните! Желая лека бременност, бързо и безпроблемно раждане и здрави бебета накрая!

Елма, стискам палци всичко да мине като по вода! Моят опит с помпите и кърменето е още беден и съвсем пресен. Коластрата ми тръгна веднага след раждането. Сложиха Яна на гърдата ми още на първия час. После зърната ми се разраниха и направо ми се плачеше. Цеденето не ми е причинявало болка, но и кърмата ми слезе трудно. Само горещите душове и масаж помогнаха. След 5 дни мъки и температура до 38 градуса, нещата се наредиха. Силиконовите зърна са удобни, но друго си е да кърмиш натюр
:D
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #126 -: Ноември 09, 2008, 10:33:29 am »
Благодаря ви за пожеланията, мили момичета! Мен вече са ме обвзели голямо вълнение, трепет и еуфория :D Направо не знам на кой свят съм :D

Неши, честито! Лека и спокойна бременност ти желая!
tanche, стискам палци да се закрепите с бебчето възможно най-скоро и тревогите да отминат бързо! Лежи си, почивай повече и всичко ще се оправи! Стискам палци!

Бубенце
, ти нали беше с планово секцио, но роди два дни по-рано. Всъщност със секцио ли роди или нормално?
Сложиха Яна на гърдата ми още на първия час. :D
Ако си със секцио как така сложиха Яна на гърда още след първия час? 8O Има ли такава възможност?
*
« Отговор #127 -: Ноември 09, 2008, 11:10:51 am »
здравейте момичета,
добре дошли на всички нови във форма и леко бременеене!!!
не знам дали трябва тук да попитам, но все пак - от Пловдив съм, ходя при д-р Даскалов, но ми трябва и гинеколог, който да работи със здравната каса, за да ми води ЖК. можете ли да ми препоръчате...
благодаря
*
« Отговор #128 -: Ноември 09, 2008, 11:23:43 am »
И от мен добре дошли на новите момичета :).
Танче  и ние се позакрепихме вече :)
А между другото и аз съм се хвърлила в един размисъл относно воденето на бременноста.Доки каза от 10-12 г.с. да ида да се запиша в ЖК в "Тина Киркона".Такааа,обаче там има един пакет май от 400лв.който си го плащаш и до края на бременноста не се занимаваш с нищо.Само феталната морфология не влиза.И сега някой ми казват че е по добре с тоя пакет,някой-не и аз се чудя какво да правя.Някой ако има впечатления от въпросните пакети да сподели

*
« Отговор #129 -: Ноември 09, 2008, 12:34:37 pm »
  Момичета, имам хемоглобин 105 ,д-р Персенска ми каза да пия Феро фолгама,ама в бързината не ми каза по колко на ден. Четох листовката ,ама нещо не ми е ясно пак,защото незнам имам ли анемия ,или прсто превантивно трябва да я пия(това са вариантите според листовката) .Докторката вика спокойно това е гранична стойност за бременни,т.е . може и да нямам анемия още.
  Моля ,споделете вашия опит с това лекарство!
*

Stela74

• **
  • 139
  • не ми трябва огън,а малка свещица...
« Отговор #130 -: Ноември 09, 2008, 13:39:00 pm »
Неши леко бременеене и само хубави моменти от тук нататък.

Танче,Парси,радвам се че при вас всичко е наред.
« Отговор #131 -: Ноември 09, 2008, 14:15:45 pm »
Бубенце[/b], ти нали беше с планово секцио, но роди два дни по-рано. Всъщност със секцио ли роди или нормално?
Сложиха Яна на гърдата ми още на първия час. :D
Ако си със секцио как така сложиха Яна на гърда още след първия час? 8O Има ли такава възможност?

Нямаше начин да съм нормално. Бях със спинална упойка по мое желание, за да съм максимално близо да нормалното раждане. Предполагам, че усещането е било нещо подобно на нормалното, но с епидурална упойка-пак имаше бутане, дърпане, натискане (цялата се тресях), но това не е страшно-просто го отчиташ, че го правят. Другите две бебета излязоха с плацентата на Яна. После ме кюретираха обстойно, за да няма предпоставки за някой фал по-късно. Направиха ми пълен снимков материал на цялата операция. Видях какво представляват и двете бебенца. Сега ще ги използват за някаква научна публикация.
Тъй като бях в пълно съзнание, никакъв проблем не е било да си общувам с детенце. Само много се тресях (нещо като при шок, но не ми беше студено)когато упойката взе да ме пуска.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #132 -: Ноември 09, 2008, 14:41:00 pm »
аз пих след раждането три пъти по едно на ден, само че хемоглобина беше 67
сега при 104 хемоглобин д-р Даскалов ми изписа по едно на ден, предполагам това ще е и твоята доза, но за всеки случай обади й се и я питай
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #133 -: Ноември 09, 2008, 16:06:34 pm »
 Мерси Мини,аз сама реших че ще пия по едно ,щото три ми се вижда малко множко.Та така до четвъртък,когато ще се видя с Даскалов и каквото ми каже ,това ще правя.Познала съм все пак ,де!  :)
« Отговор #134 -: Ноември 09, 2008, 19:04:43 pm »
здравейте момичета,
добре дошли на всички нови във форма и леко бременеене!!!
не знам дали трябва тук да попитам, но все пак - от Пловдив съм, ходя при д-р Даскалов, но ми трябва и гинеколог, който да работи със здравната каса, за да ми води ЖК. можете ли да ми препоръчате...
благодаря

Здравей , аз също ходя при Даскалов и той ми препоръча доктор Тотев в V ДКЦ в Тракия. Доволна съм от него. Имам телефон на регистрацията , обаждаш се и си запазваш час. Телефонът е 26 11 00, и 26 11 10. Те питат за какво си, казваш Женска консултация и плащаш само първия път 2.20 , след това прегледите ти са безплатни. Като отидеш първо минаваш през регистратурата, след това на третия етаж, в дясно по коридора ще го намериш в дъното пак в дясно. Надявам се да съм помогнала.
*

Olimpia

• 220
  • Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне:)
« Отговор #135 -: Ноември 09, 2008, 23:52:13 pm »
Здравейте, момичета,
имам малко оплакване и се чудя дали е нормалко. Ако може да споделите вашите усещания. Много ми се подува на моменти корема и имам усещането че си имам вътре една топка и всеки момент ще изпадне!!!! Много е неприятно и дори болезнено. Боли ме дори и като си легна . и по гръб и на една страна. И не точно да ме боли, а по скоро тежи - някаква странна тежест! Но това е както казах само на момети. Когато ходя или просто съм права всичко е ок :))) Затова наблязам на разходките! Неприятно е усещането при седене и лежане. Дори когато ставам от легнало положение ме понаболява корема. Оххх, голямо обяснение падна, ама.... как да разкаже човек какво чувства!
Та така, ако някой може да каже нещо по въпроса, ще съм благодарна.
Привет на новите бременни и лека и приятна бременност ви желая!!! :)
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #136 -: Ноември 09, 2008, 23:56:29 pm »
Да не би да са котнракциите Бракстън-Хикс?!
http://www.fema-bg.com/index.php?m=1233

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #137 -: Ноември 10, 2008, 12:05:53 pm »
и аз съм на вълна контракции,Olimpia, не мога да разбера как се усещат, но линка от evro ми поизяснява нещата, благодаря! Наскоро открих, че леки прерязващи болки в корема съм имала от ластиците на омалялото бельо :oops: , да не е това. И при мен най-голям дискомфорт чувствам като се залежа, все се вслушвам какво става в мен и то все нещо става, затова се чувствам добре като ходя или изобщо съм навън. за успокояване на маточната стена ми предписаха прахчета Diasporal 3х1, попитай и ти твоя докотор ако искаш.

Косето е на небето.
« Отговор #138 -: Ноември 10, 2008, 12:10:59 pm »
Здравейте,момичета!!да ви питам нещо :oops:,някой имал ли е болки след ходене до тоалетна?при мен има такива всеки път  ,низко долу в корема ,а и като седна пак някаква болка ,вътрешна ,някаде във влагалището :oops:,много ме притеснява..благодаря ви и лек ден :)

*
« Отговор #139 -: Ноември 10, 2008, 14:08:00 pm »
аз имах такива болки, но мисля свързано със затягане на стомаха, а в областта на влагалището понякога има някакво придърпване, като бодежи, и други момичета писаха. Питай и доктора който те следи.

Косето е на небето.